Svět v roce 2021. Prognózy Igora Panarina

01.01.2021 09:53

kob-forum.eu

 

Dnes je 30. 12. 2020 a chci se s vámi podělit o své názory na to, jak bude vypadat svět v příštím roce. Své prognózy rozdělím do pěti bloků: Rusko, USA, Čína, EU a Velká Británie.

Rusko

7.1.2020 se uskutečnila návštěva Putina a Šojgu v Damašku, čímž byl zahájen vítězný leden 2020. Tato událost zachránila Rusko od událostí podobných těm z února roku 1917 – zednářského, liberálního, prozápadního státního převratu, který tehdy nejenom svrhl cara, ale zničil i ruské impérium.

Podle mého nyní není pochyb o tom, že v Rusku v roce 2021 bude lépe. Jen připomenu, že 15. ledna odvolal prezident liberální vládu a premiérem se stal Mišustin. Já byl jeden z mála, který mu důvěřoval. Ostatní analytici i ekonomové, včetně Chazina, tvrdili, že nemá zkušenosti a nic nedokáže. Trockističtí ekonomé tvrdili, že ekonomika zkrachuje a všechno se zhroutí. Ale dnes můžeme zkonstatovat, že nic takového se nestalo. Připomenu například náš úder na trhu s ropou, který skončil naším vítězstvím.

Dále, Mišustinovi a jeho vládě se podařilo udržet v chodu ekonomiku i v podmínkách pandemie, což je velice důležité. Dokonce se podařila i reforma Rosnano, což byla instituce, která sála z rozpočtu obrovské peníze a výsledek její činnosti pro stát byla nulový. V ekonomickém vedení státu je nyní velice gramotná trojice – Mišustin, Grigorenko a Belousov. V roce 2021 má proběhnout administrativní reforma, kterou měl za úkol udělat Šuvalov, ale neúspěšně. Věřím, že reforma bude úspěšná a ekonomice to pomůže. Staví se nové závody a vše, co je potřeba a liberální ekonomické křídlo se dostává stále pod větší tlak.

Nyní k politice. Rusko získalo v tomto roce tři velká vítězství. První bylo v Bělorusku, kde se pod vedením Velké Británie snažilo Polsko vyprovokovat státní převrat s výhledem rozpadu Ruska. Ale Rusku se podařilo tyto britskopolské plány plně překazit.

Druhou událostí byla britská past na Kavkaze. Zde připomenu, že šéf britské rozvědky MI6 Moore, je velice schopný a inteligentní člověk, kterých už v Británii mnoho nezůstalo. Pracoval jako velvyslanec v Turecku, je to osobní přítel Erdogana, takže se velice dobře vyzná v tamních poměrech. MI6 se pomocí Turecka a svých agentů v Azerbajdžánu, Arménii i Rusku snažila, aby se Rusko chytilo do pasti, kterou mu nalíčili v Náhorním Karabachu. Byla to velice složitá situace, ale Rusko nezopakovalo chyby Sovětského Svazu. Vladimír Putin i Sergej Šojgu zvládli situaci na výbornou a na britskou past jsme se nenachytali. Cílem byla velká válka, ve které mělo dojít ke zničení Azerbajdžánu i Arménie a ve výsledku k mezinárodnímu konfliktu v tomto regionu. Putinovi se ale podařilo dostat do oblasti Ruské mírotvorce a ukončit tak boje.

Britové se také pokoušeli destabilizovat situaci v Kyrgyzstánu, kde využili napětí mezi dvěma vládnoucími klany, ale taktéž bezúspěšně. Rusku se i zde podařilo sizuaci zastabilizovat.

Další významnou událostí byl test rakety Cirkon. Připomenu, že v posledním testu byly odpáleny tři rakety a z toho dvě byly namířeny proti cílům na pobřeží. Rakety budou rozmístěny na hladinových plavidlech i na ponorkách a do Londýna je to z neutrálních vod kanálu La Manche pouze 120 km. Británie vždy byla, je a bude naším hlavním nepřítelem.

S optimizmem tedy hledím do roku 2021, protože špatným scénářům se nám podařilo vyhnout. Je to hlavně díky gigantické práci Vladimíra Vladimíroviče. Vzpomeňte, jak v těžkých podmínkách první vlny pandemie uspořádal vojenskou přehlídku na Rudém náměstí, což byl také vynikající počin naší politiky. V tomto roce jsme též otevřeli Chrám ozbrojených sil, který je fantastickou stavbou a též důležitou součástí naší politiky, v tomto případě v duchovní oblasti.

Nesmírně důležité je také to, že 1. června se podařilo přijmout změny v ústavě. Očekávají se i změny informačně ideologické. To všechno ruku v ruce s výměnou elit za elity patriotické. Ještě zmíním, že výborně pracují i tajné služby, kterí odvrátily v tomto roce 41 pokusů o teroristický čin.

USA

V USA je tématem číslo jedna boj globalistů, které představují klintonovci, gatesovci a sorosovci , proti národním americkým elitám, které představuje Trump. Klíčovou frázi přednesl Trump 24. září 2019 na půdě OSN, když řekl, že budoucnost patří patriotům a ne globalistům. Jsou u nás experti, kteří řadí Trumpa mezi globalisty a vše se snaží zpřeházet trochu jinak, ale ti se mýlí. Trump je vůdce patriotů Ameriky. Na jeho straně je i národní kapitál, klan Kennedy i potomci těch, kteří přežili potopení Titaniku, na kterém pluli odpůrci FEDu.

Před námi jsou teď dva důležité dny – 6. a 20. ledna, kdy se rozhodne o tom, kdo bude prezidentem. Od toho mimochodem i závisí kádrové změny v Rusku. Já věřím, že Trump má velkou naději na vítězství, ale nevylučuji samozřejmě ani to, že globalistům se podaří prosadit v tuto chvíli Bidena.

Budoucnost USA v roce 2021, to je občanská válka. Zde není nejmenších pochyb. Pokud vyhraje Trump, bude to občanská válka nižší intenzity. Řekněme na druhém stupni z deseti. Guliani mimochodem řekl, že pokud zvétězí Trump, s Antifou a dalšími se vypořádají během pár dnů.

Pokud zvítězí Biden, občanská válka bude na osmém stupni z deseti, což znamená rozpad USA, který by proběhl už v příštím roce. Trumpovi by se mělo podařit v případě vítězství udržet USA pohromadě. Pokud ne, vzniknou nové státní útvary, přičemž hlavní roli bude hrát Severoamerická konfederace založená Texasem.

Takže na výsledek si musíme počkat na 6. a 20. ledna, ale v příštím roce se tak jako tak USA občanské válce nevyhnou. Otázkou je pouze její intenzita. USA se nacházejí v hluboké systémové krizi, země je rozdělená a Biden vůbec nemá na to, aby tyto problémy vyřešil. Jedinou nadějí pro USA je Trump.

Čína

V Číně je podle mého velice obtížná situace. Uvedu příklad z roku 2009. Tehdy mne pozvali do Číny, abych vystoupil před zástupci čínské elity s rozborem situace v Rusku. Ještě před mojí přednáškou jsem nechal prostor na dotazy a první dotaz byl, proč se rozpadl Sovětský Svaz. Ta otázka je nesmírně zajímala a já jsem pochopil, že mají veliké obavy o to, aby se Čína nerozpadla podle ruského scénáře.

Na pozadí pandemie v tomto roce probíhala tvrdá politická bitva mezi Si Ťin-pchingem a komsomolci, přičemž Si Ťin-pchingovi se podařilo dostat dva komsomolské lídry do vězení – jeden z nich je čínský Gorbačov, bývalý ministr zemědělství. Čínští globalisté jsou úzce propojeni s Bidenem a clintonovci a snažili se využít vzniklé pandemické situace ke svržení Si Ťin-pchinga. To se jim nepodařilo. Zatím. Ale hrozba decentralizace Číny je velice silná. A hlavní problém – státní ideologie, se vůbec neřeší, tak jako se neřešil v SSSR, což vyústilo v jeho rozpad.

Takže Čína má před sebou podle mého názoru velice těžké období a je dobře, že Si Ťin-pching to zatím ustál i když se mu nedaří situaci plně dostat pod kontrolu. V Hong-Kongu sice bylo zatčeno 14 lidí, ale soud zatím neproběhl. aNa dalších místech probíhají čistky, ale vše se děje pouze na úrovni starostů a nižší elity. V politbyru k žádným změnám zatím nedošlo. Nebyl zatím odvolán ani jeden ministr. Samozřejmě, že mnoho napoví výsledek prezidentských voleb v USA.

Chci jen připomenout, že na sjezdu čínské komunistické strany v roce 2002 byl vytyčen úkol začlenit Tchaj-Wan zpět do kontinentální Číny do roku 2016. A jak vidíte, píše se rok 2020 a Tchaj-Wan se od Číny ještě víc vzdálil. Naopak, Číně přibyly problémy s Hong-Kongem. A k tomu bude třeba ještě řešit problémy náboženské, protože v Číně žije zhruba 150 milionů křesťanů.

EU

Pokud mám mluvit o Evropské unii, tak to je degradace, která bude v roce 2021 ještě strmější. Chci jen poznamenat, že pokud by nebylo Putina a Šojgu, tak v Evropě by bylo dnes ještě mnohem hůře. Rusko se rozhodlo v roce 2015 pro velice riskantní krok, a to zničení ISIL v Sýrii. Tehdy tento krok odmítalo 99% analytiků a různých expertů. Já jsem tehdy řekl, že se nám teroristy podaří zničit.

Plán Sorose a Gatese byl tehdy jasný – přesunout bojovníky ISIL do Evropy v obrovském množství a Evropu uvrhnout do chaosu a rozpadu. Plán počítal zhruba s deseti miliony bojovníků, ale díky vstupu Ruska do Sýrie se plán zadrhl a Sorosovi se podařilo dostat do Evropy něco okolo dvou milionů bojovníků, přičemž zhruba milion se nachází v Německu. Titi bojovníci čekají pouze na rozkaz k akci. Takže plán na rozpad Evropy existuje a pro Evropu je teď důležitá jediná věc – odklon od globalistů a přechod k národní politice a patriotickým elitám a navázání dobrých vztahů mezi Německem a Ruskem. Podle mého názoru by měl vzniknout útvar Gerusie, což by byl úzký svazek Německa, Itálie, Rakouska, Běloruska a Ruska.

V roce 2021 budou v Německu volby. To bude naprosto klíčový moment pro osvobození Německa a já bych si přál, aby se v Německu dostaly k moci národně orientované strany. Boj o Německo je bojem za celou Evropu.

Současně s tím bude dál degradovat britský projekt pro Evropu – Evropská unie. Brexit je jen potvrzením toho, že v Evropě by měla proběhnout totální destabilizace a rozpad. Proto v EU nevidím žádnou budoucnost. Místo toho budou na území Evropy vznikat nové geopolitické útvary jako např. Gerusie nebo Frankonie, což bude svazek Francie, Španělska, Belgie a Lucemburska. Možná se k nim připojí Skotsko.

V Německu tedy musí v roce 2021 proběhnout obrovské změny. Obrátím vaši pozornost k dvěma mítingům, které letos proběhly v Berlíně začátkem a koncem srpna. Na prvním mítingu bylo okolo čtyř milionu lidí, přičemž zhruba milion přijel ze Španělska, z Itálie a dalších zemí. Vystoupil tam i Robert Kennedy. To je významný ukazatel změn v Německu. Další demonstrace proběhly v Lipsku, v Hamburku a mnoha dalších městech. Večejné mínění tedy dospělo do fáze, kdy je možné uskutečnit změny.

Velká Británie

Zapamatujte si datum 9. září 2021. V tento den začne rozpad Velké Británie. Tento proces začal v okamžiku zvolení Trumpa prezidentem USA. Globalisté doufali ve výhru Hillary Clintonové a proto byl naplánován Brexit, aby se Británie vyhla chaosu, který měl v Evropě nastat. Británie by byla ušetřena a dál by mohla vládnout. Jenže vyhrál Trump a všechny plány rozbil. Takže po zhruba pětisetletém období vlády třetího Kartága – londýnské City a jeho bankéřů nastává rozpad. A jsem přesvědčen, že už od prvního ledna se začnou objevovat indikátory tohoto rozpadu. Anglie bude dál nějakým způsobem ovládat svojí kolonii Holandsko, ale Británie, jako globální světový hráč zmizí. Vím, že je to odvážná hypotéza, ale k dnešnímu stavu věcí se mi jeví jako nejpravděpodobnější.