Strmý pád začal, rostou jen ceny a poplatky

26.02.2015 08:36

ТаuRus |

Kurz hrivny před Majdanem byl okolo 8 hřiven za dolar. Dnes, v bance - 33, jen v omezeném množství, na černém trhu - 39.
Ukrajinci už začali skupovat i ruble, v nadějí zachránit, co se dá. Skupují trvanlivé potraviny - olej, kroupy, mouku, cukr atd. Na tyto položky už v obchodech zavedli omezení. Třeba oleje na jednu osobu můžete koupi jen 2 láhve. Zde je článek z ukr. novin s fotografiemi prázdných regalů.
http://korrespondent.net/ukraine/events/3483908-yz-za-rosta-tsen-ukrayntsy-opustoshauit-mahazyny

Ceny rostou skoro denně, proto se lidí snaží nakoupit dnes, protože zítra bude dráž. Zajímave, že po rychlém přečtení 6 stránkové diskuzi pod článkem, jsem ani jednou nenarazil na výkřiky "Slava Ukrajině!" nebo jím podobné. Už vážně probírají možnost zavedení přídělového systému.
Otázka - kolik se létos zaseje, kolik sklídí a kolik se toho vyrobí. Zdá se, že zrovna tento ptoblém vládu netrápí. Stupňuje se válečná rétorika - přenést válku na území Ukrajiny, vyškemrat dodávky zbraní od USA, dobyt Krym atd..., jenže na válku už se totální ekonomický propad nedaří svádět. Propaganda - nepropaganda, ale je těžký donekonečna vymývat mozky, když žaludek nechce poslouchat. A ten je dobrým indikatorem a v tomto případě i rádcem. Když už nejde jinak...
Jak řekl jeden pravoslavný stařec (světec) - první rok bude válka, druhý - hlad, třetí - vítězství.