Střípky dne 21.10.2016

21.10.2016 20:42

 

Ozbrojené sily Ukrajiny v priebehu posledného týždňa porušili prímerie 3161 krát paľbou na územie DNR vo frontovom pásme. Z toho 2477 krát s využitím delostrelectva, tankov a mínometov. Pod paľbou sa ocitlo 35 osád. Vyzývame Špeciálnu monitorovaciu misiu OBSE dôkladne preskúmať každú skutočnosť a poskytnúť objektívne vyhodnotenie trestnej činnosti ukrajinskej armády – uviedlo velenie armády DNR.
http://rusvesna.su/news/1477060395

*        *        *

Naděžda Savčenko navrhla současnému prezidentovi Ukrajiny, aby ustoupil své místo bývalému hlavě státu Viktorovi Janukovyčovi. Prohlásila o tom během pořadu „Právo na moc“ na kanálu ТСН. Poslankyně vyjádřila nespokojenost s výsledky jednání „Normandské čtyřky“ v Berlínu a tvrdě kritizovala ukrajinskou diplomacií.

Savčenko prohlásila, „po takových jednáních Petr Alexejevič (Porošenko) se musí prostě omluvit před Viktorem Fjodorovičem (Janukovyčem)“, a potom ho pozvat na Ukrajinu, aby znovu na sebe vzal funkcí prezidenta země. Také poznamenala, že v současné době je ukrajinská diplomacie mnohem slabší, než při minulém vůdcovi státu.
https://ria.ru/world/20161021/1479736298.html

*        *        *

Ruskí vojenskí experti potvrdili informáciu zo západných médií, že americká prezidentská kandidátka Hillary Clintonová oznámila utajované informácie počas debaty s jej súperom Donaldom Trumpom.
Už predtým Fox News Channel upozornil na skutočnosť, že počas svojho prejavu Hillary povedala, že uvedenie do činnosti jadrových zbraní bude vyžadovať celkom štyri minúty. Vyhlásenie Clinton o časovom intervale medzi príkazom a vypustením jadrových rakiet bezpečnostní experti, ktorých sa opýtal televízny kanál, považujú za porušenie tajomstva.
Bývalý náčelník štábu strategických raketových vojsk, generálplukovník Viktor Esin povedal, že Clintonová mal prístup k štátnym tajomstvám, keď bola ministerkou. Podľa neho v priebehu diskusie potvrdila informácie, ktoré sú pravdepodobne klasifikované ako tajné.
http://rusvesna.su/news/1477053025

*        *        *

Nemci opúšťajú Nemecko:
http://www.zerohedge.com/news/2016-10-20/germans-are-leaving-germany-droves
Kam to vlastne idú?

Po takýchto správach schválenie imigračnej politiky diktované Bruselistanom na území V4 sa bude rovnať politickej samovražde.

*        *        *

Rusi o našich novodobých ideológoch: Ministerstvo vnútra ČR zriadilo jednotku sa vysporiadať s „ruskou propagandou“, ktorá má pravdepodobne vplyv na verejnú mienku v členských štátoch EU a NATO. Oznámil to minister vnútra Milan Chovanec na konferencii o strategickej komunikácii – píše agentúra Reuters. V tejto jednotke bude pracovať 20 zamestnancov. Uvádza sa, že medzi ich úlohy bude patriť „boj proti nepravdivým informáciám vo verejnom priestore“ a „práca s úradníkmi v ich príprave na stretnutie s dezinformáciami.“ „Chceme sa dostať do každého smartphonu“ – povedal zlovestne Chovanec, ktorý sľubuje, že nové centrum bude reagovať na „dezinformácie“ v reálnom čase. Podľa jeho slov sa na to bude využívať Facebook, Twitter a iné komunikačné prostriedky.
http://rusvesna.su/news/1477029797

*        *        *

Zdá sa, že to filipínsky prezident Rodrigo Duterte s tým vyhlásením o odklone od USA a priklonení sa k inému strategickému partnerovi – Číne, myslí celkom vážne (a aj celkom dobre chápe súčasnú geopolitickú situáciu..)…

„Čína a Filipíny podpíšu obchodné kontrakty v celkovej výške 13,5 miliárdy $ počas cesty prezidenta Rodriga Duterteho do Číny tento týždeň, povedal to vo štvrtok tajomník ministerstva obchodu a priemyslu Ramon Lopez.

Lopez to poznamenal na obchodnom fóre potom, čo sa čínsky prezident Xi Jinping stretol s prezidentom Dutertem a povedal, že jeho návšteva je „míľnikom“, ktorý by mohol pomôcť „plne zlepšiť“ vzťahy, ktoré utrpeli z územného sporu v Juhočínskom mori. -Reuters“

http://www.gmanetwork.com/news/story/585789/money/economy/china-philippines-to-sign-13-5-billion-in-deals-dti-chief

*        *        *

Proti novým sankciám proti Rusku vystúpil taliansky premiér Matteo Renzi. Bol to on, kto donútil európskych úradníkov opustiť myšlienku nových obmedzení vzhľadom na situáciu v Sýrii. Financial Times píše, že taliansky premiér počas deviatich hodín odhováral zástupcov Nemecka, Francúzska a Veľkej Británie od nových sankcií proti Rusku. Vyhrážal sa, že opustí rokovania v Bruseli s tým, že sankcie proti Rusku nemajú žiadnu súvislosť s nastolením mieru v Sýrii.
http://rusvesna.su/economy/1477032448

*        *        *

Hra skončila – Sýrie pohrozila Turecku sestřelením jeho letadel, pokud proniknou do syrského vzdušného prostoru …

https://twitter.com/i24NEWS_EN/status/789183703406612480?ref_src=twsrc%5Etfw

Po pádu Aleppa se uvolní mohutná vojenská síla syrské armády a zřejmě bude postupovat k hranicím Sýrie. Pochybuji, že by si turci dovolili této syrské armádě postavit. Pošupajdí pěkně zpátky za své hranice.

 

Diskusní téma: Střípky dne 21.10.2016

.

Cico Ciciak | 22.10.2016

A kde tí Nemci vlastne emigrujú? Nejako som to z toho článku nepobral. Spomínalo sa tam len Maďarsko a Balaton, ale to je už staršia info.

Re: .

Hox | 23.10.2016

Do Ruska emigruje tisíce Němců ročně, to je info za roky 2014-2015, teď to může být řádově více.

CETA neprešla

CastroRuiz | 22.10.2016

Valónsko = Waterloo pre sionUSA.
Je v tom príliš symboliky, aby za tým nestál GP.

Re: CETA neprešla

Hox | 23.10.2016

souhlas..

CETA neprošla

anonym | 22.10.2016

Včera jsem poslouchal STV a tam se Fico rozčiloval, že summit EU narušilo nějaké Valonsko, na úrovni Prešovského kraja (to zdůraznil) a výhodnou CETA EU nepřijala. Fico, včera předvedl ukázkově to, o čem mluvil Pjakin, je typickým příkladem hájení amerických zájmů nad svými národními. Velmi mě zklamal

Re: CETA neprošla

Dušan | 22.10.2016

Tiež som si to všimol. To bude ale skôr politické prehlásenie do vnútra Slovenska. Uvidíme ďalšie kroky reálne čo bude robiť Fico.

Ide o to že zmluvu CETA zastavila nejaký bezvýznamný region s pohľadu bežnej tlupy bezvýznamný z pohľadu zasvätenej elitárskej tlupy sa tam odohralo Waterloo a Francúzsko stratilo samostatnosť. Teraz môžu európske elity tliachať pre americké (áno americkým nie kanadským) koncerny niečo v zmysle "že nemôžu prísť zbíjať ako to bolo dohodnuté, aj keď celá EU im to povolila. Len to hnusné Vallónsko začalo štrajkovať". TTIP zrušila nemecká ekonomická elita a zadné dvierka ktoré to zrušenie malo napraviť tiež náhodou nevyšlo.

A ak Fico toto všetko vie, akože určite, tak vyslal signál proti majdanu na slovensku a pritom ostal oficiálne podpindovsnikom.

Re: Re: CETA neprošla

Dušan | 22.10.2016

Alebo ho proste donútime byť oficiálne podpidovsnikom, ale bude musieť robiť na slovenské/človečenské záujmy.

Re: CETA neprošla

Cico Ciciak | 22.10.2016

A čo by si robil anonym na jeho mieste ty? Čo by mal podľa teba Fico (v tejto situácii a iných) robiť a ako? Vyskakovať ako Duterte so zaťatou pestičkou? Veď ale predsa ten sa nachádza v úplne odlišnej situácii než Fico a sú na neho kladené iné úlohy... A čo taký pre niekoho polo-boh Orbán? Veď ten takisto viac-menej drží pindos líniu. Čo si pamätám, tak nie vždy, ale v súvislosti s Orbánom sa zas jedná o inú krajinu, situáciu, podmienky a úlohy. Na Slovensku by mali byť ľudia naozaj vďačný aj za to málo(?), čo Fico a vláda pre nich robí (proti-"kobylkárska" politika napr.) a ak nie sú, tak si mali zvoliť niekoho iného: napr. nejakého hurá-patriota, ktorý im bude hovoriť z duše. Ale vieš ako sa zvykne hovoriť: Z rečí sa nenaješ...

Savčenko opět překvapila

M.C. | 22.10.2016

On měl Pjakin asi pravdu, že propuštěním Savčenko poslali Rusové na Ukrajinu neřízenou střelu, která Pochorošenkovi zkomplikuje život.
Asi ji za tu dobu, co ji měli zavřenou a vyslýchali ji, stačili trošku psychologicky prozkoumat. A možná jí i něco nasadili do hlavy.

Osvobozením zbytku Aleppa se jednak uvolní část vládních sil, které jsou tam vázány, ale hlavně dojde o odblokování Aleppa jako komunikačního uzlu.
Na přímý střet s tureckou armádou, která je po americké njpočetnější v NATO a je slušně vyzbrojená Syřané opravdu nemají. To bude řešit báťuška Putin.
Syrská armáda by spíše měla vyřešit měst Džisr al Šugur, Idlib a Al-Bab. Plus obsadit poslední hraniční přechod v provincii Idlib. Dále bombardovat islamisty postupující z Mosulu na Hasaku, aby nedošli až k Deir-az-Zor a do Rakky. Další nedodělky představuje východní předměstí Damašku a obklíčená enkláva Ar-Rastan.
Tím by se uvolnily další jednotky a hlavně by zmizely obklíčené enklávy blokující hlavní komunikační trasy a vnitřní situace v zemi by se stabilizovala.
Zároveň by to bylo jasným důkazem, že islamisté jsou na ústupu. Syřané, kteří by měli zájem se vrátit, by mohli přijít zpět.
No a dál by se vidělo.

Re: Savčenko opět překvapila

Hox | 22.10.2016

souhlas, a osvobození Aleppa před USA volbami bude nevyžehlitelná škoda pro psychopatickou Clinton a její klan.

No, s tím uvolněním...

BPN1 | 21.10.2016

..."mohutné síly syrské armády" to rozhodně nebude nijak převratné,vzhledem ke ztrátám,které utrpěla tou už pět let trvající občanskou válkou a zahraniční agresí....a v porovnání s tureckou armádou,která je co do počtu dvojnásobná (mírové stavy) se vyčerpaná lidsky i materiálně syrská v této době poměřovat rozhodně nemůže a válčit s ní už vůbec ne....

CETA nebola prijata

Dušan | 21.10.2016

Na zadné sa postavila Belgické region Valonsko. No a na hraniciach s bruselskou oblasťou lež Waterlo na valonskej regione (konkrétne časť Valónske Brabantsko)

Přidat nový příspěvek