Střelba na kongresmana v USA - souvislosti

15.06.2017 13:53
TauRus

 

Ve Washingtonu, Kongres USA se chystá schválit nové sankce proti Rusku. Přičemž, chystá se to udělat ve formě zákona tak, aby prezident bez souhlasu Kongresu už nemohl ty sankce zrušit.
„Pokud by se postavil proti, dostane se do problémů. Zákon o sankcích je totiž spojen do balíku se zákonem o postihu Íránu, který Bílý dům podporuje. Pokud by tak Trump protiruské sankce odmítl, zablokoval by i trest pro Írán. Kongres navíc může jeho veto přehlasovat.

Zákon o sankcích proti Rusku legislativně potvrdí dřívější sankce, které byly vyhlášeny pouhým exekutivním příkazem prezidenta. Zavede ale i sankce nové v oblastech těžby, zpracování kovů a námořní a železniční dopravy. Postiženy mají kromě toho být osoby zodpovědné za korupci a za porušování lidských práv. Sankce se vztahují i na každého, kdo se podílí na dodávkách zbraní pro syrského prezidenta Bašára Asada.“
http://www.tyden.cz/rubriky/byznys/svet/senat-usa-drtivou-vetsinou-schvalil-nove-protiruske-sankce_434333.html

Tento krok svazuje Trumpovi ruce v jednání s Kremlem. Sankce musí potvrdit Sněmovna reprezentantů a podepsat Trump, ale už teď je jasné, že pokud Trump nepodepíše tento zákon, tak není patriotem, protože v současně s Ruskem ten zákon postihuje i Írán.
Přitom, svět zoufale potřebuje stabilizací. Pro tuto stabilizací je nutný dialog mezi Trumpem s Putinem. Chtějí to oba výše zmiňovaní politici, chce to i GP. Dokonce pro tyto účely byl natočen film Olivera Stowna o Putinovi, který měl obyvatelům Ameriky ukázat lidskou tvář ruského prezidenta a v jeho osobě i Ruska, tolik dnes démonizovaného v USA.
Tento dialog a stabilizací světa nepotřebuje jen státní elity USA – neocons.

Včera jsem se chvíli díval na politické talk show se Solovjovem, ve kterém se dost činila 6.kolona „patriotů“. Jeden z těchto „patriotů“ izraelský rozvědčík Jakov Kedmi se pustil do kritiky ruského vedení. Podle něho je příliš měkké a podbízí se Američanům. Místo, aby na americké sankce odpovědělo svými sankcemi, se snaží vyjednávat. Prováděl dokonce paralelu s ruskou korupcí a napojením na Američany ruské politické věrchušky, bankovního sektoru a oligarchií. Všechny hodil do jednoho pytle spolu s Putinem, který „o všem musel vědět“. Tudíž, sice nepřímo, ale řekl, že Putin je pošpiněný spolupráci s nepřáteli ruského národa.
Jiný „patriot“ si trhal hlasivky, aby přesvědčil publikum o tom, že vedle Američanů, Rusové mají „komplex méněcennosti“ a je potřeba s tím konečně skoncovat, a tvrdě odpovědět Americe na sankce.
Tj. souhra s neocons je mezi určitými klany v Rusku víc, než zřejmá. Jenom neocons potřebují konflikt mezi USA a Ruskem. Protože jenom tak, na strachu z Ruska, si mohou udržet svoje satelity všude ve světě, včetně zemí členů NATO a tím pádem udržovat zdání, že projekt Pax Americana je ještě živý.
Pro zajímavost, vám uvedu slova Rexe Tillersona, kterými přesvědčoval Kongres USA o tom, aby sankce nebyly přijaté: „Dvě největší jaderné velmoci nemohou mít takové vztahy“. „Vyzývám Kongres, aby jakýkoli přijatý zákon dovolil prezidentovi měnit režiím sankcí. Prosíme o větší flexibilitě, která umožní zvyšovat tlak, když je to nutné, ale také mít možnost pro dialog“…
Tu možnost pro dialog, přijetím zákona o sankcích, Kongres USA Trumpovi zamítl a de facto sdělil, že vůči Rusku může jen stupňovat napětí a diktovat svoje podmínky.
Nakolik taková politika může vést ke stabilizací ve světě a nakolik je účinná vůči Rusku, posuďte sami.

Ve stejný den, kdy Kongres projednával sankce a bylo už více-méně jasné, jak ten zákon dopadne, v Alexandrií (Virginie) probíhá útok na spolupracovníka Trumpa Steva Scaliseho, dokonce v den Trumpových narozenin. 66-letý odstřelovač, který dříve spolupracoval ve volebním štábu Bernýho Sanderse (demokrat, jako Clintonová).
Střelec vypálil 50 ran, ale zasáhl jen jednoho kongresmana a dalších pár lidí, kteří byli členy ochranky. Z 50 ran jen 5 zásahů, je výkon „opravdu“ hodný odstřelovače. Tudíž je jasné, že cílem byla jen jedna osoba – spolupracovník Trumpa Steve Scallis.
V USA se začíná mluvit o tom, že Trump, v den svých narozenin, dostal od neocons „černou známku“…
Potřebovali neocons dávat „černou známku“ Trumpovi tímto okázalým způsobem a ještě tak, aby podezření padlo na ně? Vždyť v Kongresu už měli vše podchycené a Trumpa oklestili tak, jak potřebovali. Domnívám se, že nikoli.

Útok byl proveden na baseballovém hřišti, kde se kongresmani trénovali na příští zápas. Baseball – je v Americe hra mnohem populárnější, než fotbal a v řízení na americkém kontinentě je využíván stejně, jak ve světě fotbal.
Role fotbalu v globálním řízení
http://leva-net.webnode.cz/products/role-fotbalu-v-globalnim-rizeni/

Tj. útok byl proveden tak, aby způsobil rozkol v americké společnosti. Rozkol, který půjde napříč politickým spektrem, včetně stran, a to nejen mezi demokraty a republikány, ale mezi demokraty & demokraty, republikany & republikany a dále napříč celou americkou společnosti tak, že nakonec může přivést k občanské válce.
Útok na Steva Scaliseho jednoznačně neprospěl neocons, protože v jejích zájmu je destabilizace světa, nikoli samotných USA, které mají vypadat, jako pevnost, schopná ubránit své satelity od ruské a čínské „rozpínavosti“ a zároveň potrestat každého, kdo nejde v řadě s nimi. Jestli v samotných USA začnou problémy a bude otřesená víra v jednotu amerického lidu, tak se to promítne i do vnímání amerických hodnot ve světě. Ve smyslu: „Kdo jste, aby nám nařizoval, jak máme žít, když neumíte udělat pořádek sami u sebe?“.
Proto, si myslím, že útok na kongresmana Steva Scaliseho, který má vypadat, jako „černá známka“ Trumpovi, je ve skutečnosti „černou známkou“ pro státní elity USA – neocons.

 

Diskusní téma: Střelba na kongresmana v USA - souvislosti

informačné toky

peter1. | 22.06.2017

Nestabilita sa nezadržateľne šíri starým, anglosaským svetom - informačne mediálny priestor sa už odtŕha od územia a ich lokálnych spravujúcich štruktúr riadenia.Napr. - https://www.youtube.com/watch?v=SysWo5CICeQ
Stabilita sa presúva na ohrozované územia niektorých "rozvojových krajín".

Celkovo má táto akcia pokračovanie.

Dušan | 17.06.2017

Možno by ste si mysleli že štátna elita týmito novými sankciami vyhrala. Tie sankcie budú pravdepodobne danajský dar od chápajúcich.
Hovorím o koalícii rakúsko+nemecko a ich vyhlásenie ohľadne Nordstreem 2 a stavanie sa priemyselnej elity voči SŠA.
A keďže Nemecko je riadené z wašinktonu.....

Ešte je tu otázka. Prečo sa pridali rakúšania? To bude mať čo dočinenia zo symbolizmom ktorý by štátna elita SŠA mala pochopiť.

Re: Celkovo má táto akcia pokračovanie.

M.C. | 17.06.2017

Mám pocit, že rakouská OMW v budování Nord Streamu 2 a přípravách South Streamu jede taky.

Re: Re: Celkovo má táto akcia pokračovanie.

Sirea | 19.06.2017

Dejú sa rôzne obchody a vytáčky so situ.Napr. OMV predala Rosnefti nórske akcie a kúpila top mýánterminál v južnom Rusku. Je asi zrejmé, že "sankcie" sa v tom utopia alebo skôr preplávu...

Výborný článek

weissbach | 16.06.2017

od začátku je to zřejmé. Střelba výrazně posílí Trumpovu pozici.

tiež pravda

Perun | 15.06.2017

http://abrod.livejournal.com/1175750.html
http://abrod.livejournal.com/1175939.html

Vplyvný bloger "abrod" (Alexandr Brodskij, rus, žijúci v SŠA, pomerne trefne komentujúci dianie v v SŠA a americko-ruské vzťahy)
tiež už píše o možnom začiatku občianskej vojny. Prirovnáva tento atentát ani nie k vražde JFK, ale dokonca k vražde Kirova (teda úplne novej etape). On síce tvrdí, že išlo o "čiernu známku" od "klintonitov" (t.j.štátna elita), ale že to velmi prepálili a majú sa na čo tešiť (čo môže skôr nahrávať Taurusovej verzii, že išlo o akože prepálenie.)
Každopádne ako záumienka na zúčtovanie s hlbokým štátom je to ideálne, v tom je zhoda.

Re: tiež pravda

ТаuRus | 15.06.2017

Četl jsem jeho blog, než jsem napsal svůj článek. Abrod je dobrý, jako zdroj informace, co se děje uvnitř USA, ale ne vždy souhlasím s jeho závěry.

Re: tiež pravda

M.C. | 16.06.2017

Taky bych řekl, že to těžce přehnali a nezůstane to bez odezvy.
Předseda republikánského klubu v Senátu už není žádný čičmunda, nad jehož smrtí by se jen tak mávlo rukou.
Do takového postavení se může dostat jedině člověk, který má určité vazby, kontakty a svůj význam.
Řekl bych, že nebude dlouho trvat a ,,impérium vrátí úder".

Comey a útok zo strany ruska v rovnakom štíle

Dušan | 15.06.2017

V tom to zmysle je Comeyho azyl v rusku dobrá podpásovka elitám SŠA.
https://cz.sputniknews.com/svet/201706155475073-putin-rusko-azyl-comey/

A nahrávka rozhovoru Comey Trump tiež neexistuje.
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/432399-americka-tajna-sluzba-nema-zaznam-rozhovoru-trumpa-s-comeym/

Re: Comey a útok zo strany ruska v rovnakom štíle

M.C. | 16.06.2017

Tohle je taky dobré:
https://cz.sputniknews.com/svet/201702214795655-Sojgu-Fallon-Rusko-tlapy-Libye/

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek