Stať historika historika Timothyho Snydera v New York Times

30.09.2016 14:31

Nasredin

 

Naprosto skvělý a odhalující článek !

New York Times uveřejnily stať historika historika Timothyho Snydera, který tvrdí následující: Vladimir Putin cituje ruského filosofa Ivana Iljina. Iljin je fašista. Tedy i Putin je fašista.
Inkriminované výroky Ivana Iljina, které cituje Vladimír Putin:
———————————–
25. dubna 2005
“Velký ruský filosof Ivan Iljin napsal, že: ‘Státní moc má svá omezení… Stát nemůže po svých občanech požadovat víru, modlitby, lásku, dobrotu nebo přesvědčení. Nemůže regulovat vědeckou, náboženskou a uměleckou tvorbu… Nesmí se vměšovat do morálního, rodinného nebo každodenního života společnosti, nebo, pokud nejde o případ extrémní nouze, omezovat její ekonomickou iniciativu.’”

10. května 2006
“Známý ruský myslitel Ivan Iljin řekl, že povolání vojáka je velké a důstojné a že voják ‘reprezentuje jednotu národa, vůli ruského státu, sílu a čest.’”

23. ledna 2012
“Jde o tu zvláštní kvalitu ruské státnosti, o níž psal ve svých pracích Ivan Iljin takto: ‘Nikoli eliminovat, nikoli potlačovat, nikoli zotročovat druhé a jejich krev, nedusit život rozličných kmenů a náboženství – ale naopak dát všem možnost dýchat na veliké Rusi… ctít všechny, všechny smiřovat, dovolit všem, aby se modlili po svém, pracovali po svém a jak nejlépe umějí se účastnili kulturního a sociálního vývoje.’”

26. června 2013
“Jak řekl slavný filosof Ivan Iljin: ‘Ruská armáda nikdy nezapomene na odkaz Suvorovův, který hlásal, že každý voják je současně jednotlivcem.’”

4. prosince 2014
“Ocituji zde Ivana Iljina: ‘Kdokoli, kdo miluje Rusko, by pro něj měl chtít svobodu. Nejprve svobodu pro Rusko samotné, jeho mezinárodní nezávislost. Svobodu pro Rusko – jako jednotu ruské a všech dalších národních kultur. A konečně, svobodu pro ruský lid, svobodu pro nás všechny, svobodu náboženskou, touhu po spravedlnosti, tvůrčím duchu, úsilí a majetku.”
—————————————
Z článku:
http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/2700-new-york-times-putin-je-fasista-manipulovat-a-lhat-na-plny-uvazek-jsou-vsichni-pravnici-naciste-amaterska-novinarina-pro-siroke-masy-stava-se-zapadni-propaganda-odflaklou-rutinou.htm

 

Pod tyto výroky bych se podepsal, přijal bych je za své a za ně bych i bojoval. To co tento magor Snyder napsal a co bylo předmětem jeho kritiky jasně ukazuje, jaké hodnoty jsou pro ně nepřijatelné, proti čemu bojují. ZNEGUJTE všechny Iljinovy výroky a dostanete program amerického New World Order a pochopíte skutečný důvod Snyderova rozhořčení. Na toto obvinění se dá říci pouze jedno: nenávist představitelů USA k Putinovi a Rusku už dostoupila v USA obludných patologických rozměrů tak, že nejsou už s to rozumně uvažovat. Což USA činí nepředvídatelné a nebezpečné. Celý ten establishment USA nebezpeční blázni, které je potřeba opatrně eliminovat a odstavit od moci.

 

Diskusní téma: Stať historika historika Timothyho Snydera v New York Times

Putinova "doporučená literatúra"

peter1. | 02.10.2016

K Vianociam v roku 2013 boli z iniciatívy prezidenta Putina všetkým guvernérom a iným najvyšším štátnym úradníkom zaslané tri knihy. Boli to knihy od Vladimíra Solovjeva, Nikolaja Berďajeva a tretia kniha s názvom Naše úlohy (Naše zadači) bola od polozabudnutého ruského filozofa Ivana Iljina. -http://meapatria.sk/filozofia/ivan-iljin-putinov-top-filozof/

Súhlasím

JaroX | 01.10.2016

Súhlasím a dodávam, že toto som tvrdil od Februára 2014. Dobre, dobre... bolo treba získať čas, bolo treba odkryť masky, ale teraz už sú dúfam Rusi pripravení.

.

Cico Ciciak | 01.10.2016

Z toho mi vychádza, že Snyder je kovaný fašista! :DD

Přidat nový příspěvek