Srbsko je připraveno poslat svá vojska na území Kosova v případě, že mezinárodní síly nebudou schopny zajistit bezpečnost srbského obyvatelstva v regionu

17.06.2019 10:45
TauRus

 

Prohlásil to hlava MZ Srbska Ivica Dačič v rozhovoru pro deník Izvěstija.

Politik poznamenal, že albánská strana záměrně podniká v regionu provokace s cílem vyhnání Srbů ze severu Kosova. Také připomenul, že mezinárodní síly pod vedením NATO, zodpovědné za zajištění stability v Kosovo (KFOR), jsou povinny bránit Srby.

«Jestli mezinárodní společenství nebude reagovat tak, jak je psáno v rezoluci OSN, jestli na Srby budou podnikány pohromy, jestli na ně budou útočit, potom Bělehrad bude nucen reagovat a Srbsko je na to připraveno. Ale doufám, že to nebude potřeba», — prohlásil Dačič. Kromě toho poděkoval ruské straně za podporu.
https://iz.ru/888815/2019-06-13/v-mid-serbii-zaiavili-o-gotovnosti-vvesti-voiska-na-territoriiu-kosovo

Prozápadní politik Vučič je nejdříve pečený, vařený u Putina. Pak se uvede do kin film „Balkánský ruběž“ (Balkánská hranice), aby se ruskému člověku připomněl ojedinělý hrdinský čin v době Balkánské války, kdy Rusové ukázali NATOvcům co proto.
Mimochodem, v ruském prostředí je dosud živý pocit viny za to, že nedokázali pomoct Srbům a zároveň velký pocit ponížení od anglo-sasů.
Potom Vučič prohlašuje, že je jakoby smířený s faktem ztráty Kosova, které v zájmu míru (a ještě něčeho) Srbsko asi bude muset uznat… Hned na to, jako na potvoru, učiní Albánci v Kosovu pogrom na Srby. Nu nechtějí Albánci, aby je Vučič uznal. Vučič chce, ale Albánci ne. A copak teď má chudák Vučič dělat, aby u sebe doma úplně neztratil tvář? Přece bránit svoje občany v Kosovu, to dá rozum. Nebo to za něj udělá proruský Šešelj.
Anebo to bylo trochu jinak?

Infopole pro návrat Srbů do Kosova (nebo aspoň nějaké jeho části) je připraveno. Stabilizace Evropy není možná, dokud v ní bude existovat hnízdo neokonovského terorismu. Na tom, si, myslím shodnou všichni: GP, Trump, Rusko, Čína i Brusel. Zde už ani křečovité snahy krvavé Madly s otevíráním pomníku neokonům nepomůžou…