Rusko podpoří sportovce, kteří NEPOJEDOU na OH

31.01.2018 08:02

zdroj:
https://www.1tv.ru/news/2018-01-30/340278-novye_somnitelnye_otkroveniya_togo_iz_za_kogo_luchshih_rossiyskih_sportsmenov_otluchili_ot_olimpiady

Putin ve svém vystoupení nejdříve mluvil o dopingu, o tom, že ho skutečně někteří ruští sportovci používali. Pak doporučil, aby se sportovci řídili pravidly MOV. A nakonec řekl, že určitě podpoří i finančně i morálně všechny, kdo se nebude moci účastnit těchto her.

Chytrý pochopí…
Hned po jeho slovech redakce 1. kanálu řekla, že oni také podpoří sportovce na OH a jejich štáb už vyjíždí do Koree. Tj. okamžitě to otočili tak, aby byl výklad slov V.V.Putina nesprávně interpretován.

Mezitím na RT:
22 vítězů olympijských her v krasobruslení poslalo otevřený dopis prezidentovi MOV
https://russian.rt.com/sport/news/475568-tarasova-moskvina-medvedeva-22-olimpiiskih-chempiona

V dopisu se mimo jiné uvádí, že odstraněním čistých sportovců od OH MOV diskredituje olympijské hnutí a hry. A též žádají, aby MOV přehodnotil zákaz pro krasobruslaře Ivana Bukina.

 

Diskusní téma: Rusko podpoří sportovce, kteří NEPOJEDOU na OH

Re: Re: Re: akože chytrý ťah

M.C. | 01.02.2018

Já bych Rusy nepodceňoval, ve veřejné prezentaci vlastních postupů se v poslední době hodně zlepšili.
To, že neřvou neznamená, že nic nedělají. Oni určitě potichu, ale soustředěně monitorují celou situaci, najdou slabá místa postupu protistrany, nechají ji začít, udělat nějaké chybné nebo protiprávní kroky a pak s nimi udělají pořádek.
Kdyby zakročili preventivně, byl by zase řev o potlačování svobody. Musí nechat druhou stranu udělat první krok, aby se více odkryli.

Re: akože chytrý ťah

M.C. | 01.02.2018

To není tak jednoduché, to by nesměl být nepodložený propagandistický výkřik do tmy, ale opravdové, seriózně zpracované obvinění, založené na právní analýze.
Nejprve se musí ujasnit jakým právním rámcem se která problematika řídí, co přesně je napsáno v obecných dokumentech a ve smlouvách, rekonstruovat z dostupných údajů a ověřitelných dokumentů konání jednotlivých subjektů celé věci, případné precedenty v této problematice a dříve vydané judikáty, ujasnit si, kdo je kompetentní k podání takového obvinění a ke komu a kdo bude případ posuzovat.
Na výsledku takovéto právní analýzy je potom třeba založit širší úvahu o celkových souvislostech a posoudit možné dopady a vlivy takovýchto kroků na dění v oblasti.
Rusové takto postupují standardně, to je vidět z toho, že kroky Putina, Lavrova a jejich lidí nebývají jenom jalovým výkřikem do tmy nebo plácnutím do vody jako to často vidíme u jiných politiků.
Když vidí, že by si naběhli, tak jsou raději zticha a pokud se jim podaří prokombinovat se k dostatečnému efektu v celkovém pojetí, tak začnou konat a ostatní se diví, jaká z toho postupně vyleze ,,mnogochodovka" - opatření s dopadem ve více rovinách dění.

<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek