Rusko má vážného konkurenta v boji s ISIL

01.10.2015 19:30

TauRus |

Koalice v čele s USA ve středu také uskutečnila dva útoky na pozice bojovníků “Islámského státu” ze vzduchu, pomoci BPLA.
Jak sdělilo ústřední velitelství sil koalice (CENTCOM), útok byl proveden v okolí obce Mara. Výsledek – zničeno dva exkavatory!
РИА Новости http://ria.ru/arab_sy/20151001/1294649378.html#ixzz3nKMKj3RQ

Aby potom s počítáním zásluh to nedopadlo, jako po 2.světové, kdy se USA samo prohlásily za hlavní silu, která bojovala s Hitlerem.
Po Sýrii by to mohlo také tak dopadnout – USA zničily celkem 5 exkavátorů, 10 nepřátelských velbloudů a stovky koz, které kolaborovaly s nepřítelem tím, že jejích dojivost přesahovala povolený průměr EU. Drobný zbytek zařídilo Rusko…Ale protože náklady USA koalice na tuto operací skoro převýšily vojenský rozpočet zemi NATO, o tom, kdo nesl největší břemeno protiteroristické operace, nemůže být pochyb.:)

Stovky íránských vojáků ve zbraní před deseti dny dorazili do Sýrie. Zúčastní se pozemních bojů na severu země. Libánská Hezbolla je připravená se k operací připojit.
http://politikus.ru/events/59204-smi-v-siriyu-pribyl-specnaz-iz-irana-dlya-uchastiya-v-nazemnoy-operacii.html

MZ RF prohlašuje, že za současných podmínek se nehodlá připojovat ke koalici proti “Islámskému státu” v čele s USA.

http://politikus.ru/v-rossii/59200-mid-rf-rossiya-ne-budet-obedinyatsya-s-koaliciey-ssha-po-borbe-s-ig.html

 

Diskusní téma: Rusko má vážného konkurenta v boji s ISIL

Rusko má vážného konkurenta v boji ...

Vesna | 02.10.2015

Pobavila ma táto veta v príspevku:
..."Aby potom s počítáním zásluh to nedopadlo, jako po 2.světové, kdy se USA samo prohlásily za hlavní silu, která bojovala s Hitlerem." ...
Spomenula som si pri tej vete, ako môj otec, ktorý prežil dve svetové vojny, hovorieval, že američania sa objavili až vtedy, keď dostali strach, že rozbehnutú Červenú armádu nezastaví ani Atlantik. Na ich slávne vylodenie v Normandii mal tiež svoj názor.

Takže, mi z toho plynie úsmenvá predstava, že ruská armáda bude mať asi opätovne veľkohubého konkurenta v boji a teda aj v Sýrii :-o)).
Zaujímavé, a aspoň pre mňa ukľudňujúce je, že sa rusi rozhodli po takej dlhej dobe zase prevetrať svoju výzbroj.

Re: Rusko má vážného konkurenta v boji ...

asdf | 02.10.2015

No kdyby jen tak, bylo by to jen trochu usmevne... spis ale doufam ze se usaci neuchyli napr. k nejakemu okazalemu bombardovani civilniho obyvatelstva pod falesnou vlajkou s tim, ze to pote v ramci informacni valky svedou na Rusko, jak je jejich zvykem.

Zrejme se za slovy RF o tom aby usa opustily vzdusny prostor Syrie skryva vic nez jen snaha naznacit usakum "kdo tu uz kvuli naproste ztrate moralni integrity a duvery prisel o realny geopoliticky vliv a ma si balit kufry".

Ale i tak si myslim, ze pokud neco podobne podleho usaci opravdu vykonaji, bude to tak akorat jeden z poslednich hrebicku do jejich kolektivni rakve...

Přidat nový příspěvek