Putinova nabídka Evropě

26.05.2016 20:59
TauRus
 

Čím dál, tím víc se přesvědčuji, že Putin zamýšlí overstag (původně námořní termín, přeneseně termín označující manévr řízení spočívající v vychýlení do jednoho extrému pro dosažení opačného cíle. V námořní terminologii označuje manévr plachetnice při změně směru, při kterém opíše mašli:

)

1.Propuštění Savčenko, které více pasuje na přísloví: “Bojte se svých přání, protože se vám jednou mohou splnit”…
Takovou Naďu ukazují západnímu obyvateli,
http://ic.pics.livejournal.com/pritochnik/76967057/117183/117183_900.png

Tohle, je surová realita, kterou brzy budou moci obdivovat
http://ic.pics.livejournal.com/pritochnik/76967057/117470/117470_900.jpg

Sprostá zemitá ženská, které udělali takový píár, že jí to ustřelilo dekl a naplnilo nezpochybnitelným pocitem vlastní významnosti. To ona teď bude určovat politické klima na Ukrajině, bude hlavním tlampačem v Radě, možná přijede kázat i do Evropy. Každého, který se jí znelíbí, klidně pošle do pr…, a svěrací kazajku na ní už jen tak, jednoduše, nenavléknou. Vždyť je to národní hrdinka.
Za chvíli nastane situace, kdy už nepůjde předstírat, že to je Putin, kdo neplní Minské dohody a Porošenko se snaží, leč mu síly stačí. Naďa – naděžda všem ukáže, na čí straně je pravda. A to, že umí být velice upřímná, už jsme měli čest pozorovat.:)

2. Ve stejný den po propuštění Savčenko, od Putina opět následuje nabídka nového evropského prostoru od Lissabonu do Vladivostoku
„Jsem přesvědčen o tom, že bychom si měli vzít lekci ze situace na Ukrajině a pokusit se položit základy zóny – rozkládající se od Atlantiku až k Pacifiku – ekonomické a humanitární spolupráce, založené na architektuře rovné a nedělitelné bezpečnosti. Harmonizace evropských a euroasijských integračních procesů by byla důležitým krokem na této cestě,“ napsal Vladimir Putin v článku, který otiskl řecký deník Kathimerini.
Evropa, která do té doby spolehlivě směřovala do sebezáhuby, dostává druhou šancí.
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Putin-predlozil-Evrope-neuveritelny-navrh-437427

Před tímto prohlášením bylo ještě popíchnutí od Lavrova:
Jsme přecenili samostatnost EU. Ukrajinská krize ukázala vysoký stupeň závislosti EU od Washingtonu.
https://twitter.com/dimsmirnov175/status/735365038173720576

Hra na zlého policajta a hodného.:)
Putin: “Zabezpečit Evropě důstojné místo ve světě je možné jenom spojením potenciálů všech zemí EU, včetně Ruska.

3. Dnes přichází staronová mrkvička od Gazpromu pro Bulharsko, Řecko a Itálii
Nový plynovod z Ruska do Řecka povede možná přes území Bulharska
http://cz.sputniknews.com/byznys/20160526/3132993/novy-plynovod-rusko-recko-bulharsko.html#ixzz49ls7FpEs

Tak co, Evropo, slyšíš na to nebo ne?

Vypadá, že Evropa uslyšela a začala nesměle cenit zoubky na svého pasáka (USA).
Steinmeier hovořil o těžkostech spojených s prodloužením protiruských sankcí
http://cz.sputniknews.com/politika/20160526/3133682/steinmeier-tezkosti-prodlouzeni-protiruske-sankce.html#ixzz49mJM13eR

Nezávislý evroposlanec (Řecko):
Po zveřejnění tajných dokumentů o TTIP od Greenpeace, Obama do konce svého volebního období nestíhne ukončit jednání o TTIP. Země EU kvůli protestům budou nuceny odložit jednání do roku 2018.
http://ria.ru/world/20160523/1438122071.html#ixzz49mNiHllb

Opět Steinmeier: Potřebujeme dialog s Ruskem k tomu, abychom znovu obnovili ztracenou důvěru a nesklouzli do spirály eskalace napětí.
http://ria.ru/world/20160526/1439751380.html#ixzz49mPl97Ec

Putin vyhlašuje boj o Evropu a jede do zmítaného problémy Řecka s nabídkou postavení tranzitní země (Jižní proud) a spolupráce. Vždyť ruští turisté mohou místo Turecka se rekreovat v Řecku a sbírat smetanku místo Turků budou Řekové, už vidím, jak takové nabídce odolají.:)
Myslím si, že problém s evropským Trojským koněm už je vyřešen, Evropa, kromě dalších dluhů, nemůže Řecku nic nabídnout. Protože hned mohou natáhnout ruce Bulharsko s Itálií a další potřebné. A ti se v Evropě množí, jako houby po dešti.
A proto, sankce letos skončí, nejpozději na podzim. Nelze do nekonečná odmítat ruku dávajícího.

 

Doplnění – La Stampa: Putin “vstoupil do Evropy” bez jediného výstřelu
http://www.novarepublika.cz/2016/05/la-stampa-putin-vstoupil-do-evropy-bez.html

 

Diskusní téma: Putinova nabídka Evropě

Neřízená střela

Slovanka | 29.05.2016

Putin tu bláznivku pustil schválně, nadělá na Ukrajině paseku jako nikdo. A jsem moc zvědavá jak se k tomu postaví pražská kafkárna. Putin ví, že GP chce Ukrajinu rozporcovat a vyvraždit tak další početný slovanský národ. Zajímavý je projev Jevreje Kolomodějského z roku 2014 (nebo jak se jmenuje ten člověk )kde popisuje na nějakém svátku v Izraeli jak "oni" udělali s Ukrajinou experiment, jak skvěle postavili slovanské bratry proti sobě a že až s nimi skončí tak tam nezůstane nikdo kromě kriplů a starců a ty "oni" budou plundrovat půjčkami až nebude nikdo kdo by se zmohl na odpor. Putinovi jde v případě Ukrajiny hlavně o záchranu Slovanů jako národa, Rusko je mnohonárodnostní stát a dobře funguje , protože menšiny nemají žádná privilegovaná práva jako na západě. Jenže bez moudré a spirituální slovanské většiny to do budoucna nepůjde uřídit. Je to naprosto bizardní, ale je to evidentní - jde tady o likvidaci Slovanů a k tomu jsme "potřebovali být osvobozeni" od SSSR v roce 1989 - k tomu, aby nás spolkli a zlikvidovali fyzicky - rozpadají se a dělí se jen slovanské země - Jugoslávie, ČR a SR a teď Ukrajina. Bulharsko je na kolenou a už se jen plazí. Pokud nás v souladu s plány GP zlikvidují bude RF v oslabení do 50 let. A tomu se Putin snaží zabránit. Reálně si myslím, že Ukrajince vyléčí golod(hlad) y cholod(zima). No a pak ta neřízená střela Savčenko co jim ji vrátili jako národní hrdinku...

cosi visí ve vzduchu

pun | 27.05.2016

Nejtemnější něco chystá. Ve shodě s výše uvedeným také viz podmínky Zacharčenka pro návrat Donbasu Ukrajině, vyjádření Kremlu, že jsou pro návrat Donbasu na Ukrajinu, vyjádření Puškova, že USA nic není do toho, co se bude dít v Jižní Osetii a další. K tomu bych přidal stálou informační kampaň o porušování příměří Ukrajinou, nádavkem objevení.UFO nad Ankarou a sporé a sporné zprávy z vývoje v Syrii. Zaujalo mne, že západní koalice chce začít svou kampaň v Libii po oficiálním pozvání jakési té libijské vlády, takže tím sami zpochybnili své syrijské angažmá.
Můj názor je, že trvá nějaký čas vyrobit dostatečné množství třeba termobarických bomb, které budou v podmínkách Syrie asi tím nejůčinnějším. Navíc kdoví, co mají Rusové ještě schované. Také Rusové slušně požádali, aby se umírněná opozice oddělila od té neumírněné a posunuli své ultimátum k tomu oddělení z 25.5. na pozdější dobu. Nesestřelili američanům dron, který operoval u Palmíry a další a další. Vytváří se informační pole, kdy ty nekamarády v Syrii Rusové rozsekají a ještě budou vypadat jako dobráci. Pak jsem zvědav, jak se nejsilnější armáda na světě (ukrajinská) k těm ruským možnostem postaví čelem, o zbytklu světa nemluvě. Je to jen můj názor.

Re: cosi visí ve vzduchu

JaroX | 27.05.2016

Pekný, pozitívny článok a hádam máš pravdu aj ty. Ja to tiež vidím tak, že Rusko má možnosť v Sýrii prostredníctvom vojny získať Ukrajinu "mierovou cestou".

savcenko

mdmml | 27.05.2016

Myslim si, ze tymto tahom dostali Ukrajinci ziveho Banderu.
Ked budu chciet prezit, bez vyvolania vrazdenia jedeneho proti druhemu, budu si ho musiet obesit sami a snim pochovaju aj toho stareho. Podla mna je to tah na ziskanie nie Donbasu, ale celej Ukrajiny a na ukoncenie projektu tejto liahne.

Re: savcenko

Slovenka | 29.05.2016

... vsetci co mame rozum v to dufame....

Přidat nový příspěvek