Putin v Berlíně a další střípky

20.10.2016 06:54

 

- „Čtyřka“ v Německu:
Merkelová Putina přivítala na červeném koberci, ruku mi tiskla hned 3x (a tím zamotala hlavy socsítím). Prý to bylo kvůli umístění kamer, aby všichni viděli, že si s Putinem potřásají rukou. No… asi ano… asi Merkel moc potřebovala, aby svět viděl, že ona si s Putinem ruku podá.
Oproti tomu Hollande ani Poroš si s Putinem ruce nepodali, údajně prý proto, že už seděli za stolem, když Putin přišel. No…nevím… spíš si myslím, že by k podání ruky nedošlo, nebo-li oba pánové měli strach, že jim Putin ruku nepodá.
Před jednací budovou se, samozřejmě, sešli vítači i „vítači“ Putina. Jedni skandovali „Ať žije Rusko“ – a druzí zas „Fuj, hanba“. Ti první mají za to, že Rusko je jediné, kdo může zastavit svévoli a rozpínání NATO – a ti druzí zas „Stop Putin – stop válka“. A asi nepřekvapí, že ti druzí se motali do ukrajinských vlajek a dávali rovnítko mezi „ruskou agresí proti Ukrajině“ a „ruskou agresí v Aleppo“. A dokonce i „lili krev“ v ulicích Berlína, kudy Putin projížděl. Klasika…
https://russian.rt.com/article/327076-storonniki-i-protivniki-rossii-sobralis-u-vedomstva
http://www.apsny.ge/2016/pol/1476940634.php
(gruzínský server, který to přebíral přímo od ukrajinského velvyslance v Německu – což značí, že to sem dávám spíše k pobavení než k poučení)
A ačkoliv se neočekávalo nějaké zvláštní a dlouhé jednání, situace se nějak změnila, takže nyní ruské velvyslanectví říká, že rozhovor bude velmi dlouhý:
https://life.ru/t/новости/919365/posolstvo_rf_v_ghiermanii_voprieki_ozhidaniiam_pierieghovory_budut_dolghimi


- Matvienková ve Švýcarsku:
Matvienková přijela dnes se svými lidmi a s novináři do Švýcarska. Sama jela v autě, ostatní v autobusech, které zajistili a přistavili Švýcaři. No a v curyšském tunelu měla tato kolona nehodu – autobusy se srazily s jinými, nejméně čtyři to do sebe napasovaly. Naštěstí se nikomu nic nestalo.
http://theins.ru/news/33770

 

- Hillary Clinton propadla zuřivému vzteku na moderátora Fóra vrchních velitelů Matta Lauera kvůli tomu, že v jednom okamžiku udělal to, co měl dělat celých těch třicet minut, tj. tlačit na ni a dávat jí otázky, které nedostala předem. Čekalo se, že vyjde, dostane odpovědi, které budou dobře předem secvičené, a pak si počká na Trumpa, kterého na tom nachytají. Místo toho to byla ona, kdo byl překvapen, a to ji dohnalo ke vzteku. …Její výbuch začal okamžitě, jakmile opustila scénu, s tím, že nejprve s manickým nekontrolovaným jekotem vychrstla svému asistentovi do obličeje plnou sklenici vody. Zdroj popsal Clintonovou jako „nejsprostší ženu, jakou kdy slyšel, a úroveň jejího jekotu jako příšernou.“…
http://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/8993-clintonova-zhrouceni-nadavky

 

Diskusní téma: Putin v Berlíně a další střípky

Už podruhé

... | 20.10.2016

jsem si všiml, že V.V.Putin vynechal v označení donbasských republik slovo "samoprovozglašenyje", které v minulosti důsledně ve spojení s republikami používal. Poprvé to bylo na nějakém fóru v Rusku. No a Gosudar váží každé slovo, které vyřkne, takže uvidíme.

Přidat nový příspěvek