Putin se sešel s Lukašenkem. Země prý urovnaly vztahy

04.04.2017 15:27

Taurus

 

Rusko-běloruský spolupráce
Putin se sešel s Lukašenkem. Země prý urovnaly vztahy.
http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/rusko-a-okoli/putin-se-sesel-s-lukasenkem-zeme-pry-urovnaly-vztahy_424314.html

 

Rozhovor trval přes pět hodin. A to i přesto, že v Peterburgu už byl proveden teroristický útok. Naposledy se Putin tak dlouho bavil snad jen s Merkelovou, Hollandem a Porošenko před podepsáním Minských dohod. Podle toho se dá soudit, že Lukašenko přijel s velmi bojovnou náladou a s nějakými ultimaty.
Lukašenko chce zachování samostatnosti v rámci Euroasijské unie při rovnoprávném přístupu Běloruska k ruským zdrojům. Tj. jedná ve smyslu – co je vaše, je také naše. Ale co je naše, je jen naše a politiku budeme provádět jen takovou, jaká se nám (Lukašenkovi) hodí.
Putin je ochoten se podělit se zdroji, ale jen za předpokladu, že politika a odpovědnost v rámci EAEU bude jednotná.
Vypadá, že Putin protlačil svoje vidění jednoty v rámci EAEU.
http://kremlin.ru/events/president/news/54178

 

Diskusní téma: Putin se sešel s Lukašenkem. Země prý urovnaly vztahy

Možno mu to došlo

openeyes | 04.04.2017

Ja zase dúfam, že Lukašenkovi po malom minulotýždňovom majdane došlo, že je nahraditeľný. A že jediná (jeho) spása je v Rusku. Ak by prezentoval len ultimáta, Putin by sa s nim asi nebavil 5 hodín...

Lukašenko

svantovít | 04.04.2017

je v podstate slabým článkom Ruskej jednoty,no tým,aký je smiešne predvídateľný je v podstate odsúdený točiť sa tam,kde práve veje vietor ako plechový kohút na streche-čo je pre Putina a jeho ľudí na jednej strane problémom,na strane druhej výhodou.Lukašenko v podstate prezrádza kroky západných "partnerov",veď tára nezmyselné a protikladné veci-raz kritizuje Rusko a chváli Brusel,potom,čo mu Brusel predhodí Majdančíkov uteká zasa k Putinovi.Bielorusko je veľká krajina a v srdci Ruska,je snom západu usporiadať tam ďalší Majdan a bratovražedný boj,o čom Rusi veľmi dobre vedia-preto sa prípadní "Majdančíci" budú mať na čo tešiť,zmastia ich tam ako hady,len čo sa ukážu na námestiach.

Čudné postoje...

vilon | 04.04.2017

... Lukašenka sa zdajú byť tohto roku podivné. Ako keby mu eurosionská kabala našepkala: "Cez teba budeme cicať ruské zdroje. Ale ty stále opakuj, že je to len pre teba." Tento trik predsa sionisti vyskúšali vo svete už veľakrát.

Přidat nový příspěvek