Putin prohlásil, že Rusko rovněž odstupuje od vzájemné smlouvy s USA o likvidaci raket středního a krátkého doletu (INF) z roku 1987

03.02.2019 12:08
TauRus 


Včera, Putin prohlásil, že Rusko rovněž odstupuje od vzájemné smlouvy s USA o likvidaci raket středního a krátkého doletu (INF) z roku 1987.
„Budeme postupovat následovně. Naše odpověď bude zrcadlová,” uvedl podle agentury TASS Putin s tím, že stejně jako USA i Rusko odstupuje od INF. Ruský prezident zároveň nařídil, aby diplomaté přestali iniciovat jednání o smlouvě se Spojenými státy. Rozhovorům podle něj nicméně Rusko zůstává nadále otevřené.
https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/496265-rusko-stejne-jako-usa-odstupuje-od-smlouvy-o-raketach-z-roku-1987.html
Video: https://www.youtube.com/watch?time_continue=133&v=xpU3MfUzdOo

Za prvé, chtěl bych zdůraznit, že Rusko na krok USA odpovědělo zrcadlově a to okamžitě, což se dříve nestávalo. Putin, navíc slíbil, že Rusko i nadále bude reagovat zrcadlově na veškeré iniciativy západu.
Za druhé, Rusko už nebude iniciovat jednání o smlouvě se Spojenými státy, ale naopak, rozmístí svoje rakety středního doletu tam, kde bude považovat za nutné. Jedná se o rakety kalibr, hypersonické rakety, podvodné rakety Posejdon, případně rakety ve vesmíru.
Za třetí, Rusko rozmístí svoje rakety pouze tam, kde USA nainstaluje svoje rakety středního doletu. Což znamená, že Rusko může nainstalovat svoje rakety na hranicích s USA, s Evropou, Japonskem atd.
Zde vidím vzkaz všem zemím, které dovolí USA rozmístit na svém území rakety středního doletu, že Rusko je garantovaně zničí v případě válečného konfliktu s USA. Přitom vůbec nezáleží na případném vítězi tohoto konfliktu. Garanci zničení zemí, které na svém území dovolí rozmístění amerických raket, zajišťuje systém „Perimetr“, který je ve světě znám pod názvem „Mrtvá ruka“.
Rusko už nebude iniciovat žádná jednání o smlouvě s USA, ale rovnou přejde k činům. Iniciativu předává státům nebo skupinám států, které by měly být zrušením této smlouvy nejvíce ohroženy. Především se jedná o přímé spojence USA (země NATO) a země, kde jsou rozmístěny základny USA. Tj. být spojencem USA v dnešní době znamená velké riziko vlastního zničení, především díky nezodpovědné mezinárodní politice Spojených států.
Předpokládám, že s uvědoměním této skutečnosti, v Evropě, po období propagandistické hysterie, přijde vystřízlivění, které urychlí vystoupení zemí Evropy z NATO a vytvoření dohody o zajištění společné bezpečnosti Evropy (Japonska atd.) s Ruskem.