Putin na Médiafóru v Petrohradu

09.04.2016 11:19
Lin
 

Putin se v týdnu účastnil Mediafóra v Petrohradu. Zde celý záznam (ještě jsem neposlouchala, má to cca 2,5 hodiny):
https://www.youtube.com/watch?v=dYSLi99fzPg&nohtml5=False

Zde je kratší výňatek (cca 8 minut) – pokusím se obsah přetlumočit svými slovy:
https://www.youtube.com/watch?v=E-dk8QcMoUo&nohtml5=False
Zde odpovídá na otázku stažení vojsk ze Sýrie a o úkolech ruské mise v Sýrii.
Úkol byl – upevnit státnost Sýrie, obnovit fungování státu. Jestliže chceme ukončit příliv běženců do Evropy, pokud chceme, aby lidé chtěli a mohli znovu žít ve své vlasti, je nutné udržet a upevnit fungování (jejich) státu a to včetně (jejich) armády. Všimněte si, že i po odchodu našich vojsk syrská armáda pokračuje v osvobozeneckých bojích a dále se jí daří osvobozovat další a další území a k tomu stačí pouze naše podpora. A boj se vede výlučně proti teroristům.
Další otázka – izolace Ruska.
Nepovedlo se, protože vyloučit Rusko z mezinárodní scény prostě není možné. Tento fakt se stal očividným hlavně po začátku naší operace v Sýrii. Oni by to dneska nejraději přešli mlčením. Na druhou stranu se ale právě kvůli tomu muselo přejít na jiné, lepší formy spolupráce, které opravdu fungují.
Otázka k “papíru”:
Cílem bylo nějakým způsobem otřást ruskou společností. Byl daný úkol, bylo nutné pracovat a cosi vyplodit. Takže vytvořili “informační produkt”. Okolo mně našli nějaké lidi, nějak to pospojovali a slepili dohromady. Však se podívejte na ty obrázky. Na pozadí mého obrázku spousta mně neznámých lidí, ze kterých najednou udělali moje přátele a vyvodili, že když jsem s nimi na jednom obrázku, určitě musím mít prsty ve všem nekalém. A to, že “tvůrci produktu” jsou přímo navázáni na americké mocenské skupiny – to už nám vysvětlila WikiLeaks. A někteří američtí vládní úředníci se nám za to už omluvili. Ne snad proto, že by se styděli, ale protože jsou v tuto chvíli chytřejší než ti, kdo “produkt” vyvářel. Proč? Protože když oficiální tváře Ameriky vytrubují do světa takové špinavosti, značí to, že na tom mají svůj zájem. Pro ně špatné, pro nás dobré, protože chápeme, kdo úkol zadal.
Poslední odpověď – exekutoři v Rusku.
Je nutné zamezit zločinnému chování exekutorů, ovšem to neznamená zrušení exekutorů, protože musí být v rámci spravedlnosti někdo, kdo donutí neodpovědné lidi splácet své dluhy.

Krátký výňatek k vlastenectví:
https://www.youtube.com/watch?v=NOHJ92_UYfI&nohtml5=False
Slovy ruského vědce Lichačova: Vlastenectví se kardinálně odlišuje od nacionalismu. Nacionalismus – to je nenávist vůči všem jiným národům, vlastenectví – to je láska ke své vlasti.
Vlastenectví – to je velmi vážná otázka, protože jde o národní identitu. V Rusko, pro ruského člověka, je vlastenectví nosnou součástí národního sebeurčení, hodnota, která se nachází přímo v jeho srdci. A toto, ke své vlastní škodě, ztratily a ztrácejí mnohé jiné národy v Evropě.

A poslední ukázka – Putin překladatelem z němčiny:
https://www.youtube.com/watch?v=4ZBtkn84LXY

 

Diskusní téma: Putin na Médiafóru v Petrohradu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek