Putin: Články v médiích jsou součástí informační války

01.10.2015 19:34

Lin |
https://russian.rt.com/article/120513

Všechny ty články o strádání civilistů pod údery ruských vzdušných sil, jsou informační válkou, na kterou se kdosi moc dobře připravil (říká Putin). Včera se články objevily ještě dřív, než stačila letadla vzlétnout – prostě operace ještě ani nezačala – a noviny už tiskly srdceryvné články o “strádajících civilistech”.
Včera také Peskov označil za lživou informaci, že se “západní partneři” dozvěděli o chystaném ruském útoku pouhou hodinu před samotným útokem. Peskov na dotaz novinářů jen lakonicky sdělil:”tak to vás informovali velice špatně.”

A aby to bylo opravdu jak u blbých na dvorečku, samotné USA dnes dementovaly zprávu, že Rusko provedlo útoky ne na IS, ale na “umírněnou syrskou opozici”. Prohlásil to náčelník štábu vzdušných sil USA – Robert Otto.
https://russian.rt.com/article/120558

Takže – shrňme si to:
- avízovaní mrtví civilisté, o kterých informovaly “lidskoprávní neziskovky” se nekonají – to potvrdilo velení USA a rovněž OSN,
- Rusko skutečně útočí na pozice IS a nikoliv na “umírněnou syrskou opozici”,
- fotky a videa s “trpícími civilisty” jsou podvrh, uveřejněný ještě před samotným útokem.

Hm… pěkná mela. Kdosi je v koncích a tak se alespoň snaží zasít protichůdnými a lživými zprávami chaos. Jak jsem si níže přečetla, útoky na tyto stránky jsou až strašidelné – a díky provozovateli, že je umí ochránit. Jidášští magoři útočí nyní nejspíš všude – a to i na ruské stránky. Včera jsem si všimla, že se vysmívali nějakému komentáři, který byl ve stylu “dcer důstojníků” (známo z UA). Komentář začínal “jsem dcera mudžáhída a my Syřané si nepřejeme, aby se nám Rusko vměšovalo…”.

 

Diskusní téma: Putin: Články v médiích jsou součástí informační války

To je těžké....

Hana | 02.10.2015

Jak jinak budou moci Merkelová s Hollandem obhajovat muslimskou invazi do Evropy, pokud tedy Rusko zlikviduje ISIL, než tvrzením, že tito lidé utíkají před ruským bombardováním Sýrie? Nutná je mediální propagandistická příprava obyvatelstva. Kdo si všimne, že obyvatelstvo začalo "trpět" nálety ještě před vzlétnutím prvního ruského letadla?

USA zase lžou, jak je jejich stálým, sprostým zvykem

Mendy | 02.10.2015

Je to taková propagační úměra. Čím více americké světové kurvítko lže, a šíří své zlotřilé lži o ničení špatných cílů, vč. zabíjení civilistů, tím dokonalejší práci odvádí Rusové v boji proti IS. Tak se to dá bezpečně poznat. A zatím USA lže stále více. To víte, komu by se líbilo, kdyby mu likvidovali jeho vypiplané a pěkně vykrmené dítě? (IS). Kluci ve stihačkách, přejeme vám co střelu, to zásah. Nikoho nešetřete a na množství nehleďte! Jste jediní, kdo zachraňuje svět a Evropu, mimochodem, jako vždycky.USA a IS jsou pro Evropu SMRTELNÍ NEPŘÁTELÉ !! Ruský ministr zahraničí se ohradil vůči „neopodstatněným zvěstem“, které šíří Spojené státy o ruských leteckých útocích na údajné civilní cíle v Sýrii, a žádal, aby předložily důkazy.
Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov se vyjádřil k prohlášením učiněných americkou stranou, že ruské letectvo 30. září při útocích na pozice teroristů nezasáhlo Islámský stát, ale civilní cíle v Sýrii, což vedlo k údajnému zabití civilistů.
Podle něj, Moskvě nic neví o zásahu civilistů, ale u „znepokojení" USA se zejména zastavil, protože se tak vyjádřil ministr zahraničí John Kerry na zasedání Rady bezpečnosti OSN.
„Existuje obava ze strany Spojených států o tom, že „nešlo o správé cíle", tyto pochybnosti byly vyjádřeny s tvrzením, že mají nějaký druh důkazu. Jestli najednou nejsou cílem pozice Islámského státu, ale pozice jiných ozbrojených skupin nesouvisících s teroristy, tak je to špatně a zvýší to příliv džihádistů v Sýrii," převyprávěl Lavrov novinářům Kerryho slova.
V reakci žádá oprávněně ruská strana o předložení důkazů.
„Požádali jsme je, aby je předložili, protože jsme za své cíle odpovědni, na stránkách ministerstva obrany je vše podrobně vysvětleno. Začaly řeči, že civilisté utrpěli během útoků. My takové informace nemáme, byli jsme velmi opatrní, abychom pečlivě zajistili, že tyto údery budou co nejpřesnější, a jejich cílem byly výlučně objekty a pozice ozbrojených teroristických skupin. Neposlouchejte Pentagon o ruských úderech, obraťte se na Ministerstvo obrany Ruska," zdůraznil Lavrov.
Lavrov připomněl dohodu se Spojenými státy, které samy požádaly: „Pojďme se dohodnout na tom, jak se vyhnout neúmyslným incidentům, neboť na nebi nad Sýrií také pracují koaliční letouny."
„V reakci na žádost SAR pomáháme v boji proti Islámskému státu a dalším teroristickým skupinám. Vy jste slyšeli vystoupení Johna Kerryho, i dalších našich kolegů na zasedání Rady bezpečnosti OSN, a jejich názor byl tento: Bude-li Rusko opravdu pomáhát v boji proti IS, je to vítáno," připomněl šéf ruského ministerstva zahraničí.30. září piloti ruského letectva zasadili první nálet na pozice teroristů Islámského státu v Sýrii.
Ruské ministerstvo obrany sdělilo, že úderná letadla, vybavená moderními bojovými komplexy, zaútočila na osm objektů. Zcela zničila řídící velitelství teroristické skupiny, nacházející se v horské oblasti. Také zničila skrýše zbraní a střeliva, pohonných hmot a maziva, vojenské techniky, velitelská stanoviště, komunikační centra a vozidla militantního Islámského státu.

Přidat nový příspěvek