Proč český tisk až nyní vytáhl "napadení" amerického diplomata v Moskvě?

10.07.2016 14:44
Lin
 

Dvě související události:
Proč se nyní, po měsíci, “řeší” v našich médiích “napadení člena ruské ochranky na amerického diplomata”? Ruská média to rozebírala v době, co se to stalo – a reakce Američanů také probíhaly ve stejnou dobu, oboje mimo zájem “západních médií”. Ta si celou věc nechala až na dobu summitu NATO ve Varšavě a to kvůli “vytváření obrazu o Rusku”.
Co jsem četla v našich médiích, neodpovídalo tomu, co už před měsícem uváděla média ruská.
Např.: naši – “muž v kukle”, Rusové – “muž v pletené čepici, stažené do očí”.

V našich médiích sice dali odkaz na původní reportáž NTV, ale rozebírali jen samotný incident a ignorovali to, co bylo v reportáži dál = souhrn událostí a “činnosti amerických diplomatů” před i po incidentu.
Ruská verze o samotné události říká, že muž v teplé bundě a čepici, stažené do očí, ignoroval výzvu ochranky k předložení dokumentů a šel dál – proto ochranka zasáhla. Bylo podezřelé už to, že v teplý červnový den byl muž takto oblečený.
Zpráva ve formě “nejdřív se legitimoval a pak byl napadený” odešla i do USA – do gosdepu – a zareagovali okamžitě – viz Kerry o nátlaku a šikaně amerických diplomatů, kteří “to už dál nevydrží”. Záznam z kamery k dispozici neměli, ten dostali až když se ruská strana proti tomu ohradila. A pak – dlouhé mlčení…
V reportáži NTV bylo také uvedeno, jak se američtí “diplomaté” nejméně v posledním roce chovají. K provokacím ponoukají i jiné ambasády – včetně české. Potulují se s “diplomatickou imunitou” po ruském území a zvláště tam, kde jsou strategické objekty. Prý – cestují, “poznávají krásy Ruska”, ale zvláštní, že u vojenských základen a strategických uzlů, vybaveni technikou a odborníky, pořizují snímky, podrobné mapy. Dokonce mají tu drzost, že – vykázaní od jednoho přejedou přímo k druhému a vyprávějí stejnou pohádku o “cestování”. A bránění této “činnosti” je americkou stranou pokládané za “šikanu”.
Zacharovová k tomu také řekla, že Rusko je už delší čas vystavené z americké strany kritice “nedostatečné ochrany ambasády a amerických objektů”. A nyní, když se člen ochranky zachoval správně (až moc mi situace připomínala začátek teroristického útoku v Instanbulu), je z toho “ruská šikana a napadení”.

A není náhodné, že se tato mediální “akce” rozjela právě v době konání varšavského summitu NATO. I když jsem i tady zachytila nějaké odkazy na články, že “NATO chce spolupráci a mír” – není to tak. Naopak – NATO vyvíjí tvrdý nátlak na evropské členské země a nálada není “pohoda”.
Cílem NATO je dostat se až k úplným hranicím Ruska a doplnit zbrojní sílu. Ovšem – za cizí peníze a s co nejmenším množstvím “svých”. Stále platí, že “NATO by velmi rádo bojovalo s Ruskem – do posledního Evropana”. Celý ten “slavný” summit je o tom, že Američani potřebují nějak “prezentovat NATO” – jako jedinou sílu, která může Rusku ukázat, “kde je jeho místo”. Ve skutečnosti tomu totiž tak není, NATO “nemá na to”, aby se americká vojka nějak podstatně angažovala ještě na evropském kontinentu. Potřebují peníze a vojsko evropské a to nejlépe tak, aby se stal nějaký ten “incident” při ruské hranici a Evropa byla do konfrontace s Ruskem zatažená.
Z tohoto hlediska je dobré vnímat i vyjádření některých politiků – viz Merkel – o tom, že Rusko pro ně není nepřítel, že si přejí spolupráci. Není to nic jiného než divadlo pro voliče a domácí politiky, protože vzápětí přicházejí slova o tom, že “NATO tradičně chrání evropskou bezpečnost a jeho konání je v souladu s evropským vnímáním svobody a demokracie”.
Takže – je vytvářený obrázek o tom, jak si NATO moc přeje mír a spolupráci s Ruskem, ovšem – Rusové nechtějí – nespolupracují, chřestí zbraněmi a ještě šikanují ve své zemi diplomaty. A tento obrázek je vytvářený kvůli tomu, aby se v zemích EU dosáhlo ochoty parlamentů (popř. občanů) dát peníze a vojenské zdroje na “kontingenty, nutné k obraně a ochraně míru”.

 

Diskusní téma: Proč český tisk až nyní vytáhl "napadení" amerického diplomata v Moskvě?

jasná provokace

M.C. | 11.07.2016

Neokonzervy se opět střelily do vlastní nohy.
Neinformovaná veřejnost jim to možná sežere, ale u všech lidí, kteří jsou v obraze (tj. politici a vojáci všech zainteresovaných zemí), kteří mají na události podstatně větší vliv než veřejnost, neokonzervy ztratily další bod.
Neboť úmysl z toho křičí nadaleko.
Jakýkoliv diplomat, nebo jenom pracovník ambasády musí znát a také zná bezpečnostní procedury. Ten člověk, co chtěl vejít byl buď úplný blb, nebo to udělal schválně, protože porušil všechna základní pravidla pro vstup do objektu.
Vnější ochranu zastupitelských úřadů zajišťuje hostitelská země, a ten policista postupoval správně, spíše měl být jeho zákrok ještě tvrdší.

Odkazy na související články

DanH | 10.07.2016

http://humansarefree.com/2016/07/huge-scandal-erupts-inside-nato.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+HumansAreFree+%28Humans+Are+Free%29
http://themillenniumreport.com/2016/07/operation-anakonda16-and-nato-summit-in-poland-direct-threat-to-russia/
http://themillenniumreport.com/2016/07/1400-us-mayors-just-slammed-the-white-house-for-risking-nuclear-war-with-russia/

Přidat nový příspěvek