Premiér federální země Brandenburg Dietmar Woidke odmítl vítat americké vojáky

07.01.2018 17:39
TauRus
 

Premiér federální země Brandenburg Dietmar Woidke odmítl vítat americké vojáky, kteří přes Německo směřují do zemí Východní Evropy. Sdělil o tom deník Potsdamer Neuste Nachrichten.

Hlava Brandenburgu prohlásil, že nepoleze do amerického tanku „Abrams“, pokud mu to nabídnou v rámci oficiálního setkání s americkými vojáky, projíždějícími přes Německo.

„Nebudu jím v ulici mávat rukou“, – řekl premiér. Také prohlásil, že „jezdící sem-tam tanky“ v dlouhodobé perspektivě nepřinesou Německu žádnou výhodu. Dle slov politika je mnohem důležitější pokračování dialogu s Ruskem, což je „hlavní historickou zodpovědnosti“ Německa.
Také konstatoval, že bez souhlasu Moskvy by nemohlo proběhnout spojení východního Německa se západním. „Příliš rychle jsme na to zapomněli“.

Také v publikacích novinářů Potsdamer Neuste Nachrichten se zdůrazňuje „neskrytý anti amerikanismus“ obyvatelů země Brandenburg, který dle autorů těch publikací, byl zděděn ještě z dob DDR.

https://rg.ru/2018/01/04/premer-brandenburga-otkazalsia-privetstvovat-amerikanskie-tanki.html

 

Diskusní téma: Premiér federální země Brandenburg Dietmar Woidke odmítl vítat americké vojáky

...v ČR je to jinak, než v Branderburgu.

Sochass | 11.01.2018

Tady se americkým okupantům dostává zasloužené pozornosti i od nejvyšších zástupců, vždyť při tehdejším prvním průjezdu a jejich nocování na Ruzyni, je navštívil i již bývalý premiér Sobotka, spolu s dalším poskokem Stropnickým.
Když by mě tehdy, v době mé základní vojenské služby někdo řekl, že v budoucnu budeme součást agresivního paktu NATO a náš osvoboditel bude hrozbou a nepřítelem, poslal bych jej rovnou na psychiatrii.
A vidíte, stačilo málo a neuvěřitelné se stalo smutnou realitou, nejen v ČR.

památník

M.C. | 08.01.2018

Už před dvěma lety ve městě Schwerinu někdo napsal na pancíř tanku T-34 stojícího na památníku výzvu:
BEFREIT UNS NOCH MAL! (Osvoboďte nás ještě jednou!)
Kdybych věděl jak, tak sem tu fotku hodím.

Re: památník

Croix | 08.01.2018

stačil by odkaz? https://cont.ws/@bia354444/125440

Re: Re: památník

M.C. | 09.01.2018

Jo, to je ona.
Já si zajímavé obrázky z netu ukládám, ale neukládám si odkazy ze kterých to stahuju, tak často nejsem schopen zpětně dohledat, odkud jsem to vzal. Odsud to nemám určitě, ale tehdy ta fotka dost jela internetem.

Přidat nový příspěvek