Polský podpindos, liberál a neomarxista Tomasz Oryński

22.08.2019 13:18

Fidelo

 

Polský podpindos, liberál a neomarxista Tomasz Oryński, žijící ve Skotsku a kydající pravidelně v Britských listech špínu na svou rodnou zemi a na „nedemokratické“ (tzn. nebritské) směřování její politické reprezentace, dostal polenem po lebeni od svého kolegy v práci – agresivního britského bílého domorodce, takže má už víc než rok velké zdravotní problémy.
Ve svém článku https://blisty.cz/art/96691-britanie-neni-to-zeme-pro-obcany-z-eu.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku popisuje svou zkušenost s britským právním, zaměstnavatelským, zdravotním a sociálním systémem, který donedávna obdivoval a považoval (a možná i nadále obdivuje a považuje) za vzor a měřítko pro svou zaostalou postkomunistickou polskou domovinu.

Polský podpindos, liberál a neomarxista Tomasz Oryński a) byl evidentně nesmírně překvapen, že nemá prostředky na právníka a podání žaloby, že státní i nezisková právní pomoc je poskytována pouze pachatelům, a nikoliv obětem trestných činů, a že britský zaměstnavatel s úsměvem všechno zatloukl;
b) byl dále evidentně nesmírně překvapen, že „nejlepší zdravotní systém na světě“ mu žádným způsobem nepomohl, takže se musel léčit v nenáviděné polské vlasti;
c) a nakonec byl evidentně nesmírně překvapen, že sociální systém jeho milované druhé domoviny se ukázal jako šikanující moloch, jehož jediným účelem je NEpomoci člověku v nouzi.
Polský podpindos, liberál a neomarxista Tomasz Oryński by se po těchto zkušenostech rád se svou přítelkyní z Británie odstěhoval do jiné, možná i z jeho hlediska zaostalejší, evropské země, ale po 15 letech práce v Británii má bohužel jen dluhy.

Je mi samozřejmě polského podpindose, liberála a neomarxisty Tomasze Oryńského líto, ale jsem zvědavý, zda po těchto zkušenostech změní své světonázorové postoje, nebo zda přijme v souladu se svou vlastní podpindosnickou, liberální a neomarxistickou perspektivou svůj osud nadřazeného pracujícího bílého muže s pochopením jako naprosto spravedlivý a zasloužený.
Jsem taky zvědavý, kdo první označí autentický příběh polského podpindose Tomasze Oryńského za podvratnou proruskou propagandu a Tomasze Oryńského za Putinova trolla.