Politická bomba. Most mezi Japonskem a Ruskem

06.09.2017 12:30
eM

 

„Geopolitická“ bomba!
 

cz.sputniknews.com/svet/201709065925762-rusko-japonsko-stavba/

 

Igor Šuvalov oznámil na VEF (Východním Ekonomickém Fóru) že Rusko navrhlo Japonsku stavbu železničního a automobilového mostu mezi ostrovem Hokkaidó a poloostrovem Sachalin.

Důsledky si každý jistě dopočítá sám:)

PS: Připočtěme k tomu hypotetický tunel na Aljašku, a dostanete zboží suchou nohou z Japonska do Ameriky a naopak, a to vše přes Dálný východ Ruska. Geopolitici musí šílet, globální politici rovnou omdlívají.

. . .

Konštrukcia mosta Sahalin-Hokkaidó sa už s Japonskom prejednáva
Rusko a Japonsko vážne diskutujú o výstavbe mosta medzi Hokkaidom a Sakalinom, moderné technológie pomôžu urobiť tento projekt nie príliš drahý, povedal prvý podpredseda vlády Igor Shuvalov.
„Myslíme vážne, že japonskí partneri zvažujú výstavbu zmiešaného cestno-železničného prechodu z Hokkaidu do južnej časti Sachalin. Zároveň sme sa priblížili k začatiu našej práce – priniesť železnicu na tichomorské pobrežie a vybudovať rovnaký komplexný prechod z pevniny na Sachalin.
V tomto prípade to poskytne ďalšie možnosti využitia našej železničnej infraštruktúry a Japonsko sa stane kontinentálnou silou, „povedal prvý podpredseda vlády na ekonomickom fóre vo Vladivostoku.

zdroj: http://rusvesna.su/news/1504676686

 

Diskusní téma: Politická bomba! Most mezi Japonskem a Ruskem

málo efektivní

Petr2 | 07.09.2017

ještě ale není hotov most/tunel v Tatarském průlivu (asi 10km), ačkoli pokus za Stalina byl. A kdyby nebyl otráven, jistě by hotov už byl. Nezájem postavit byť i tento krátký čistě ruský úsek (na Kokkaido to je 5x delší) je dán ekonomickou neefektivností.
Na území velkém jako ČR bydlí jen 0.5 mil. lidí. Na Hokkaido , také velikosti Sachalinu, bydlí lidí 10x více. Tedy spojení dvou ostrovů s 6 mil obyvateli. Takový Eurotunel se vyplatil více, ten se ryl pro 120 mil obyvatel (FR+UK).
Celkové náklady na propojení (2 mosty nebo tunely) je asi 1 000 miliard rublů (3x více , než Krymský)

par rokov nazad...

Martin | 06.09.2017

2001 - https://www.etrend.sk/ekonomika/bude-japonsko-cez-sachalin-a-sibir-prepojene-s-europou.html
2011 - https://www.etrend.sk/ekonomika/rusko-planuje-most-na-sachalin.html
2016- https://cz.sputniknews.com/byznys/201606183319410-japonsti-podnikatele-navrh-energeticky-most-rusko-japonsko/

most

CastroRuiz | 06.09.2017

A most, resp. podmorský tunel medzi RU-pevninou a ostrovom Sachalin už stojí a funguje ?!
Vraj geopolitická bomba. Obyčajný PR, max. snaha privliecť investície z JP na Sachalin.

Zeme se spojuji i nepratelske

Dan | 06.09.2017

Most spoji narody a pomuze rozvijet eonomiku, poznani o druhem, neda se blokovat cetnikem USA na mori, ktery na Japonsko uvalil embargo za pomoci valecneho lodstva vnutil Japonsku vstup do 2. svetove valky. Japonsko jako ostrovni stat by se spojilo s Asii.

Poznamečka

Nikdo | 06.09.2017

V dlouhodobém horizontu se podle mého chápání nutně prosadí správné spojování před rozděluj a panuj (které nastává pouze v důsledku chyb, rozpadá nebo se rozbírá to co nefunguje nebo splnilo svůj účel). Je pozitivní, že žijeme v době, kdy se začíná pomalu uplatňovat. kdo chce uspět musí přijít s něčím co bude ku prospěchu všem.

poloostrov/ostrov

eM | 06.09.2017

Omlouvám se za svou nepřesnost kdy jsem uvedl Sachalin jako poloostrov, a děkuji Iris za doplnění.

Přidat nový příspěvek