Podivné přepadení v moskevské bance - pro koho informace?

25.08.2016 19:26
TauRus
 

Včera se v Moskvě stala zvláštní věc, která na mě působila dojmem inscenovanosti. V centru Moskvy byla obsazena budova “Ситибанка” (City bank) mužem arménské národnosti, bývalým podnikatelem, který zkrachoval, Aramem Petrosjanem. Vše probíhalo podle nejlepších tradic z filmů o bankovních loupežích. Jenže pachatel neměl za cíl banku oloupit, ale jen upozornit na svůj případ. Před samotným přepadením banky natočil video-vzkaz přímo Putinovi, ve kterém sdělil, že jeho osobní bankrot ho donutil k tomuto zoufalému činu, který bude mít ohlas v celém Rusku a nejspíše i velký světový ohlas. Po Putinovi požadoval, aby bankrot byl uznán, jako každá jiná nemoc, třeba, jako narkomanie, alkoholismus nebo tuberkulóza. A aby pro občany – bankroty byly zřízeny léčebny, ve kterých je budou dávat do pořádku.
Potom šel do banky s atrapou bomby, po několika hodinách se přihlásil u přepážky s tím, že banka je přepadená, vzal 4 rukojmí, které postupně propustil a pak se nechal zatknout.
V Moskvě houkaly sirény, plno aut policistů, novinářů, zvláštní jednotky atd., tj. velký humbuk. Divím se, že naše média o tom nepsala. Něco bylo na Sputniku, ale dnes už jsem tu zprávu nenašel.
Zde je reportáž 1.kanálu:
https://www.1tv.ru/news/2016/08/25/308640-zahvatchik_otdeleniya_banka_v_tsentre_moskvy_zayavil_chto_lish_hotel_privlech_vnimanie_k_svoey_probleme

Vše to vypadá, jako vzkaz nějakých elit přímo Putinovi. Ten vzkaz se má tykat bankovnictví a nejspíše vysoké úrokové míry v Rusku. Aspoň já jsem z toho měl ten dojem. Možná, je to vzkaz přímo od GP, že se ruské bankovnictví musí řešit co nejdříve a úroková míra se musí snížit, protože “bankrot je nemoc”, tudíž tento stav se musí léčit.

P.S. Jinak jméno hlavního hrdiny “Petrosjan” je stejné, jako jméno známého komika.

 

Diskusní téma: Podivné přepadení v moskevské bance - pro koho informace?

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek