„Pláč Jaroslavny“ ruských liberálů k Putinem navrhovaným změnám k penzijní reformě.

30.08.2018 12:36
TauRus


(Kdo se chce dozvědět, co znamená výraz „Pláč Jaroslavny“ viz. http://dslov.ru/fslov/f1351.htm )

První zhodnocení změn, které navrhl Putin už proběhlo. Na rozdíl od Dumského návrhu penzijní reformy Putin navrhuje 10 změn:
1. Putin načetl nové parametry reformy – v Rusku musí vzniknout nový právní systém pro občany předdůchodového věku
2. Věk odchodu do důchodu pro ženy bude snižen
3. Matky s dětmi budou mít výhody (dřívější odchod do důchodu)
4. Prvním důchodcům poskytnou výhodu (do důchodu mohou jít o půlroku dříve)
5. Staré výhody budou zachovány
6. Putin přidává nové výhody
7. Vztahy mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem budou napjatější (zaměstnavatel nesmí propustit zaměstnance v předdůchodovém věku)
8. Stát pomůže rekvalifikovat starší zaměstnance
9. Podpora v nezaměstnanosti se dvojnásobně zvýší
10. Realizace návrhů prezidenta bude stát 500 mlrd. rublů.
https://lenta.ru/brief/2018/08/30/postpensioners/

(ještě jeden bod, na který se zapomnělo 11. mechanismus zvýšení důchodů musí být zakotven v zákonu)

Bod 10. je odhad více-premiéra a ministra financí Siluanova. Ale více- premiér a ministryně sociálních věci Golikova jde ještě dál a tvrdí, že jen pozdější odchod žen do důchodu místo 63 v 60 let přijde rozpočet na 3,6 bilionů rublů a ostatní změny na 756 mlrd. rublů.
Umějí ruští ministři pracovat, když chtějí! Sotva stačil prezident v poledne vystoupit, už k večeru máme konkrétní čísla, kolik budou stát jeho pozměňovací návrhy. Obzvlášť se činila Golikova, propočítala to skoro na rubl přesně. Dmu se pýchou za naše talenty ve státní sféře.

Ale přiznám se, že i mě ta čísla docela ohromila. Myslí ten Putin vůbec na stát? Takhle mu pouštět žílou! Vždyť celá reforma se zamýšlela hlavně kvůli šetření a najednou toto… ?
Naštval všechny – jak ministry a poslance – reformátory, tak i obyčejný lid. Ale ten, podle mě, se ještě nezorientoval, za koho Putin v této věci kope. Vždyť si jen představte tu situací: Putin bere na sebe zodpovědnost za tu reformu, kterou on sám navrhuje. Pokud ji poslanci nepřijmou, a odhlasují horší variantu, Putin za prvé, ji nemusí podepsat a za druhé,už bude s čím porovnávat. A z toho porovnání jasně vyplývá, kdo jsou ty svině. Pokud poslanci přijmou Putinovu reformu, našetřené penízky opět poputují tam, kam neměly – do kapes pracujících. A teď mně napadlo, že Holikova asi ještě nestihla spočítat, kolik stát prodělá na ženách s dětmi. Vždyť se krásně může stát, že na ženách stát skoro nic nevydělá, akorát státu přibudou povinnosti. A ty něco stojí. Mohou se s tím poslanci a ministři vůbec smířit…?
Ne, chápete ten Putinův manévr? Místo toho, aby vše udělal v tichosti, jak to mezi elitou chodí, on vystupuje před občany. Tudíž, už nejde v tichosti nic nedělat nebo přehlasovat jeho návrh a vrátit mu ten prvotní znovu k podpisu. Protože „plebs“ se o to bude zajímat.
Natolik jsem se vcítil do jejích situací, až mně je začalo být líto. A co teprve chudák Medvěděv, jak on k tomu přijde? Vždyť to byl jeho kabinet, který zpracoval reformu a jeho kabinet teď musí ji přepracovávat, … ÁÁÁÁÁ… Nechce ho Putin náhodou odvolat kvůli neschopnosti a sabotáži jeho rozhodnutí? Sotva vylezl na veřejnost s modřinou, už aby opět někam zalezl. Jenže, na co svoji nepřítomnost svede tentokrát? Snad si nebude muset lámat ruku?

P.S. Vysvětlení k odchodu do důchodu žen, které vychovaly děti:
Dnes jdou dříve do důchodu matky s pěti a více dětmi – v 50 let. Ostatní-v 55. Podle návrhu Putina se pro první skupinu nic nezmění. Odejdou v 50 let, jako dříve. Ostatním se bude odečítat rok za každé dítě. Tj. 1 dítě – v 59 let, 2 – v 58, 3-v 57, 4-v 56 a další v 50 let.

 

Diskusní téma: „Pláč Jaroslavny“ ruských liberálů k Putinem navrhovaným změnám k penzijní reformě.

Joj

Rbs | 31.08.2018

Putin nadhera...

Takže

Milo | 30.08.2018

Putin navrhuje zvysit vek odchodu do duchodu v prumeru o 3 roky. To me zklamal. A co pracujici duchodci? Budou brat duchod?

Re: Takže

fleggg | 01.09.2018

Včem tě Putin zklamal? Že nepodepsal původní reformu navrženou vládou?

Re: Takže

iva | 08.09.2018

nás nie., my mu držíme palce v boji s chobotnicou.

Přidat nový příspěvek