"Patrioty" v Turecku nebudou

18.08.2015 22:38

ТаuRus |

V tureckých novinách zveřejnili článek o tom, že USA s Německém vyvezou svoje raketové komplexy Patriot a vojenský personál ze základen Turecka.
Oficielní stanovisko USA a Německa v diplomatické řeči je takové, že v existujících podmínkách není riziko, že Asad zaútočí na Sýrii, tudíž potřebnost, aby komplexy zůstávaly v Turecku odpadá.
Autor článku se domnívá, že toto rozhodnutí USA je přinejmenším nespojenecké.
http://inosmi.ru/asia/20150818/229709281.html#ixzz3jCE3JuxG

A před pár dny Rusko dodalo Sýrii 6 MIGů-31, Také o tom sdělili Turkové.
A včera nebo předevčírem Pentagonovský generál prohlásil, že s takovým soupeřem, jako Rusko, USA nemohou dominovat ve vzduchu, jak byly zvyklé po útocích 11.9 s jinými zeměmi a v případě dlouhotrvajícího vojenského konfliktu z toho neplyne pro USA nic dobrého.
Možná toto je pravý důvod stěhování "Patriotů" z Turecka?


 

 

Diskusní téma: "Patrioty" v Turecku nebudou

Re: Re: Re: doplnění

ТаuRus | 19.08.2015

V pořádku.:)

Re: doplnění

ТаuRus | 19.08.2015

Za překlep se omlouvám, nebyl to záměr. Zřejmě spojení, Asad - znamená - Sýrie, je v podvědomí natolik ustálené, že ruce si na klávesnici dělají, co chtějí..:)
Co se tyče těch zvratů, mám stejný dojem.
Čtenář s nickem "marvo" upozornil na článek, podle kterého ty "Patrioty" byly přeprogramovány neznámými hackery a poslouchaly cizí příkazy -
http://thehackernews.com/2015/07/Patriot-anti-aircraft-missile-hacked.html

Mně se tato zpráva spojila s nedávným prohlášením ruského generála o tom, že Rusko je dnes schopno přeprogramovat jakoukoli nepřátelskou loď, raketu, či letadlo.
http://leva-net.webnode.cz/news/o-cem-v-liberalni-novinach-nepisi/

Je docela možné, že v Turecku Rusové předvedli, co umí...
Oni to předvedli už během Rusko-Americké krize v Sýrii před dvěma roky, kdy na Sýrii byly vystřeleny 4 rakety "Patriot", dvě byly ruskou flotilou sestřeleny a dvě přeprogramovány a poslány jinam. Poté se Američané museli chytit nabídky Lavrova (likvidace chemických zbraní v Sýrii), aby mohli opustit region bez ztráty tváře. Psali jsme o tom také, ale nikdo nám nevěřil.
Největším vtipem, za této situace je to, že Rusové, při těchto vymoženostech, mohou být schopny přeprogramovat rakety tak, aby se vrátily tam, odkud byly vystřeleny. A potom je žádná protiraketová obrana NATO nezlikviduje, protože je bude vnímat, jako svoje.
Nedávno Erdogan svolával mimořádné zasedání Rady NATO v souvislosti s nebezpečím ISIL. Nemyslím, že Erdoganovi tolik šlo o ničení bojovníků ISIL, jako spíše, pod touto záminkou, o likvidací kurdských bojovníků, kteří skutečně dnes představují nebezpečí pro turecký stát, vzhledem k jejích nárokům na autonomii. NATO dalo od toho ruce pryč a nechalo Erdogana bez podpory.
A v těchto dnech se ještě rozhodlo raději vyvézt "Patrioty" z Turecka...
V Rusku je přísloví "Vostok - dělo tonkoje", což by se dalo parafrázovat, jako - Východ (Orient) je složitý a vyžaduje si rafinovaný přístup.
Mají pravdu, "čert by se v něm vyznal", ale na druhou stranu vím, že Rusko má staleté zkušenosti v jednáních Východem, tak snad vědí, jak na ně.:)

Re: Re: doplnění

solim | 19.08.2015

Nie 4 patrioty,ale 4 tomahavky+ dve rakety z ponorky od Španielska ktore boli likvidovane nad stredozemným morom.Po týždni Izralel ledabolo z donutenia akože priznal že prevádzal skúšku rakiet.Amíci dostali ridne po papuľi.

<< 1 | 2

Přidat nový příspěvek