Patriarcha Ruské pravoslavné církve odmítl setkání s papežem

02.06.2015 20:51

ТаuRus |

Zpráva o které se moc nemluví.

Patriarcha pravoslavné církve Kiril nepřijal pozvání navštívit Krakov v roce 2016 na Světový den mládeže, kde se mohlo uskutečnit jeho setkání s Papežem Františkem, píše KATHPRESS. Na tiskové konferenci o tom sdělil arcibiskup Krakova kardinál Dziwisz. Podle jeho slov dostal od vedoucího oddělení zahraničních věci Moskevského patriarchátu metropolity Illariona sdělení hlavy Ruské pravoslavní církve, ve kterém se říkalo, že pozvání bylo doručeno, ale v současné době na něj nelze kladně reagovat" kvůli tomu, jak se Konference polských biskupu vyjadřuje k rusko-ukrajinským vztahům.
Kardinál Dziwisz vyjádřil lítost nad odmítnutím patriarchy Kirila. Pro něho je nepochopitelné, že představitel RPC "nechce využit vážnou příležitost pro ekumenický dialog", na slavnostech u příležitosti Světového dne mládeže, na kterých bude přítomen i papež František.
Celá zpráva:
http://www.kathpress.co.at/site/nachrichten/database/70296.html
Z ruských významnějších novin tu zprávu otiskl jen Regnum
http://www.regnum.ru/news/polit/1929162.html

Jednoznačně z této zprávy vyplývá, že RPC se staví na stranu Ruského světa. Také je možnost, že mezi katolickou a pravoslavnou církvi nastal rozkol. Přece jen odmítnutí setkat se s papežem o něčem svědčí.

 


Nasredin | dodává:

zvláště když na tom tažením proti Moskevskému patriarchátu na Ukrajině tiše participuje katolická, ale hlavně řeckokatolická církev, která spadá církevní jurisdikcí pod Papeže mimochodem podle všeho svobodného zednáře - viz znamení, které zde dává:
https://planetagea.files.wordpress.com/2013/03/el-cardenal-jorge-bergoglio-en_54369268241_53389389549_600_396.jpg

Tažení proti Moskevskému patriarchátu probíhá i v ČR a Slovensku, zde se RPC naprosto rozložila, probíhají bitky mezi pravoslavnými věřícími věrnými RPC a odpadlou proukrajinskou hierarchií o kostely (Ostrava), čeští faráři RPC jsou nešťastní, protože se jim věřící rozpadli na skupiny rusů a proruských ukrajinců a prozápadních ukrajinců, kteří si jdou vzájemně po krku a pravoslavných čechů a slováků stojících v šoku mimo. Nepřidá tomu ani nenávistné prohlášení olomouckého arcibiskupa Graubnera proti Rusku a na podporu fašistické Ukrajiny, které jsem byl nucen osobně se skřípěním zubů vyslechnout.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Byzantsky-patriarchat-Odpoved-arcibiskupu-Graubnerovi-354551

 

Diskusní téma: Patriarcha Ruské pravoslavné církve odmítl setkání s papežem

promyšlený postup

pavelka70 | 03.06.2015

Je to promyšlený postup Západních církví v spolupráci se zednáři a kryptoZIONisty! Přece patriarcha dobře ví, že současné události nejen na Ukrajině, ale v celem světě naznačují, že vše spějě ke zničení nejen ruských Slovanů, ale i ruské pravoslavné církve.Špinavá Sorosova mediální vojna, nic víc...

Přidat nový příspěvek