Patriarcha Kiril připomenul prezidentovi Bulharska, díky komu existuje takový národ, jako Bulhaři

05.03.2018 23:10
TauRus
 

Ve dnech 2.3 – 4.3., Patriarcha Kiril se účastnil v Bulharsku oslav osvobození země od Osmanského jha. Při svém odjezdu se vyjádřil ke slovům prezidenta Bulharska Rumena Raděva, který poděkoval za osvobození Bulharska ne ruské armádě, ale různým národům. Přičemž na seznamu u pomníku Carovi – osvoboditeli prvními také byli Poláci, Finové a Litevci.
Patriarcha Kiril řekl, že ho to velmi zarmoutilo, protože Bulharsko osvobodilo Rusko, ne Polsko, Finsko, Litva nebo jiné země (v seznamu byli ještě Ukrajinci, Bělorusové a Rumuni atd.). Ani Polský, ani Litevský sněmy nerozhodovaly o účasti svých zemí ve válce s Turky.
Dále, pověděl, že se zajímal o původ takové interpretace historie. Zjistilo se, že tato interpretace vznikla kvůli tomu, že osvobození Bulharska se účastnily polské, litevské a finské pluky. Ale na to, že to byly pluky ruské armády dočasně umístěné do Polska, Finska nebo Litvy, už se jaksi zapomnělo.
Patriarcha dodal, že v historii Polska nebo Finska neexistují stránky o osvobození Bulharska. Ale zato „historie osvobození Bulharska je zapsána krvavými písmeny do historie Ruska“.
„Proto“, -řekl patriarcha Kiril,-“ byl bych rád, kdyby podobná „historiesofie“ zůstala v minulosti Bulharska, protože žádnou politickou korektnosti nelze omluvit lživou historickou interpretaci“.
https://russian.rt.com/world/news/488715-patriarh-kirill-kritika-osvobozhdenie-bolgariya

Stalo se to poprvé, kdy Patriarcha takto otevřeně a ostře kritizoval hlavu hostitelského státu. A je to první zvoneček všem podpindosníkům v Evropě, kteří by rádi přepsali dějiny na úkor Ruska.

Druhý zvoneček Evropě zazněl ze Státní Dumy RF. V reakcí na rozhodnutí USA rozmístit v zemích Evropy 400 raket globálního systému PRO, poslanec za republiku Krym Ruslan Balběk prohlásil:

„Je třeba pohřbít hloupé myšlenky spojenců NATO o tom, že jejích agresivní chování vůči Rusku zůstane bez trestu“.
„Aktivita obklíčení Ruska systémy PRO nutí nás veřejně upozornit ty země, které na svém území umístí americké antirakety, že se stanou prvními na seznamu cílů, mimo jiné i preventivního jaderného úderu“,- řekl poslanec.

РИА Новости https://ria.ru/defense_safety/20180303/1515694470.html

P.S. Mimochodem, toto prohlášení Ruslana Balběka může být dobrým alibi pro odmítnutí amerických systému PRO pro řadu zemí. Nebo aspoň důvodem prodlužovat jednání do té doby, než USA poskytne těmto zemím záruky, že jejích antirakety jsou dokonalejší, než nové ruské hypersonické zbraně.

 

Dnes Putin v televizních novinách prohlásil, že Rusko bude spolupracovat se všemi zeměmi, které projeví zájem o projekt globální bezpečnosti, takový, při kterém žádná země se nebude cítit ohrožená. Slíbil, že Rusko bude přistupovat k takovému projektu s veškerou otevřenosti, mimo jiné i v oblasti nových technologii.

 

Diskusní téma: Patriarcha Kiril připomenul prezidentovi Bulharska, díky komu existuje takový národ, jako Bulhaři

patriarcha

Slovan | 07.03.2018

Spíš byste si měli udělat jasno kdo to je ten patriarcha a jak o nás smýšlí... https://www.youtube.com/watch?v=FqRldxJ6uuE

Re: patriarcha

badatel | 07.03.2018

Zřejmě obdržel od někoho nové noty.

Národ.

Peter Krumpál | 07.03.2018

Bulhari - národ, majú kladný vzťah k Rusom. Je ich chyba, že sa nechali tou sorosovskej bandou, oklamať.

Re: Národ.

Sugar | 08.03.2018

Mám s nimi stejnou zkušenost...
Rusky se tam domluvíte v každé vesnici, anglicky skoro ne.

Святейший Патриарх Кирилл встретился с Президентом Республики Болгарии

JanaK | 05.03.2018

https://www.youtube.com/watch?v=Lmjv3Mrlj98
Zajímalo by mě, jestli se bulharský podpindosník na něco zmohl :)

Re: Святейший Патриарх Кирилл встретился с Президентом Республики Болгарии

Inspektor Spektátor | 06.03.2018

Nezmohl, pokud by se nechtěl zamotat do dalších lží a totálně se znemožnit. Mě spíše mrzí, že Kirill k proslovu nedodal, že se o to Rusko pokusilo již v době v době Krymské války, kdy proti Rusku stály po boku Osmanské říše i Velká Británie, Francie a Sardinie (dnes součást Itálie), s nimiž je současné Bulharsko v NATO a EU! Od osvobození Bulharska z tureckého jha se Bulharsko 2x postavilo na stranu Německa proti Rusku! Být já Bulharem, tak se před Rusy za to hrozně stydím, tak jako se stydím za naše členství v NATO (vážně bych chtěl neutralitu).

Re: Re: Святейший Патриарх Кирилл встретился с Президентом Республики Болгарии

ТаuRus | 06.03.2018

V tom videu od JanyK přece řekl, že proti Rusku stála celá spojená Evropa.

Re: Re: Re: Святейший Патриарх Кирилл встретился с Президентом Республики Болгарии

Jaroslav | 06.03.2018

To řekl proto, že to je totální imbecil.

Re: Re: Святейший Патриарх Кирилл встретился с Президентом Республики Болгарии

Jaroslav | 06.03.2018

Naprostý souhlas. Prezident Bulharska je hnusné prase za takový prasácký výrok.

Přidat nový příspěvek