Pár slov o ruských dobrovolnicích v Sýrii

16.02.2018 14:47
TauRus

 

Panuje zde mezi některými přispěvateli názor, že jsou to hrdinové, kteří šli bojovat za vlast ve vzdálených končinách. Takoví bojovnici za všechno dobré proti všemu zlému…
Musím vás vyvést z omylu. Za prvé, dobrovolníci jsou jak v řadách ISIL, tak v řadách na opačné straně, ale i v řadách západních tajných služeb. Ty, kteří působí v ISIL, nebudu komentovat, tam je to jasné.
Podíváme se na dobrovolníky, které bojují v různých skupinách syrských nearmádní oddílů. Píši nearmádních, protože armáda je struktura, která má svoje pravidla a do které se tito lidé nemohou dostat jen tak, že nelegálně překročí hranici.
Oficiálně, v Sýrii operují dvě armády – ruské VKS a syrská armáda. S součinnosti těmito armádami a s jejích svolením tam operují íránské oddíly, hnutí Hamas a oddíly turecké regulérní armády.
Rusko odpovídá za svoje vojáky (a obsluhující personál), kteří jsou povolány v rámci mezistátní dohody o vojenské pomoci mezi Sýrii a RF. Ostatní Rusové jsou na území Sýrie nelegálně a jsou nežádoucím a komplikujícím elementem ve válečném konfliktu, protože:
- neexistuje jejích kontrola, není možné vyhodnotit, jestli to jsou provokatéři, pracující na druhou stranu nebo skutečně dobrodruzi a romantici, kteří přišli pomáhat Syřanům,
- operují na vlastní pěst, bez součinnosti s ruským velením,
- při jejích zajetí jsou využívány nejen v informační válce proti Rusku, ale i jako pokus o narušení strategie boje ruských VKS. Takové případy už byly. Stačí si vzpomenout na případ, rozmáznutý v médiích o dvou zajatých kozácích, kteří byli údajně popraveny ISIL.

K SVS Wagner. V Rusku dosud neexistuje zákon, umožňující zapojování soukromých armád do válečných konfliktů. Média tvrdí, že i přesto SVS Wagner v Sýrii operuje. Zároveň média tvrdí, že SVS Wagner je super tajná soukromá armáda, o které ruské vedení nechce mluvit.
Přijde vám normální, že samotná super tajná armáda poskytuje materiál ke svému odhalení západním, ukrajinským a ruským médiím? Tj. soukromá armáda, která bere peníze, mimo jiné i za to, že se o ní nikdo nemá dozvědět, ústy svých představitelů vytrubije do světa o své existenci nejdříve ukrajinským médiím a pak i západním?
Média a blogéři nám podsouvají obrázek o zahynulých v Sýrii za ruské zájmy kozácích, od kterých ruské velení se distancuje. V SVS Wagner jsou angažováni kozáci nebo ještě někdo? Zatím slyšíme jen o kozácích.
Často se mezi kozáctvím a ruským patriotismem dává rovnítko. Kdo si myslí, že je tomu tak, bych doporučil nastudovat úlohu kozáků v občanské válce po revolucí. Kozáci, jako zvláštní kasta, vždy stáli na straně ruské monarchie a elit. Ani dnešní kozácké hnutí není tomu výjimkou. Jeho vedení je plně zkorumpováno oligarchickými klany, které západní a globální struktury využívají, jako svůj instrument vlivu na ruskou politiku. Tj. využívají je jak neokoni, tak GP (přes RPC), záleží jen na míře jejích vlivu na oligarchické klany. Dnes, je situace taková, že většina oligarchických klanů je pod vlivem neokonů, jen z toho prostého důvodu, že peníze těchto klanů jsou uložené v západních bankách. Z toho vyplývá, že celý mediální humbuk o „zabitých ruských vojácích“ soukromé armády Wagner je dílem operace západních výzvědných služeb, zaměřené na diskreditací obrazu Ruska ve světě a destabilizaci vnitřní situace v Rusku před prezidentskými volbami.

Nejdříve byl mediální vhoz o zabitých 200 ruských vojácích SVS Wagner. Pak počet „zabitých vojáků“ se zvětšil na 600, hlavně ze slov opozičních syrských bojových skupin, jako hlavního zdroje informace. Umíte si představit, co by se stalo, kdyby americká armáda, která je na území Sýrie nelegálně, skutečně zabila 600 (300-100) Rusů z SVS?
Ujišťují vás, že by to nevytroubila do světa přes média. Ale v první řadě by žhavila linky Kremlu, aby ruské vedení ujistila, že se to stalo nedopatřením a snažila se ten případ ututlat, aby nevyvolala odvetná opatření z ruské strany. A za druhé, nedokáži si představit, že americká armáda jen tak bombarduje ruské početné oddíly, operující na bojišti a ruské velení jen tomu přihlíží. Tento dojem v nás chtěli vyvolat a ukázat na slabost Ruska, které nedokázalo ochránit své vojáky, které samo poslalo bojovat na cizím území. Opět falešný obraz – virtuální realita, za kterou stojí konkrétní politické cíle. Naštěstí ten falešný obraz byl narušen poměrně brzo a celé to vyznělo, jako „opičí pracka“ pro nepoctivá média a nepoctivé analytiky, kteří nedělají služby pro občany, ale jen obsluhují zájmy různých korporativních skupin.
Stovky mrtvých Rusů při americkém náletu se nepotvrdily, mrtvých je pět a nejde o vojáky
https://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/463553-stovky-mrtvych-rusu-pri-americkem-naletu-se-nepotvrdily-mrtvych-je-pet-a-nejde-o-vojaky.html

 

Diskusní téma: Pár slov o ruských dobrovolnicích v Sýrii

Tady je o Wagnerovcích něco jiného:

BPN | 20.02.2018

https://www.hlavnespravy.sk/vagnerovci-zoldniersky-stit-mec-ruska/1317062

Re: Tady je o Wagnerovcích něco jiného:

ТаuRus | 20.02.2018

Platí to, co jsem napsal. V Rusku neexistuje zákon, který by dovoloval používat soukromé vojenské společnosti. Jejích činnost je nelegální. Až teď podpindosnici iniciovali projednání takového zákona v Dumě.
V dnešním videu to Pjakin dobře vysvětluje. Počkejte si na překlad.

Re: Tady je o Wagnerovcích něco jiného:

M.C. | 20.02.2018

To se dá podepsat.
Ještě upřesnění k těm ztrátám
http://k-politika.ru/mid-rasskazal-o-desyatkax-ranenyx-v-sirii-rossiyan/?utm_source=warfiles.ru

Hizballah

Přemek | 19.02.2018

Nikoli Hamas, ale právě libanonský Hisballah má v Sýrii své bojové jednotky.

Re: Hizballah

ТаuRus | 20.02.2018

Ano, došlo k omylu.

búrka v pohári vody?

Perun | 19.02.2018

Zatial (poprečítaní pár internet.článkov) sa mi zdá najbližší k pravde počet asi 15 mrtvych a menej než 50 ranených, z toho asi polka ťažko. Myslím tým ruských vágnerovcov. Zvyšené "stovky" sú buď úplný fejk, alebo sa do toho počítali kadejaké iné jednotky napr. sýrske či iránske.

Oficiálne zdroje ruské aj americké incident skôr ututlávajú, a v tom vidím dobré znamenie. Teda jediný, kto "fúka do pahreby" je "strana vojny" (na Západe).

.

Cico Ciciak | 16.02.2018

Vďaka za vynikajúci článok a z môjho pohľadu za presvedčivé argumenty.
Súhlasím s tým, že žiadna krajina nedokáže zakázať všetkým žoldnierom všakovakého druhu, ktorí sú občanmi tejto krajiny, aby nešli bojovať do cudzích krajín, to sa skrátka nedá.

Re: .

badatel | 16.02.2018

Připojuji se, souhlasím. Díky TauRusovi za prezicní analýzu

Re: .

ludo | 18.02.2018

Podobne..dik!

Re: .

Přemek | 19.02.2018

Skvělá analýza, díky za ni s výše uvedenou faktickou výhradou.

Jak se vyrábí Fake News

ТаuRus | 16.02.2018

Ještě přidávám reportáž, odvysílanou TV Rossija24 o tom, jak anglický kanál Sky News vyrobil Fake news s herci údajného SVK Wagner:
https://www.youtube.com/watch?v=V5PolSIzamo

Re: Jak se vyrábí Fake News

ТаuRus | 16.02.2018

A virtuální realita z ukrajinského TV. Tam už operují s tisíci mrtvolami "ruských" vojáků SVS Sagner. Inu, fantazií se meze nekladou...
https://www.youtube.com/watch?time_continue=31&v=w44Fnqvdi5I

Re: Jak se vyrábí Fake News

Přemek | 19.02.2018

S herci se pracuje tam, kde chybí skutečný kompars. Takže maximum, co se podařilo vytřískat z faktu, že část ruských olympioniků na olympiádu chtěla za každou cenu i s plivnutím na národ a jeho symboliku, je halasně založené a následně utlumené poukázání na pět občanů RF, kteří zahynuli v jakési nikým nedokumentované srážce kdesi u Deir Ez Zauru. Nic více se pod dojmem Filippovova hrdinského činu z toho vyrazit nepodařilo.

Přidat nový příspěvek