Odtajněn manuál CIA o cíleném vytváření byrokracie v cizích státech

09.12.2015 17:57

TauRus

 

USA pokračují v sebediskreditaci. Byl odtajněn vlastní dokument CIA, s názvem:

Simple Sabotage Field Manual by United States. Office of Strategic Services
http://www.gutenberg.org/ebooks/26184?msg=welcome_stranger

 

Něco jako “Polní manuál na provádění sabotáží”. Dokument je ještě ze 40. let, z dob, kdy se CIA jmenovala jinak – Office of Strategic Services, ale způsoby “práce” s cílovými zeměmi se od té doby jen zlepšovaly – dle míry degradace deficitu vnější obchodní bilance USA a růstu jejích závislosti na množství koloniálních daní, což samozřejmě, určovalo i prioritu věnovat se otázkám, spojeným se zavedením agentury a sabotáží v jiných zemích.

Dokument je věnován otázce, jak organizovat sabotáž vlastními silami občanů jiných zemí. Také se v něm sděluje, že “snížit výkonnost je mnohem snadnější, než se zdá”. Velká pozornost je věnována přípravě osob na vedoucích pozicích:

- Při určování priorit, nejvyšší prioritu dávejte nedůležitým otázkám, důležité věci zadávejte neefektivním vykonavatelům,

- dávejte důraz na perfekcionismus a nekonečné dopracování nepotřebných věcí,

- kariérní postup zabezpečte neefektivním spolupracovníkům,

- často svolávejte schůze a konference, obzvlášť v době, kdy se hromadí kriticky důležitá práce,

- vytvářejte co nejvíce instrukcí a vysvětlivek k různým otázkám, tam, kde stačí jeden člověk na řešení, zaangažujte tři,

- vždy zdůrazňujte kolegům, aby “nespěchali” a byli opatrní.

- snažte se dávat otázky k posouzení různým výborům, při vytvoření kterých dbejte na to, aby měly co nejvíce účastníků,

Obyčejným vykonavatelům je doporučováno, například, dělat svojí práci co nejhůř, stěžovat si co nejvíc, demoralizovat kolegy a v žádném případě jim nepředávat svoje znalosti a zkušenosti.
http://aftershock.su/?q=node/355673

Text v angličtině:
Declassified CIA Manual Shows How US Uses Bureaucracy to Destabilize Governments
http://theantimedia.org/declassified-cia-manual-shows-how-us-uses-bureaucracy-to-destabilize-governments/

Myslím, že tyto metody už byly zaváděny při socialismu, v době zahnívání.
Přitom v dnešní době, po vstupu do EU, se rozvinuly naplno.

 

Diskusní téma: Odtajněn manuál CIA o cíleném vytváření byrokracie v cizích státech

Štruktúry vytvorené ľuďmi

petržlen | 10.12.2015

sa rozkladajú jednak samovoľne zvnútra (Petrov princíp – Peter principle), jednak na ne útočia iné (ne)ľudské štruktúry zvonka.

Re: Štruktúry vytvorené ľuďmi

Dušan | 15.12.2015

Tak petrov princíp, hm.

Kvalitný vírus zavádzaš petržlen.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Peter%C5%AFv_princip

"zaměstnanci mají tendenci postupovat v kariéře na úroveň jejich nekompetentnosti" - pretože nemajú mieru a nepoužívajú svedomie

k čomu ich núti ich relatívne nízky príjem a extrémny príjem "manažerov" (nepíšem riadiacich pracovníkov). Pretože toto robia väčšinou zle vychovaný ľudia a psychopati od prírody.
Mimochodom rozdiel v prímu manažérov a bežných pracovníkov začína byť závratný (viď sociologické výskumy)



Z toho vyplýva že to čo si napísal "Štruktúry vytvorené ľuďmi sa rozkladajú jednak samovoľne zvnútra" nieje pravda.

To ľudmi musíš dať do úvodzoviek. Vtedy už by to bolo v poriadku.

ps. pravdepodobne si nič neprečítal z materiálov KSB tak odporúčam začať

Jak zacházet s domorodci..

Aleš Krejčí / Brno | 10.12.2015

Připomíná mi to tento dokument, který koloval po interentu během sametu: http://pravyblog.blog.cz/1011/dokument-kgb-1947-jak-zachazet-s-domorodci. Že by podvrh od CIA?

Už kdysi

paprsek | 10.12.2015

Jsem se setkala s vyprávěním, jak i (asi starší) děti) na školách USA v sobě navzájem vidí konkurenci. Neexistovalo tam něco v tom smyslu - dát opsat úkol, napovídání a pod. Žádná spolupráce mezi dětmi ve škole. Jestli to tak je i teď - že tým jsou schopni vytvořit bez vlastní iniciativy - pouze z donucení moci a že nahoru se vždy dostane ten méně schopný, protože si myslí, že svoji méněschopnost musí dohnat ostrými lokty - jsme doma - jen vyváží svoji neschopnost a učí ji jinde.
Ještě k tomu přidejme bájnou lhavost - kdy, když se jim něco nelíbí - tak to chválí - za Nečase nás chválili za nízkou chudobu a ejhle - hned byla na vzestupu. Každou chvíli teď něco prohlašují, ale následná opatření vykonavatelů jsou opačná - takže jak scény z pohádky Nesmrtelná teta - všude jsou varování - jen je konečně brát v potaz a rozšifrovat je dříve než jsou vykonána.

Informačná vojna rokov ´40

udo | 09.12.2015

Pozrite si direktívu OSS (CIA-Gehlen) 20/1 z roku 1948 -
smernicu stratégie dlhodobého vedenia informačnej vojny vo vzťahu k formujúcemu sa Východnému bloku.

Metodológia diverzie, sabotáže a systematického rozkladu zvnútra, postupné ovládnutie ľudských, prírodných a ekonomických zdrojov a získanie si politickej špićky na kolaboráciu na najbližších 40 rokov s minimálnymi účtovnými nákladmi a porovnajte si to s tým, čo sa u nás odohrávalo:

Celková mechanika ekonomicko-politického vplyvu. Menová reforma v roku 1953, čistky, rok 1968, "normalizácia", 1989, deformy, zničenie konkurencie a materiálnej základne populácie vysokými úrokovými sadzbami, ovládnutie finančného prostredia a riadenie morálneho rozkladu, vstup "investorov", atď.. Až po prílohy k uvedenej stratégii typu "Jablko sváru" a pod.
Od poststalinského ZSSR až po Juhosláviu.

Železné pravidlo reálnej politiky:
"Čo sa pre jedného javí byť chybou riadenia,
je pre druhého VŽDY cieľ"

Ako Vám isto aj hociktorý obyčajný parLamentný veterán medzi 4 očami potvrdí:
"V skutočnej politike niet priestoru na náhodu!"
..pričom jednou z hlavný úloh prestitútiek je do maximálnej moźnej miery ilúziu (košiar) náhody zachovávať a rozvíjať, pozornosť od podstaty káuz odvádzať a umelé vytvárať.
Clonu robiť. Kto z mladých novinárov sám od seba "proaktívne" nepochopí, ćo sa od neho potichu medzi riadkami žiada, toho kariéra čaká iba malá..

Nie len Slovensko, ale i Čechy sú malé. Dedina. To je i naša výhoda. Isto máte niekoho známeho, ˇkto je už trochu dlhšie v "informaćnom biznise". Spýtajte sa ho súkromne na to. Odpoveď bude dokola tá istá, ako u kolotočárov..

"Všetko je presne tak, ale úplne inak.."
Všetko je fakt v zásade úplne jednoduché.
Na tej vyššej úrovni
Nebojte sa kuknúť za oponu predstavenia v divadle
a kľudne tam rovno i zostaňte. Je to sranda a fajn.Otvoria sa Vám automaticky i v každodennom živote možnosti dovtedy nevídané. Realita je super. Presne opačne, ako v tom blockFormeri "Matrix"

Odtajněn manuál CIA o cíleném vytváření byrokracie v cizích státech Více zde: http://leva-net.webnode.cz/news/odtajnen-manual-cia-o-cilenem-vytvareni-byrokracie-v-cizich-statech/

Honza | 09.12.2015

To mněli těch vykonavatelů v socíku hodne, anebo to bylo úplně obrácene, tedy CIA se k nám chodila učit byrokracii.

Re: Odtajněn manuál CIA o cíleném vytváření byrokracie v cizích státech Více zde: http://leva-net.webnode.cz/news/odtajnen-manual-cia-o-cilenem-vytvareni-byrokracie-v-cizich-statech/

udo | 09.12.2015

Odpoveď mi skočila hore..

Re: Odtajněn manuál CIA o cíleném vytváření byrokracie v cizích státech Více zde: http://leva-net.webnode.cz/news/odtajnen-manual-cia-o-cilenem-vytvareni-byrokracie-v-cizich-statech/

ТаuRus | 09.12.2015

Ten dokument vznikl v době, když ještě zde ještě nebyl socialismus.
Takže chronologie mluví o tom, že právě USA svítily byrokratům na cestu.
Mimochodem, kdo četl Protokoly siónských mudrců, tak ví, že podobný manuál se tam objevil ještě dříve.

Re: Re: Odtajněn manuál CIA o cíleném vytváření byrokracie v cizích státech Více zde: http://leva-net.webnode.cz/news/odtajnen-manual-cia-o-cilenem-vytvareni-byrokracie-v-cizich-statech/

JaroX | 10.12.2015

Povedal som si, že už sem písať nebudem, ale dnes mi nedá... TauRus, ja viem že je ťažké sledovať čo sa deje a kam to celé smeruje, ale... zachovaj trochu realistický pohľad, prosím. Nič také ako "USA pokračují v sebediskreditaci" sa nedeje... je to len zbožné želanie. V ľuďoch (v jednotlivcoch) sa osobné pohľady na svet, hodnoty, vzorce správanie formujú dlhodobo a rôzne subjekty na to majú rôzny vplyv (a to aj v závislosti veku jednotlivca). Ak teraz akože niečo ako "globálny prediktor" rozhodol, že USA budú "sami seba diskreditovať", tak reálne to môže populáciu zmeniť tak o 25 rokov... To už Assadovi v Sýrii asi veľmi nepomôže... a ani terajšej vláde v Iraku, alebo Putinovi v Moskve... a rozhodne to nepomohlo ani Madurovi vo Venezuele... Fakt si myslíš, že svet má čas čakať 25 rokov, kým sa myslenie davu ohľadom postavenia USA zmení. Ja nie. JFK... všetci vedia, že ho zabila CIA a hádaj čo? Nič! Ak o 25 rokov budú všetci vedieť, že Obama osobne odsúhlasil Erdoganovi zostrelenie ruskej stíhačky v Sýrii... tak hádaj čo? Presne to isté - nič! USA zatiaľ politicky, finančne a fyzicky - vojensky obsadzujú celú planétu, hádaj, ako asi to tu bude vyzerať o 25 rokov? Nie, nie som optimista, nemám dôvod ním byť. Ale prečo tu chlapci takto sami seba klamete? (to bola rečnícka otázka, na ktorú nebudem odpovedať)

Re: Re: Re: Odtajněn manuál CIA o cíleném vytváření byrokracie v cizích státech Více zde: http://leva-net.webnode.cz/news/odtajnen-manual-cia-o-cilenem-vytvareni-byrokracie-v-cizich-statech/

Petr | 10.12.2015

JaroX až pochopíš nebo se k tobě dostanou informace, že Svět si tvoří vlastním nímáním každý sám, a pokud se vnímání reality skupiny lidí sjednotí, stává se objektivní pro skupinu, tedy chceš li měj si "černý" svět. Já ho nepotřebuji, vlastní troškou přispěju do mlýna a vytvořím potencilál pro lepší svět, který se následně může materializovat. Mentální tvoření stojí na počátku všeho stejně jako myšlenka.

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek