O panice na finančních trzích

23.08.2015 17:14

Vlabi |

píše Egon von Greyerts (zakladatel švýcarského fondu Matterhorn Asset Management) v článku na
http://zakonvremeni.ru/analytics/8-4-/22909-2015-08-22-16-01-35.html
že "Dokonalá bouře" v současné době už začala. A tato bouře se změní v hurikán pravděpodobně během příštích dvou měsíců. Takže v příštích 60 - 90 dnech uvidíme, že všechny finanční trhy padnou, minimálně o 25 - 30 %, ale pravděpodobně ještě o mnohem víc. A tak v průběhu této doby můžeme uvidět zlato za 2.000 dolarů a stříbro za 50 dolarů.
Je to konec 100 let nafukované úvěrové bubliny. A cena zlata bude odrazem pádu papírové měny a jejího směřování k nulové hodnotě.
V krizi, která se nyní otevírá, bude cena zlata odrážet nejen stabilní kupní sílu, ale také masívní poptávku po fyzickém zlatě jako jediném bezpečném prostředku k ochránění bohatství. Jenže existuje jen velmi málo fyzického zlata dostupného na Západě. Permanentní nákup Východem prakticky vyčerpal rezervy zlata na Západě.
V tomto roce Čína nejspíš nakoupí 2.000 tun a 1.000 tun získá Indie. To znamená 3.000 tun jen tyto dvě země. Přitom roční produkce zlatých dolů je pouze 2.500 tun. Myslím, že západní centrální banky nemají ani polovinu z 23.000 tun, které oficiálně hlásí, a odlitků v bankách je rozhodně méně, než se uvádí v inventárních bilancích.
Přijde září - říjen a světová ekonomika a akciové trhy půjdou do vývrtky, propukne obrovský strach a ten povede k nákupům fyzického zlata. To je to, co může vyprovokovat nové historické maximum ve zlatě a stříbře ještě do konce roku 2015.
To všechno už se kolem nás děje, ale svět to nevidí. Světová ekonomika se už začala rozpadat. Jen za první čtyři dny tohoto týdne bylo na světových akciových trzích zničeno 2,5 trilionu tržní kapitalizace. A svět stále ještě odmítá uvěřit tomu, co se děje.

 

 

Diskusní téma: O panice na finančních trzích

bububu

udo | 24.08.2015

To už ako "naši" egonko a fedorko..
Načo je bežnému človeku zlato?

Pravá mena tvrdá, sú technológie a energia.
Zlato možno pre tých, a len na chvíľu, ktorí m´amonu veria.

Re: bububu

ivo | 25.08.2015

Pravá tvrdá měna budou pouze znalosti, zručnost a potraviny. Vracíme se konečně zpět k přírodě.

Re: Re: bububu

udo | 27.08.2015

Neviem..generácie predkov našich makali
i "pôdu" nám na život lepší pripravovali..

Nie je azda cesta z mesta,
hned zpátky do lesú, zpátky na stromy,
prirýchla, bez rozhľadu po priedomí?

Zahodiť technológie, energiu
a prejsť na makačku tvrdú, prácu biogénnu,
keď v súlade žiť a vzdelávať sa,
svet lepšie chápať, spoluriadiť máme?
Veď zahodenie talentov, schopností,
je ako odrezať si ruku a zasadiť ju v jame

Přidat nový příspěvek