O morálce v politice

14.09.2015 07:06

ТаuRus |

Z epizody - Владимир Соловьев "Воскресный вечер" 13.09.2015 последний выпуск, asi od 52. min.
https://www.youtube.com/watch?v=sr4k55RQQFE

Večer u Solovjova. Téma Sýrie. Jako vždy jsou přítomní západní politici (nebo politologové), tentokrát z Polska a Německa. Přišla řeč na to, že po uregulování syrské krize, je možné tam provést volby a potom, koho si vybere syrský národ, třeba Asad se odstěhuje na "daču" pod Moskvou.
Na to, rádoby vtipně, reaguje Polák, aby Asad si pospíšil, protože pod Moskvou nemusí zůstat volné parcely, protože už je tam Janukovič..
Solovjev Polákovi připomíná, že Jakukovič je v Rusku, protože země - garanty dohody mezi Janukovičem a opozicí nedodržely své slovo a hned uznaly juntu.
Polák se diví - proč by tu juntu nepřiznali, když pro ně (západ) je to výhodné....a směje se.
Na to mu Solovjev opáčí, že politici by měli dodržovat svá slova. - Smích a nepochopení ze strany Poláka a Němce, kde že to Solovjev žije, politika je nejšpinavější věc na světě. Taková upřímnost vyrazila dech dokonce i ruským liberálům...
Solovjev navrhuje západním hostům, aby mu připomněli, kdy Rusko za posledních 20 let nedodrželo v politice slovo, které dalo. Ticho.Na to Solovjev ukončuje téma frázi - když je politik krypl, tak i jeho politika je kryplovská, čímž západním hostům vzal vítr z plachet a smích je přešel.

 

 

Diskusní téma: O morálce v politice

Poláci

Hana | 14.09.2015

Poláci se už považují za západ? Snad jen za nějakou západní kolonii? Nebo to ještě nepochopili, že jsou v EU jen občany druhé kategorie?

hel: "kýber´nÉtos" .. sk: "kormidelníci"

udo | 14.09.2015

Že by už aj Solovjev plachtu obrátil?

Re: hel: "kýber´nÉtos" .. sk: "kormidelníci"

ТаuRus | 14.09.2015

Jen naoko, co mu také zbývá, když chce zůstat na plavu.:)

Přidat nový příspěvek