O čem se nás to snaží novinářské kurvičky přesvědčit? :o)

07.03.2017 10:40

 

V tzv. "seriózních" médiích se u nás člověk dozví občas přímo neuvěřitelné věci:

Moskva strhne bytovky „chruščovky”, o domov přijde půldruhého miliónu lidí

píše s pěnou u huby novodobý politruk z redakce Novinek.cz nebo ČTK, ale mozek zapomněl zřejmě doma, neboť se mu do textu vloudilo následující:

V důsledku stržení chruščovek přijde o bydlení přes půldruhého miliónu obyvatel Moskvy. Ty plánuje moskevská radnice přesídlit do nově postavených domů.

Přesídlit z havarijních paneláků do nově postavených domů znamená "příjít o bydlení", pane politruk? V doublethinku novinářských kurviček postmoderní doby nejspíše ano, i když žádný solidní sociologicko-psychologický výzkum na toto téma zřejmě ještě nebyl proveden. Ale co není, může být a nejspíše bude :)

Dost ironie, nyní k tomu jak je to ve skutečnosti. V Moskvě se nachází v havarijním stavu spousta "chruščovek", paneláků s malometrážními byty, ve kterých bylo utrpení bydlet vždy, jednalo se o "geniální" plán trockisty Chruščova jak zlikvidovat možnost velkých rodin v Rusku. Oficiálně byly tyto byty s plochou do 40m2 plánováné jako startovní dočasné byty pro mladé rodiny a jednotlivce, v reálu tam lidé bydlí i 60 a více let. Tyto ohyzdné paneláky v dezolátním stavu se nyní rozhodlo vedení Moskvy postupně strhnout, ale až poté, co přestěhuje obyvatele do nově postavených domů, zadarmo a převážně ve stejné oblasti. Přestěhovávání z chruščovek do novostaveb už začalo.

Ve skutečnosti to bylo ještě tak, že Moskva původně plánovala strhnout jen polovinu chruščovek, ale obyvatelé z té druhé poloviny začali rozhořčeně psát "na všechny instance" včetně prezidenta Putina, že chtějí aby byly strženy i jejich domy, takže se nakonec rozhodlo strhnout všechny. Budou se tedy stavět novovostavby, ve kterých budou zadarmo dostávat mnohem kvalitnější byty obyvatelé chruščovek, a vyprázdněné chruščovky se budou strhávat. A tento plán zkvalitnění bydlení a obnovy tváře města, který se již začal realizovat, jsou novinářské kurvičky schopné označit titulkem "Moskva strhne bytovky „chruščovky”, o domov přijde půldruhého miliónu lidí".

 

Reportáž kde je vidět, jaké domy se budou strhávat a do jakých bytů se budou lidé stěhovat:

 

Diskusní téma: O čem se nás to snaží novinářské kurvičky přesvědčit? :o)

.

Cico Ciciak | 08.03.2017

Riadna bezočivosť.
Normálne som si tú stránku musel uložiť na disk ako doličný dôkaz.

Poslušně hlásím - Docela hezké kurvičky

JS | 07.03.2017

Ano, rozebírali jsme na diskuzi, že v těchto filmech chybí nějaké opravdu pozitivní vzory, ale tato scénka se sem hodí:

https://www.youtube.com/watch?v=vBjQVuIr1Bs

Pro koloděj

paja | 07.03.2017

Dr. Hustáková se možná rozčílila právem, to nechci soudit. Ale: Mezi Západem a Ruskem jede informační válka na plný pecky. Na prvních čtyřech prioritách zaručeně. Vzhledem k tomu je ukvapené vynášet soudy nad pádem letadla s Alexandrovci, zdvláštť při neznalosti všech věcí, které vstupují do hry. Nechci nikoho nasírat, je to jen můj názor na na věc.

Obecní byty

Croix | 07.03.2017

Podle toho, že ty domy jsou všechny stejně zchátralé a o jejich stržení a nahrazení novými rozhoduje obec (město Moskva), tak se dá soudit, že nejsou ve vlastnictví družstev nebo spravovány různými sdruženími vlastníků (bytovývh jednotek), ani ve vlastnictví privátních majitelů realit, jde tudíž o obecní byty. Když se obec rozhodne místo rekonstrukce radši postavit nové, tak nahrazuje jedno obecní bydlení novým. Nejde tedy o prodej nových bytů, ti obyvatelé půjdou postupně z jednoho obecního do druhého. Takže nebudou muset nic kupovat. Je to rozhodnutí vlastníka řešit to takto.

Mozné resení demografického problému Ruska

Franta | 07.03.2017

Pred lety byl v ruském parlamentu (dume) predlozen návrh jak resit demograficky problém Ruska. Spocíval v tom, ze kazdé rodine s 5 a více detmi by se dala jednorázová odmena, která tehdy v prepoctu tehdy delala 2,2 milionu korun. Tento návrh byl zamítnut, prototoze by ekonomicky zruinoval Rusko.
Podle P. Chobota, v tomto rozhovoru od 27min 37s, uvádí, ze: ''Od 2025 Rusko bude nejbohatsí zeme na svete, nejvyspelejsí, s nejrozvinutejsí ekonomikou, s nejvyssí zivotní úrovní. Ekonomicky vyletí nahoru...'' http://cestyksobe.cz/petr-chobot-superrozhovor-konec-zla-v-cechach-a-na-planete-ii-dil/14053 Tak az Rusko tak vyletí nahoru, chtelo by to oprásit ten stary návrh.
Jinak ekonomicky boom Ruska predpovedel v jednom rozhovoru i Jevgenij Fjodorov. Doslova rekl, ze ekonomicky boom Ruska bude doprovázen jeho populacním boomem.

Re: Mozné resení demografického problému Ruska

Hox | 07.03.2017

Chobot před pár lety tvrdil že všechno zlo pochází z Ruska a Putin je antikrist.

Re: Re: Mozné resení demografického problému Ruska

Vladimír | 07.03.2017

Chobot je vůbec zajímavej objekt na zkoumání. Mám z něho pocit že on mixuje pravdu se lží s cílem parazitovat na ovečkách. Jednu takovou ovečku okrajově znám. Většinou jsou to bohatší lidi kteří se na něho dobrovolně nalepí, přičemž výsledek jeho působění není v kladném smyslu pro samé ovečky ani pro jejich okolí. Ani po dlouholetém vztahu ovečky s Chobotem nemá schopnost daná bytost rozlišovat.

Demografický problém

Mirek | 07.03.2017

Demografický problém je pouze problém vlády. Jako příklad může být Československo. V roce 1992 nás vláda rozdělila na dva národy. Čechů zbylo 10 milionů a Slováků 5 milionů. Tím vznikl problém pro dvě vlády na které musí lidé vydělat. Vláda potřebuje lidi kteří na ni vydělávají. Když bude Čechů polovina bude muset víc lidí pracovat. Ti kteří se nebudou rozmnožovat přirozeně vyhynou. Dnes je dítě luxus, který si nemůže každý dovolit.

Re: Demografický problém

los/sol | 07.03.2017

Zakázané statistiky.
Možná by stálo za to sečíst zaměstnance státu SR+ČR a určit podíl se skupinou OSVČ a porovnat s jinými zeměmi. Ovšem toto je zakázané zveřejňovat. Naše země nabírá nové mozky migrující nové státní zaměstnance z jiných zemí, jedno jakých - hlavně vědce, inženýry, lékaře, atomové fyziky, experty na chemické sloučeniny a pod., kterým dává ihned 21 000 Kč kapesného a zajistí bydlení.

Když fotozáběry Chruščovek očistím od primitivních spinů ČT24

los/sol | 07.03.2017

tak je to pozitivní.
Chruščovky, kde vytéká rez z panelů a je viditelná negativní, do očí bijící havarijní situace nosných konstrukcí, je dále neúnosná.
Pozemky v Moskvě jsou drahé jak závodní pes, možná i jak závodní kůň :) Nové domy už nebudou byty, ale co je podstatné rodin dostanou RODINNÉ DOMY!!!!!!!!!!!!! A to je i podle KSB přece skvělé.

to máš odkiaľ

LudskyZ | 07.03.2017

"Nové domy už nebudou byty, ale co je podstatné rodin dostanou RODINNÉ DOMY!!!!!!!!!!!!! A to je i podle KSB přece skvělé."

Lebo na vesti hovoril hlavný architekt moskvy presne opačne. Teda, že sa postavia výškové bytovky. A preistor sa využije efektívnejšie, zástavba sa zahustí.

Tak buď klame hlavný architekt, alebo ty.

Ale ale

koloděj | 07.03.2017

Budou se tedy stavět novovostavby, ve kterých budou zadarmo dostávat mnohem kvalitnější byty obyvatelé chruščovek

v rusku již mají zavedenou neviditelnou ruku trhu .. žádný zdarma nebude, nejsem idealista .. koukněte třeba sem, jak vytíraj polahu s novými ( i strými) Alexandrovci ..
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Zadna-technicka-zavada-bylo-to-jinak-Ceska-pritelkyne-Alexandrovcu-promlouva-o-smrtelnem-padu-letadla-s-umelci-A-neni-sama-469473

Není třeba nosit růžové brýle a srkat mojito. Obyčejní lidé to tam mají těžké stejně jako tady - Putin je jen naděje, úklid hnoje musí lidé provést sami.

Re: Ale ale

Hox | 07.03.2017

ale ale... pročpak označuješ za lež to, co už se reálně děje?

nějaké doplňkové otázky na zamyšlení pro tebe:
- existuje v Rusku nějaký zákon, který dovoluje vystěhovat lidí na ulici kvůli zastaralému bydlení?
- co by udělalo z Moskvy 1,5 milionů bezdomovců?
- co musí vláda udělat, aby jí 1.5 milionový zdivočelý dav samotnou nestrhl?

Kdyby vyhodili na ulici 1.5 milionů lidí, znamenalo by to kolaps a zhroucení hlavního města, a pád vlády.

Co se týká poslední věty souhlas, platí nicméně pro všechny nejen pro Rusko, a co se týká "úklidů hnoje" jsou Rusové o dost napřed, takže jízlivá poznámka není na místě.

Re: Ale ale

ТаuRus | 07.03.2017

"v rusku již mají zavedenou neviditelnou ruku trhu .. žádný zdarma nebude"
Jestli máš nějaké důkazy ke svému tvrzení, tak sem s nimi. Jinak asi víš, jak takové tvrzení vyznívá.
Případ Alexandrovců, jako důkaz, že lidé ty byty nedostanou zdarma je mimo mísu, nemá k němu vztah.


Re: Ale ale

Cico Ciciak | 08.03.2017

Putin je akoby takým voči arbitrom záujmovo-mocenských klanov v Rusku, a tiež stelesňuje/zastupuje určité objektívne procesy v ruskej spoločnosti, ktoré sú odrazom aktuálnej miery chápania/myslenia a morálky všetkých obyvateľov Ruskej civilizácie v priemere.

„Arbitráž“ hlavy štátu ako osnova pre „rozhodovanie“ vo vzťahu k elitárskym klanom
-------------------------------------------
http://leva-net.webnode.cz/products/arbitraz-hlavy-statu-ako-osnova-pre-rozhodovanie-vo-vztahu-k-elitarskym-klanom/

Přidat nový příspěvek