Nové strategické zbraně ve výzbroji RF, oznámené V. Putinem

02.03.2018 12:46

Nasredin

 

Putin ve svém projevu o stavu země představil národu globální zbraň, raketu Sarmat, jejíž zkoušky byly úspěšně završeny. Tento systém není klasická mezikontinentální raketa, která po odpálení letí nejkratším směrem na cíl. Tato raketa má takový dolet, že může být odpálená kterýmkoliv směrem zemského globu a díky tomu může na cíl přiletět z libovolného směru.

https://www.youtube.com/watch?v=NYcug5BYM0Y

Dosud byly všechny důležité systémy protiraketové obrany USA (PRO) soustředěny na severním směru (Aljaška, Aleuty, Grónsko, Norsko, atd. ), nyní může raketa vystřelená z jižní Sibiře zasáhnout cíle jak na východním tak na západním pobřeží USA z neočekávaného směru Jižní a Střední Ameriky. USA v tuto chvíli nemá vybudovaný stacionární systém zahorizontálních radarů dalekého dosahu BMEWS,

https://cs.wikipedia.org/wiki/Radar_v%C4%8Dasn%C3%A9_v%C3%BDstrahy

které by chránily a varovaly před útokem strategických balistických raket podobně, tak jako má tento systém dnes vybudováno Rusko. Silná flotila torpédoborců a křižníků s radarovým systémem Aegis nikdy nepokryje stoprocentně všechny směry možného raketového útoku na USA. Kromě mimořádně dlouhého doletu má těžká raketa Sarmat i velice rychlý start (je to vidět na přiloženém videu) a bojový modul MIRV

https://cs.glosbe.com/en/cs/MIRV

(jedná se o modulární systém s různými variantami a kombinacemi bojových hlavic) může být osazen až třemi hypersonickými kluzáky nesoucí termonukleární nálože, které proniknou jakoukoliv současnou i budoucí vrstvenou americkou PRO.

 

Podle mého názoru Putinův projev se závěrečnou prezentací Ruskem nově vyvinutých strategických zbraní je reakcí na reálný plán státní elity USA a vrcholové generality NATO o jaderný úder na Rusko, který se právě projednává. Podle mě není určitě náhodný tento výrok Lavrova na konferenci v Ženevě, že se USA připravují na jaderný útok proti Rusku.

http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/lavrov-obvinil-usa-z-pripravy-zemi-evropy-na-jaderny-utok-proti-rusku/
https://colonelcassad.livejournal.com/4022199.html

Nejdříve se té o věci zmínil Lavrov a teď výsledky vojenského výzkumu prezentoval prezident Putin. Vše bylo v západních prostředcích komentováno, že každý nabývá dojmu, že není radno si s Ruskem zahrávat a pokoušet se s ním jít do války. Dle mého mají západní elity podléhající moci neokonů nějaký plán, rozpoutat jadernou válku v Evropě v případě znovuzvolení Putina a o kterém ruské vedení ví, díky už tradičně výborné rozvědce. Jistě není náhodou, že se tyto události dějí právě teď.

 

Atevi

Niekoľko krátkychspráv o reakciách, ktoré spôsobil prejav V.V.Putina
Šojgu sa vysmial americkému PRO:
Prvky amerického systému protiraketovej obrany sú deravým dáždnikom – keď komentoval posolstvo prezidenta federálnemu zhromaždeniu. Šojgu vyjadril rozpaky nad tým, prečo USA utrácajú na tento „dáždnik“ také veľké prostriedky. Minister poznamenal, že vytvorenie moderných zbraní pomôže Rusku, aby zabránilo vťahovaniu do ďalšieho závodu v zbrojení a chrániť svoju suverenitu „pre nadchádzajúce desaťročia.“
http://rusvesna.su/news/1519913767
Pentagon sa trochu zľakol : Pentagon po vyhlásení V.V. Putina uviedol, že protiraketová obrana nie je namierená proti Rusku.
http://rusvesna.su/news/1519926943
Americké ministerstvo zahraničia zase reagovalo na Putinovu reč takto: „Nepáčilo sa nám to“. Americké ministerstvo zahraničných vecí považuje za „nezodpovedné“ videá, ktoré sa ukázali počas prejavu ruského prezidenta Vladimíra Putina, v ktorom bol ukázaný „útok na USA“.
http://rusvesna.su/news/1519935400
No a typická reakcia Ukrajiny:
Rusko ohrozuje Ukrajinu jadrovými útokmi – panikári ministerstvo zahraničných vecí Ukrajiny.
http://rusvesna.su/news/1519932486

 

Diskusní téma: Nové strategické zbraně ve výzbroji RF, oznámené V.Putinem

Gayrópa na odpis

Azmeg | 02.03.2018

No a teraz koho asi tak ohlodajú až na kosť? Už ohlásili dovozné clá. Gayrópu vycicajú privandrovalci a oslobodzujúce mierové základne trumpiet.

Je to prelomový bod

Kamil | 02.03.2018

Ako som napísal na diskusii vedľa:
Je to akoby niekto zahlásil v roku 1920: „Máme funkčnú atómovú bombu a flotilu bombardérov B29 superfortress. Všetko odskúšané a v službe……“. Nech sa páči.....

Re: Je to prelomový bod

L. | 02.03.2018

Jenže je rozdíl jestli je to pravda anebo není. A já si myslím, že rusko neblafuje :-)

Re: Re: Je to prelomový bod

tož | 02.03.2018

To, že Rusko neblafuje se dá snadno odvodit prostou logikou : "Západ" měl vždy tendenci Rusko podceňovat a pohrdat jím, ale tentokrát žádný posměch ani pochyby, či znevažování - co to naznačuje ?
Není jiné odpovědi než že mají vše potvrzeno svými výzvědnými službami.

Re: Re: Je to prelomový bod

dukas | 02.03.2018

Jasný důkaz, že rozhodně nejde o blafování : První odstavec předchozího článku : "Marie Zacharova okomentovala možnost ..."

Re: Re: Je to prelomový bod

Kamil | 02.03.2018

Spôsob, akým sa k tomu postavil Západ znamená, že Rusko neblafuje.

Re: Re: Je to prelomový bod

Cico Ciciak | 02.03.2018

Ak západné meeediá po tomto vystúpení prezidenta Putina vykreslili Rusko ako agresora a strašiaka, tak západná vrchnosť vie, že Rusko neblafuje.
A Putin nezvykne ohlasovať nejaké (možné) kroky, ak ich nemá čím podoprieť.

Re: Re: Re: Je to prelomový bod

Kamil | 03.03.2018

Včera som pozrel správy na STV a neodpustili si povedať niečo v tom zmysle, že niektorí analytici tvrdia, že Rusko niektoré z tých zbraní zrejme ani nemá.
Zbožné prianie západu, tento ďalekosiahly krok Ruska im ešte nedochádza. Putin spomínal, že tieto zbrane majú odskúšané, vyvinuté a viaceré (Sarmat, laser..) už u jednotiek. Otázka je v akých počtoch a aká je pripravenosť jednotiek. Vzhľadom na to, že Rusko sa orientuje na strategické priority dá sa očakávať, že dobrá.
Je ešte ďalšou otázkou, čo majú v rukáve USA, vyvíjali hypersonické zbrane, lietadlá, elektromagnetické delá a všeličo iné, ale proti tomuto majú len prskavky. Ak by sa chceli urýchlene vyzbrojiť na úroveň Ruska zakúsia uzbrojenie sa na vlastnej koži.
Veci do seba zapadajú a teraz predaj S400 Turecku vyznieva v úplne inom svetle.

Přidat nový příspěvek