Německo nedá peníze Tsiprasovi

02.07.2015 17:40

ТаuRus |

Řecko nedostane ani cent z evropských fondů tak dlouho, dokud jsou v zemi u moci premiér Alexis Tsipras a ministr financí Janis Varoufakis. Oznámil to The Times vysoce postavený německý politik pod podmínkou zachování anonymity. Podle něj brání možnému přidělení podpory vedení Německa, pro které jsou tyto postavy neakceptovatelné.

Politik poznamenal, že nyní vedou představitelé EU tajná jednání o rozštěpení strany SYRIZA. Jejich cílem je vytvoření technokratické vlády, která bude připravena na ústupky věřitelům.

V případě, že Řekové budou v referendu 5. července hlasovat proti úsporným opatřením, pak je podle německého politika "po všem", a Řecko bude vyloučeno z eurozóny. Poznamenal, že k tomu dojde 20. července, ihned po defaultu vůči Evropské centrální bance (Athény nebudou moci samostatně najít potřebné finanční prostředky).
http://www.novarepublika.cz/2015/07/nemecko-neda-penize-alexisi-tsiprasovi.html

Dnes jsem se, shodou okolnosti dost věnoval informacím o situaci v EU&Řecko. Zajímavý názor vyjádřil Chazin - pokud národ Řecka odhlasuje v referendu nepodvolit se požadavkům věřitelů, EU spolu s MWF ho začnou trestat. A ten trest bude hodně bolestivý, aby ostatní země v EU ( Španělsko, Portugalsko, Maďarsko, vlastně skoro každá) nenapadlo udělat to samé, co Řecko, tj. vyhlásit default.
Михаил Хазин: если Греция не будет наказана, то дефолт объявят все
http://oko-planet.su/politik/politiklist/285942-mihail-hazin-esli-greciya-ne-budet-nakazana-to-defolt-obyavyat-vse.html

Jenže je zde jedno "ale" - EU nemá zakotvený právní mechanismus výstupu z Eurozóny a EU. Aby ten trest neohrozil samotnou EU, musel by se ten mechanismus vypracovat a zakotvit v zákoně, což chce čas.
A pokud se přece jen takový mechanismus vypracuje, poskytne to "výbornou" příležitost pro ostatní země touto možnosti EU vydírat anebo v dohledné době z EU vystoupit, což bych viděl, jako dost reálné u Maďarska, které skoro na oficiální úrovní prohlásilo, že cesta prosperity Maďarska je na vychodě.
Tsipras také nabádá občany, aby se nebáli udělat krok z dluhové oprátky. Také je ujišťuje, že EU nemůže splnit všechny vyhrůžky.
Tak jsem zvědavý, jak to hlasování v referendu 5.7. nakonec proběhne.

 

Diskusní téma: Německo nedá peníze Tsiprasovi

klička se najde!

pavelka | 03.07.2015

Chci jenom říct, že ECBanda už to má promyšlené, jak zmanipulovat referendum ve svůj prospěch. Těmi bezcennými eurotoaleťáčky se dá podplatit všechno.Zatím.

Re: klička se najde!

ovce | 04.07.2015

zopakuje se irské referendum? to se neodváží udělat.je rozdíl v mentalitě jižanů a chladných irů, přitom víme , že irové se odvolali jen nemáme o tom správy

Přidat nový příspěvek