Nečekané souvislosti s Tureckem, VB

30.11.2015 15:36
 

Zajímavá a velmi nečekaná souvislost v konfliktu s Tureckem.

Severní Korea údajně pohrozila Turecku jaderným úderem, pokud Ankara provede něco špatného Rusku.
Kim-čen-Un varoval Turecko před pokusy škodit Rusku a podporovat ISIL v Sýrii a Iráku, jinak přikáže nanést Turecku jaderný úder.

Lídr Severní Korei také slíbil setřít Turecko z mapy, pokud Turecko se zúčastní války se Sýrii, bude pokračovat ve spolupráci s USA a bude pomáhat ISIL:

https://www.youtube.com/watch?v=FQPQHL32NxY

 

Darja Aslamova v reportáži – Nad Tureckem visí stín občanské války. Hodně fotografii i z kurdských měst.
Над Турцией нависла тень гражданской войны
http://best.kp.ru/msk/erdogan_turkey/

 

Vládu VB upozorňují přední právníci, že se může dostat před tribunál za vojenské zločiny v souvislosti s tím, že v r. 2012 dodávala zbraně Saúdské Arábii, která je potom použila k vraždění civilistů v Jemenu. A varovali před zapojením do koalice s USA a Francii proti ISIL.
http://aftershock.su/?q=node/352932
http://aftershock.su/?q=node/352932

 

Velvyslanec USA při NATO – sestřelení ruského letadla bylo suverénním rozhodnutím Turecka. USA nebo aliance na tom nemají žádný (ale žádný) podíl.
http://lifenews.ru/news/172646

 

Cameron sklidil kritiku a nevůli britských obyvatel kvůli výmyslům, které použil, když se snažil vymámit z parlamentu povolení k invazi do Sýrie. Přesvědčoval, že v Sýrii je na 70 tisíc bojovníku “umírněné opozice”, bojujících za “demokracii” a kterým je potřeba pomoci. Informace prý získala britská rozvědka.
Včera kvůli tomu proběhly v Londýně velké demonstrace. List The Independent se ptá, jaké je to “umírněná opozice”, když je po zuby ozbrojená. Kdepak ji ten Cameron asi našel? Namaloval si ji ve fotošopu? Kdyby v Sýrii působila 70-ti tisícová armáda “umírněných”, už by dávno ovládla Sýrii i Damašek, protože je to síla, které by těžko odolávala sama syrská armáda. Ta totiž ztratila během bojů na 60 tisíc svých vojáků. List navíc připomenul, že jedinou regulérní armádou na území Sýrie je ta syrská a žádná jiná, kromě ruské, která má syrské povolení a díky které se začala situace obracet, syrská armáda dobývá zpět území a to ne díky “pomoci” Británie.
https://russian.rt.com/article/133571

 

Diskusní téma: Nečekané souvislosti s Tureckem

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek