Ministerstvo obrany RF přes svůj kanál varovalo velení USA, že pokusy ostřelovat Syrskou armádu z pozic SDF budou okamžitě potlačeny všemi existujícími bojovými prostředky.

21.09.2017 12:24

 

Ministerstvo obrany RF přes svůj kanál varovalo velení USA, že pokusy ostřelovat Syrskou armádu z pozic SDF budou okamžitě potlačeny všemi existujícími bojovými prostředky.
https://vz.ru/news/2017/9/21/887942.html

Jinými slovy: Ještě jednou zkusíte a srovnáme vám to tam se zemí!

 

Aha, tak už vieme po tomto oznámení RF, že čo je vo veci a ako pôjde ďalej vývoj situácie s veselými Kurdami, ktorí sú mimochodom len tak voľne, ľahúčko premiešaní s veselými bojovníkmi ISIS !!
Rusko práve oficiálne informovalo Spojené štáty prostredníctvom osobitného komunikačného kanálu pre Sýriu, že ruské ozbrojené sily okamžite zasiahnu armádu Spojených štátov, ak zaútočia na sýrske alebo ruské pracovné jednotky pôsobiace v blízkosti mesta Deir Ezzor. Informáciu podal verejnosti vo štvrtok ruský hovorca ministerstva obrany Igor Konashenkov. Takéto explicitné oznámenia v konflikte vždy znamenajú určitý zlomový bod vo vývoji procesu …
Hovorca už včera informoval o zvláštnej a mimoriadne nebezpečnej situácii, ktorá podľa armádneho prieskumu RF a Sýrie trvá už VIAC AKO TÝŽDEŇ na bojisku v oblastiach okolo Deir-EzZeir – a síce, že VÔBEC NEDOCHÁDZA K BOJI medzi jednotkami Kurdov a ISIS, pretože TIETO SÚ NAVZÁJOM VOĽNE PREMIEŠANÉ SPOLU a jednotky Kurdov voľne prechádzajú cez stanovištia a obranu ISIS !

https://southfront.org/russia-to-strike-immediately-us-backed-forces-if-they-try-to-attack-government-forces-near-deir-ezzor-russian-mod/

 

Ruské ministerstvo obrany: Sýrsku armádu v Deir-Ezzor už dvakrát napadli sily podporované od USA.

Sýrske vládne jednotky boli už dvakrát zasiahnuté silnou paľbou zo zbraní od oblastí na západnom brehu rieky Eufrat, ktorú ovládali sýrske demokratické sily a americká armáda.

https://www.almasdarnews.com/article/syrian-army-attacked-twice-us-backed-forces-deir-ezzor-russian-mod/?utm_medium=ppc&utm_source=push&utm_campaign=push%20%notificationss&utm_content=varies

 

Vyhlásenie Ministerstva obrany RF: Mesto Deir Ezzor sa „úplne oslobodí“ do 1 týždňa, aj napriek kurdskej spolupráci s ISIS.
https://www.almasdarnews.com/article/deir-ezzor-city-liberated-completely-within-1-week-despite-kurdish-cooperation-isis-russian-mod/?utm_medium=ppc&utm_source=push&utm_campaign=push%20%notificationss&utm_content=varies 

 

Diskusní téma: Ministerstvo obrany RF přes svůj kanál varovalo velení USA, že pokusy ostřelovat Syrskou armádu z pozic SDF budou okamžitě potlačeny všemi existujícími bojovými prostředky.

Ještě ke Kurdům

M.C. | 27.09.2017

Sice už si tu asi povídám sám se sebou, ale pro doplnění tématu jenom dodám, že druhá strana pochopila, že to s tím lhanímo Kurdech přehnala a Kurdové začali na její impuls proti ruskému a syrskému vměšování do svého hrdinného osvobozeneckého boje proti IS protestovat. Kdyby tam fakt byli, začali by řvát hned, ne až za dva dny.
Jeden článek o úloze Kurdů v celkovém dění.
https://topwar.ru/125839-kurdy-po-vyzovu-ne-suetites-pod-dyadey-semom.html

zdroje

M.C. | 22.09.2017

Já sleduju situaci na Ukrajině a v Sýrii hlavně přes dva zdroje zpráv:
warfiles.ru
colonelcassad.livejournal.com
Na konkrétní články ti link nedám, musel bych to zpětně hledat, navíc to není takhle explicitně napsané na jednom místě, ale vyplývá to z popisu událostí v Sýrii za poslední dobu.

Už na severu se ukázalo, že v roli Kurdů často bojují Američané. Když mohli za Kurdy převléct svoje lidi, pravděpodobně to udělali i s islamistickými oddíly, které byly v minulých dvou měsících staženy z enklávy At-Tanf letecky na sever do prostoru Hasaky. Nějaký týden na přeformování a dozbrojení, zřejmě i převlečení a náhle ze směru od Hasaky útočí ,,Kurdové".
Skutečné Kurdy by na tohle těžko někdo přesvědčil. Jednak je to úplně mimo jejich oblast, dále je to z jejich pohledu zbytečná provokace vůči Rusům, kteří je na severu Sýrie chrání proti Turkům, jinak už by Turci zlikvidovali enklávu Afrin.

Prostě když si do obrázku dosadím Kurdy, tak to smysl nedává, když si tam dosadím převlečené islamisty stažené z At-Tanfu, tak to smysl dává.
Proto také postoupili k Deir-Az-Zoru tak rychle - nikdo jim nekladl odpor, spíše tam fungují jako spojenci, kteří musí rychle obsadit co největší území. Protože islamisty mohou Rusové bombardovat dle chuti a Syřané je mohou z oblasti vytlačit, kdežto bombardování ,,Kurdů" by mělo nežádoucí politické důsledky. Tam je třeba nejprve vymyslet nějakou fintu, jak demaskovat před světem, že se jedná o islamisty převlečené za Kurdy.

Re: zdroje

M.C. | 22.09.2017

To měla být reakce na Taurusův dotaz.

Jen tak pro zasmání:
Rusko se nezúčastnilo konference o boji s IS pořádané Spojenými státy - Rusko se účastní konferencí o boji proti IS.
Ještě jeden link na starší článek - šéf CIA předvádí jak moc je mimo obraz a jak moc je v této organizaci přání otcem myšlenky.
Potom ty výsledky vypadají podle toho.
https://cz.sputniknews.com/svet/201707215669432-rusko-usa-syrie-cia/

Re: zdroje

ТаuRus | 22.09.2017

Pro tebe mají větší váhu slova blogéra Colonelacassada, než prohlášení mluvčího Ministerstva obrany RF?
Ten přece jasně řekl, že ruský spěcnaz a SA ostřelovali z míst, kde se nachází americký spěcnaz spolu s bojovníky SDS (Syrských demokratických sil)
http://www.tvc.ru/news/show/id/124212

SDS - to je aliance sil ozbrojené opozice, kterou vedou syrští Kurdové, které podporuje koalice v čele s USA
https://regnum.ru/news/2324746.html

A není třeba o ničem spekulovat. Kurdové jsou různí, od umírněných do těch, kteří spolupracují s ISIL nebo plní zadání USA.

A co se tyče Casada, tak ten plní svoje zadání. Jeho blog byl speciálně vytvořen pro propagování Strelkova alias Girkina a vyvolání rusko-ukrajinské války. Hlavně, aby ozřejmil "požadavek veřejnosti" na vstup ruských vojsk na obranu Donbasu a pomoc Strelkovovi, a organizací "Rusského marše" na aktivací vnitřní opozicí (5. kolony) proti Putinovi.
Pro připomenutí
http://colonelcassad.livejournal.com/1874782.html
http://colonelcassad.livejournal.com/1682909.html:

Podobných článku, v případě zájmu, tam najdeš spoustu.

Dnes, nějak v "bledě modrém" informuje o Sýrií. Ne tolik okatě, jako v případě Ukrajiny, ale sem-tam informační vhozy u něho najdeš.

Re: Re: zdroje

M.C. | 22.09.2017

Pro mě má největší váhu to, co logicky zapadá do řetězu událostí.
,,SDS - to je aliance sil ozbrojené opozice, kterou vedou syrští Kurdové, které podporuje koalice v čele s USA
https://regnum.ru/news/2324746.html"
Najednou už to nejsou Kurdové, ale je to aliance demokratických sil vedených Kurdy podporovaných USA - někomu asi došlo, že na fotkách a záběrech bude poznat, že jsou to Arabové a ne Kurdové a sem tam se objeví i ksicht bělocha či černocha. Hlavně ti černoši by se blbě obkecávali, stejně jako v roce 2008 v Jižní Osetii, kde byli nalezeni černoši v gruzínských uniformách.

Ke Kurdům - já vím kdo jsou Kurdové a jak se podílí na vedení války v Sýrii a na celém propletenci problémů v regionu - právě proto tvrdím, že tahle akce jim není podobná. Možná jich tam pár přivezli kvůli novinářům ale to bude všechno. Mimochodem, o Kurdech spolupracujících s IS jsem ještě neslyšel.
Islamisti je potírali a terorizovali jak mohli - už nemůžou. Osobně si myslím, že sotva válka trochu utichne, většina Kurdů se od Američanů odvrátí, protože je až příliš viditelně jenom využívají.

To že něco tvrdí tiskový mluvčí ještě neznamená, že to nějak souvisí se skutečností. Může, ale taky nemusí.
Oficiální předem připravená vyjádření přednášená tiskovým mluvčím bývají často velmi učesaná do žádoucí podoby, takže člověk musí ze souvislostí dovozovat, co tím bylo myšleno a komu je to určeno a relevantní informaci musí hledat mezi řádky.

Funkce tiskových mluvčích jsou zřizovány ze tří důvodů:
a) potřebujeme někam upíchnout ženu, ke které máme nějaký vztah a odbornou práci by nezvládla, ale aspoň dobře vypadá.
b) vedoucí funkcionář(i) úřadu za který mluvčí hovoří neumí zformulovat souvislou větu, která dává smysl a vztahuje se alespoň okrajově k tématu.
c) úřad se dopouští všelijakých zhovadilostí, které je třeba obkecat a vedoucí funkcionáři se nechtějí před novináři ztrapňovat sami, tak tam nastrčí nějakou figurku, která si myslí jak důležitou má funkci a nedochází jí že je tam za šaška (viz Jennifer Psaki).

Před časem v Kremlu:
Peskov: Vladimíre Vladimiroviči, Jennifer Psaki otěhotněla...
Putin: A obviňují z toho jenom mě, nebo celé Rusko?

Nerozumím té narážce na Strelkova, který s Kurdy nijak nesouvisí.
Já ten blog sleduju pravidelně už několik let a o Strelkovovi alias Girkinovi už nepsal ani nepamatuju. Články, které jsi linkoval jsou tři roky staré.
Statistiku článků si nedělám, ale nejčastějším tématem v poslední době je podle mě Sýrie a Blízký východ obecně.
Možná v roce 2014 to tak bylo, tehdy byl Strelkov dost mediální hvězda i v mainstreamu, ale dneska píše o jiných věcech a jiných lidech. O Strelkovovi se už zmiňuje jenom sporadicky.
On už taky Strelkov víceméně zmizel ze scény a pohybuje se někde za ní a není zcela jasné co dělá. Sem tam se někde na netu objeví jeho stanovisko k nějakému tématu, ze kterého zaznívá trocha zahořklosti.

Články popisující situaci na Donbasu čtu, ale že by tlačil na vstup ruských vojsk jsem si nevšiml. Spíš popisuje, jak to tam vypadá, co zase vyvedli ukrajinští vojáci a dobrovolníci, co pozorovatelé OBSE atd. Občas popisuje situaci u nich na Krymu.
Otevřený vstup ruských vojsk na území Donbasu nebo Ukrajiny zatím není možný a není ani nutný. Ještě nepřišel ten správný čas.
Putin dělá mnoho věcí, za které je široce kritizován, ale opakovaně mu vývoj událostí dává za pravdu, časem se ukáže, že postupoval správně.
Z toho mě hlava nebolí. Mě spíš dělá starosti vývoj ve střední Evropě. Tady totiž politický lídr Putinova formátu zoufale chybí.

Re: Re: Re: zdroje

ТаuRus | 22.09.2017

Jak myslíš....

Re: Re: Re: zdroje

el-sabí | 24.09.2017

Strelkov prosí Rusko voviesť vojská na juho-vychod
https://m.youtube.com/watch?v=dkpQPV4PUxQ

Re: Re: Re: Re: zdroje

M.C. | 24.09.2017

Datum vložení videa 16.6.2014

Strelkovovi se nedivím a svým způsobem je mě jeho i dalších bojovníků, kteří se tehdy postavili na odpor ukrajinské armádě i dobrovolnickým praporům, líto. Protože bojovali téměř ztracený boj, který ale musel být vybojován. Proč, to už mnohokrát dopodrobna rozebral Pjakin, tak se v tom nebudu znovu patlat.
Jsem přesvědčen, že jejich oběti a vynaložené úsilí nebylo nadarmo a že přijde den, kdy se věci dají zase do pořádku.
Dnes ještě Rusko vstoupit na Ukrajinu nemůže, už ani ne kvůli NATO, státy NATO, které by ještě předloni šly s Ruskem bojovat by se dnes omezily na nenávistný křik a plivání na Rusy, ale kvůli Ukrajincům. Až dosáhne podpora opětovného příklonu Ukrajiny k Rusku na Ukrajině stejných hodnot jako na Krymu, tak bude čas to řešit. Do té doby je nutno vyčkávat a nechat Pochorošenka a spol aby se dále znemožňovali v očích světa i samotných Ukrajinců.

Re: Re: Re: zdroje

M.C. | 24.09.2017

Tady už MO RF o Kurdech vůbec nemluví:
https://colonelcassad.livejournal.com/3701634.html

To je přesně to, co bylo potřeba - důkaz že se pořád jedná o islamisty. Američané budou muset prohlásit, že tam nikoho nemají, že se s nimi nepaktují a že ta technika americké provenience je ukořistěná.
Ale v tom případě budou moci Rusové zničit krtka.....
Aby se zatím syrská armáda nenudila, tak provedla vstřícné útoky podél Eufratu a rozbila na dvě části další enklávu IS.
Ono to půjde, pomalu ale půjde.

Nějaký plukovník z amerického centra velení se nechal slyšet, že telefonická konzultace akcí s Rusy probíhá několikrát denně a že jsou to kolikrát velice vzrušené rozhovory, ale že se jakž takž daří činnost koordinovat.
Tomu rozumím tak, že se sice hádají jak psi, ale dosud se podařilo zabránit otevřenému střetu větších jednotek.

Následky Deir-Ezzoru

ТаuRus | 21.09.2017

Poprvé od rozpadu SSSR Američané dostali v Deir-Ezzoru veřejný výprask za použití vojenských prostředků, s ohlášením tohoto výprasku Ministerstvem obrany RF s nafilmováním na kameru průběhu tohoto výprasku.
Všichni vojenské štáby všech zemí světa měly možnost pozorovat, jak Amíci dostávají na frak.
A jaký byl výsledek?
Spojené státy vypracovaly novou strategii vůči Rusku, která směřuje i na zabránění konfliktům a na hledání cest spolupráce, informoval ve čtvrtek poradce amerického prezidenta pro národní bezpečnost Herbert McMaster.
https://cz.sputniknews.com/svet/201709216016902-mcmaster-trump-nova-strategie-rusko-usa/

Američané neztrestali neposlušnou "kolonií Rusko", jak je to u nich zvykem. Nabídli spolupráci. Co to v reálu znamená? Konec vojenské hegemonie USA = konec hegemonie USA vůbec.
"Metropole", která nemůže ztrestat "kolonií", ztrácí svůj status.

1 | 2 >>

Přidat nový příspěvek