Merkelová podepsala ortel americkému zkapalněnému plynu.

06.10.2018 05:04
TauRus
 

Něco důležitého ze současnosti.

V prohlášení MZ NSR, v části, kde se věnuje energetické politice, bylo řečeno, že dodavatele zkapalněného plynu z Ameriky jsou v NSR nekonkurenceschopní. Také bylo podtrženo, že závislost na ruském plynu, na kterou poukazuje Trump, neexistuje.
https://ria.ru/economy/20181004/1529925703.html?referrer_block=index_daynews1_1&ab_title=a

Jenže, to není tak docela pravda. Podívejte se na obrázek, který ukazuje na závislost evropských státu na ruském plynu a uvidíte, jak je Německo na tom se svoji „nezávislosti“.
https://cdn3.img.ria.ru/images/152691/59/1526915993.png

V podstatě, na tom obrázku je názorně vidět, ve kterých státech má Rusko svůj vliv. To je ta měkká síla, která, chce to někdo nebo nechce, bude stejně ovlivňovat politiku těchto státu. I když to nebude na první pohled vidět. Mrznout nikdo nechce a přijít o konkurenceschopnost svého zboží ještě méně.

Co předcházelo tomu odvážnému prohlášení Německého Ministerstva zahraničí? V těchto dnech (mezi 3.-6.10.) v Rusku probíhá Mezinárodní energetický fórum, na který přijeli představitelé největších energetických společnosti z celého světa a kde Putin včera vystoupil na tiskové konferencí.
Kdo má čas a rozumí ruštině, určitě se na tu tiskovku podívejte, jako názornou ukázku globálního řízení. Já bych jí nazval: Putin rozděluje sféry vlivu. Ta tiskovka se vymyká z řady jiných, které známe, protože tam Putin ukazuje ostatním, kde, kdo může prodávat svůj plyn. Američanům např. vzkázal, že nemusí tolik lpět na evropském trhu, kde jejich plyn, kvůli cenám ruského, nikdo nebude kupovat, ale mohou se uplatnit na americkém nebo asijském. Prostě dříve něco nevídaného. Přitom, se nikdo nebouřil, ale naopak, všichni přikyvovali a v jiných komentářích odkazovali na slova Putina.
https://www.youtube.com/watch?v=YpZrR14tU0Q

Já jen dodám, že Asiati budou kupovat americký plyn jen do té doby, než tam dorazí ten ruský.
Zde je článek: Moře bohatství: Rusko vytěží z arktického dna státní dluh USA
https://ria.ru/economy/20181003/1529805146.html

22 bilionů natolik se totiž odhadují zásoby plynu na arktickém šelfu Ruska. Vzpomínám si, že i na tom energetickém fóru si někdo povzdechl, že Rusko má až „nezasloužené bohatství“…, ale že se nedá nic dělat…

P.S. Vlci v ovčím rouše,samozřejmě, oni se budou pokoušet k tomu bohatství dostat všemi možnými prostředky. Ale my jím to nedáme.
Ještě na tom fóru bylo poznamenáno, že Rusko i přes svoje energetické bohatství, věnuje dost prostředků a úsilí na alternativní energetické technologie.

 

Diskusní téma: Merkelová podepsala ortel americkému zkapalněnému plynu.

A co europoslanci?

Dusan | 19.02.2019

Rusi podmanuju Europu svojim bohatstvom,plyn,ropa atd.Ked Angela
vyjadril to co jej narod potrebuje a strategicky vnima realitu,nasi europos
lanci Manka,Stefanec,Zala su ticho.Kto mlci,ten svedci aki su to farizei.
Nebudem volit tych a im podobnyh,ktori pre penazny mamon kaslu na
obcanov ,Slovakov.MYSLIM SI,ZE SA VYPROFILOVALI LUDIA TYPU M.
KUFFU,nasho otca duchovneho.

Kniezata zloby neznasaju podstatu Velkej Rusi

Dusan | 17.12.2018

Niet na svete naroda ktori by bol tak skusany ako Ti ktori ziju na uzemi Velkej Rusi.Su nezdolani pre svoju vernost k Vsemohucemu.Kniezata zloby
pod ruskom demokracie lakaju na mamon,tak ako pri dedicnom hriechu
Adama a Evu.
Cely takzvane demokraticke sily su proti Rusku,su smisni v podstate ,neve
dia nic,len robit ZLE!!!

Rusko

filadendron | 08.10.2018

má, Rusko vyťaží, Rusko zarobí, Rusko má vplyv. Problém je v tom, že nie Rusko a jeho úbohí obyvatelia, ale židovská korporátna lobby.
Možno obyvateľom Rusi by bolo v histórii lepšie, keby žiadne prírodné bohatstvo na ich území nebolo. Doteraz im prinášalo iba vojny a genocídy, nikdy nie bohatstvo.

Přidat nový příspěvek