Kuvajtský emír za devatero horami

10.11.2015 18:49

TauRus |

V Soči na setkání s Putinem přijel emír Kuvajtu. Ze zákulisí se proslechlo, že emír je nemocný, nikam nejezdí a jen jeho ohromná touha uvidět Putina ho zvedla ze smrtelné postele a donutila přijet na setkání s ruským prezidentem. Foto:
https://pbs.twimg.com/media/CTc6jxnWcAAVtNm.jpg

A jak si tak povídali, Putin se zeptal emíra, jestli nepotřebuje nějaké ruské "tanky". Emír se hned rozvzpomněl, že ruské “tanky” to je zrovna věc o kterou sám chtěl Putina zdvořile požádat, protože jejich nedostatek v Kuvajtu nenechá emíra v klidu marodit. A tak emír rovnou na místě podepsal 6 smluv s Rosoboronexportem. Na poslední chvíli se emír zřejmě rozhodl netroškařit a k “tankům” přikoupit ještě nějaké “drobnosti” pro vnoučata. Foto:
https://pbs.twimg.com/media/CTc7-WxWUAI1IAS.jpg

Po rozhovoru s Putinem se emírova delegace rozhodla pozdravit s Lavrovem.
Ten jim hned v úvodu řekl, že jestli někoho opět napadnou abstraktní myšlenky sesadit Asada, nemá smysl vůbec jednat. Emír Lavrova ujistil, že v abstraktní rovině už vůbec nemyslí a, že život už ho naučil držet se pěkně v praktické rovině. Foto:
https://pbs.twimg.com/media/CTdCPeDWcAAsQQl.jpg

Hned na to dostal od Lavrova domácí úkol, aby připravil seznam opozičních skupin v Sýrii, které Rusko nebude v Sýrii, ale až od pondělí likvidovat. Na závěrečné tiskovce se Lavrov ukázal sám, emír se svojí skupinou podpory. Foto:
https://pbs.twimg.com/media/CTc-mDEUYAAUX82.jpg

 

Odsud – https://twitter.com/dimsmirnov175

Diskusní téma: Kuvajtský emír za devatero horami

:-)))))

Jachym | 11.11.2015

Ten článek jsem považoval spíše za vtip. Byl myšleny opravdu vážně? Jinak přeji pěkný den :-). Cha-cha. Jáchym

Re: :-)))))

ТаuRus | 12.11.2015

Pravdou je, že se emír setkal s Putinym a jako důvod, proč nepřijel dříve, vysvětlil častými chorobami.
Pravdou je, že při té příležitosti nakoupil ruské zbraně, což je vrchol drzosti od amerického vazala vůči USA.
Pravdou je, že se jednalo o Sýrii s Lavrovym a to, co Lavrov řekl ohledně abstraktních nápadů.
Ostatní, je moje volná interpretace.:)
Jinak, na Západě a hlavně v Americe se mluví o tom, jak je Putin izolován od celého světa. Musím říct, že kromě Kataru už do Ruska přijely delegace ze snad všech zemí Blízkého východu. To mluví samo o sobě o silném vlivu Ruska v této části světa,
Nákup ruských zbraní je věc strategická, spojená s obranyschopnosti státu. Jestli na Blízkém východě začali kupovat ruské zbraně, znamená to, že se země začaly svoji bezpečnost více spojovat s Ruskem, než Amerikou.

Re: Re: :-)))))

JaroX | 12.11.2015

Len si zober, ako nám médiá roky prezentovali Merkelovú - že má "blízky vzťah" s Putinom, pri rôznych multilaterálnych rokovaniach vždy boli spolu, bolo plno fotiek ako sa spolu radia, akoby sa nie len že navzájom rešpektovali, ale ako by spolu vytvárali novú úroveň vzťahom medzi GER a RUS. Potom prišli ZOH v Soči a Merkelová plne podporila fašistický prevrat na Ukrajine, vydupala si, aby Putin vojensky nezasiahol, a aby uznal Porošenka ako nového prezidenta Ukrajiny. Podlosť a zákernosť týchto ľudí nepozná hraníc a ja to vidím tak, že Rus toto ani nedokáže pri svojej náture pochopiť. Sám isto vieš, čo sú to peniaze, a Kuvajt peňazí má dosť. Pre nich takýto "manéver" teraz vlastne skoro nič nestojí, ale do budúcna si vytvárajú ešte lepšie možnosti ako Rusku uškodiť (použitie tých zbraní v rozpore so záujmami Ruska, použitie pri "false-flag" operácii ...).

Re: Re: Re: :-)))))

ТаuRus | 12.11.2015

Tak já si vůbec nedělám iluze o "upřímnosti" kuvajtského emíra.
Vím, že i tato jeho návštěva u Putina je vyvolaná více tlakem okolnosti, než čistými záměry s Ruskem kamarádit.
Jenže, při oslabení pozic USA na Blízkém východě, všichni tito pindoské psi začínají mít existenční problémy a moc dobře chápou, že v dnešní době "střechu" jím může poskytnout akorát Rusko. Pro Rusko je to také výhodné. Protože každý takový emírek, který přijede se poklonit Putinovi, zároveň znamená další hřebík do rakve USA. Nehledej v tom nějaký upřímný vztah. Je to jen pragmatické chování Ruska, čistý byznys, nic víc.

Re: Re: Re: Re: :-)))))

JaroX | 13.11.2015

Keď už s nimi musia byť "naoko" zadobre a obchodovať, nech im predávajú hajzel-papier a nie tanky, ten je predsalen o dosť ťažšie zneužiť :)

Re: Re: Re: Re: Re: :-)))))

petržlen | 14.11.2015

…ibaže by tie tanky boli vybavené diaľkovým ovládaním ako airbusy alebo boeingy ;-)

Re: Re: Re: Re: Re: Re: :-)))))

JaroX | 14.11.2015

Bol tu článok o úvere, ktorý získal Stalin od Hitlera tesne pred 2.s.v. a ktorý bol podmienkou podpísania dohody o neútočení. Vidím tu spojitosť a pýtam sa - prečo predávať ruské tanky alebo iný vojenský materiál do Kataru (výmenou za "peniaze" a "prísľub budúcej spolupráce"), keď výrobné kapacity sú vždy (s výnimkou práve výroby peňazí) obmedzené a Sýria, Irak, Libanon, Jemen a nedaj-Bože aj Rusko ich teraz potrebujú/budú potrebovať?

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: :-)))))

JaroX | 14.11.2015

Zabudol som napísať, že vďaka tomu úveru sa Rusko dostalo k technológiám, ktoré nemalo v danej chvíli k dispozícii.

http://leva-net.webnode.cz/products/ako-si-stalin-u-hitlera-pozicku-vzal/

Starého psa novým kúskom nenaučíš

JaroX | 11.11.2015

Kuvajtským, Katarským a Saudsko-Arabským šejkom/kráľom sa nesmie veriť. Rovnako to platí aj o "spojencovi a obchodnom partnerovi" z Turecka. Rus je rojko a idealista, dúfam, že sa nenechá zblbnúť medovými rečami, ako už toľko-krát v minulosti.

Přidat nový příspěvek