Kreml zveřejnil obsah rozhovoru Putina s Trumpem

04.05.2019 10:33
TauRus 

 

V rozhovoru Putin a Trump projednali bilaterální vztahy s důrazem na ekonomickou spolupráci. Putin informoval Trumpa o závěrech setkání
s prezidentem KLDR 25.dubna ve Vladivostoku. Putin zdůraznil, že svědomité plnění svých závazků ze strany Pchjongjangu musí být doprovázeno vstřícnými kroky snižování sankčního tlaku na Severní Korei.

Součásti rozhovoru byla Ukrajina. Putin zdůraznil, že nová kyjevská vláda musí uskutečnit reálné kroky v realizací Minských dohod, které mají klíčový význam pro řešení vnitřního ukrajinského konfliktu.

Taktéž hlavy států projednali konflikt ve Venezuele. Prezident RF zdůraznil, že jenom samotní občané Venezuely mají právo určovat budoucnost svého státu. Přitom vnější vměšování do vnitřních záležitosti a pokusy sílové změny moci v Caracasu podrývají perspektivy politického uregulování krize.

Kreml pozitivně vyhodnotil výsledky rozhovoru a zdůraznil, že měl konstruktivní charakter.

Trump zapochyboval o pravosti informace rozvědky o tom, co probíhá ve Venezuele poté, co vojáci Bolivarianské republiky nepřešli na stranu opozice.

Teď americký vůdce vyzývá k opatrnosti a vyjadřuje nespokojenost s tím, že někteří jeho poradci otevřeně mluví o vojenské intervenci USA do Venezuely.

Přičemž, po rozhovoru Trumpa s Putinem, hlava Bílého domu už nevidí vlivu Moskvy na podporu prezidenta Venezuely.

Prezident USA Donald Trump prohlásil, že země bude „mnoho obchodovat“ s Ruskem.

„Chystáme se mnoho obchodovat s Ruskem. Některé obchody už máme teď, oni trochu rostou. Ale prezident Putin by chtěl obchodovat, a my také chceme obchodovat“, – prohlásil Trump novinářům, když komentoval svůj telefonický rozhovor s Putinem.

Trum nazval rozhovor s Putinem velmi produktivním.
“ Měl jsem velmi produktivní rozhovor s prezidentem Ruska Putinem. Jak jsem vždy hovořil, ještě před tím, než začal hon na čarodějnice, vycházet s Ruskem, Čínou a jinými — to je dobrá věc a ne špatná“, — napsal Trump v Twitteru.

Trump poznamenal, že strany projednaly otázky obchodu, situaci ve Venezuele, na Ukrajině a v Severní Korei, otázky kontroly jaderných zbraní , а taktéž výmysly o ruském vměšování.

„Velice produktivní jednaní!“ — zdůraznil Trump.
http://zakonvremeni.ru/news/13-3-/39416-kreml-raskryl-detali-chasovogo-razgovora-putina-i-trampa.html