Komplexy S-400 u hranic Ruska ohrožují převahu NATO v Evropě

28.06.2015 11:46

ТаuRus |

Rusko posílá zmodernizované komplexy S-400 "Triumf" k hranicím NATO a kvůli tomuto kroku ruské strany by mělo byt NATO na pozoru, píše analytik z "National Interest".
Tento týden některá média s odkazem na prohlášení náčelníka tiskové kanceláře PVO plukovníka Olega Kočetkova sdělily o tom, že v Západním vojenském okruhu roste počet S-400 "Triumf" a komplexů "Pancíř-S". Tento fakt, dle analytika, ohrožuje vzdušnou převahu NATO.
"S-400 je v současné době nejpokrokovějším systémem protiraketové obrany a jeho umístění podél hranic s NATO hrozí ztrátou schopnosti aliance dominovat v případě konfliktu s Ruskem".
Jak vysvětlil vojenský expert Robert Farley, baterie komplexů S-400 je vybavená raketami třech druhů, každá z nich na likvidací cílů v různých výškách. Maximální bojový dosah rakety "země-vzduch" činí 400 km., ale rakety s menším dosahem kompenzují kilometry díky lepší schopnosti a rychlosti ničení pohyblivých cílů. S-400 také mohou likvidovat balistické rakety. Dle informace experta, rozmístění S.400 v Kaliningradu by mohlo ohrozit vzdušné operace NATO v Evropě.

"V případě války, během prvních dnů S-400 a jiné podobné systémy mohou zneutralizovat letectvo NATO a oslabit hlavní sily Západu ve válce", - poznamenal Farley.

Dříve, prezident RF Vladimir Putin na fóru "Armáda - 2015" prohlásil, že nové mezikontinentální balistické rakety, kterými Rusko doplní v roce 2015 stav jaderných sil země, budou schopny překonat jakékoli systémy protiraketové obrany. Celkem stav jaderných sil doplní více, něž 40 nových mezikontinentálních balistických raket.
http://www.warandpeace.ru/ru/news/view/102796/


Ještě doporučuji video s izraelským analytikem J. Kedmi:
"USA nechtějí, aby Rusko existovalo!" (rj)
https://www.youtube.com/watch?v=-dNUfzR9xhg

 

Doplnění:

V případě vojenské invaze Ruska do Východní Evropy, Západ podpoří jen vzdušnými silami a zpřísněním sankcí. Hlavní břemeno budou nést země východní Evropy. O tom sdělili analytikové centra Stratfor , které někdy nazývají "soukromým CIA".

Přestože Spojené státy spolu s jinými partnery NATO mají dostatek sil na provedení úspěšné pozemní operace proti Rusku, transfer potřebného kontingentu k linii fronty zabere příliš mnoho času. Proto nejpravděpodobnější formou pomoci bude operace s účastí bojového letectva. Přičemž její rozsah bude omezen, protože USA má jen několik letek, dislokovaných v Evropě. To bezpochyby není postačující, aby bylo možné provádět vojenské operace proti ruským stíhačkám a systémům PVO, poznamenává Stratfor.

Ve Východní Evropě letadla NATO mají pro svoje potřeby 30 letišť v Polsku, Slovensku, Maďarsku, Rumunsku a Bulharsku. Další síly USA mohou byt rozmístěny v Itálii a Německu. Američané jsou schopni umístit svoje stíhačky také na území Ukrajiny, tvrdí Stratfor.

Poukazuje se na to, že ve Východní Evropě jsou ruské ozbrojené sily schopné rychlého dosažení důležitých strategických cílů. Přesto NATO příjme rozhodnutí o nasazení pozemních sil pouze po dosažení převahy ve vzduchu, říká se v analýze Stratfor.
http://svpressa.ru/war21/article/126060/?rpop=1

Dobrá podryvná činnost od Stratfor.:)
Ve spojení s odkazem nahoře toto tvrzení ukazuje, že Východní Evropa v případě "ruské vojenské agrese" je absolutně bezbranná, protože převahy ve vzduchu NATO díky systémům S-400 dosáhnout nemůže. Tím pádem jakákoli podpora válečných štváčů z NATO a USA je pro Východní Evropu sebevražedná.
Zajímavé, a naši politici to vědí? Ví o tom Stropnický a generál Petr Pavel a ostatní váleční štváči?
Anebo se to všechno děje kvůli jednomu cíli - záchraně dolaru USA a západních elit? Putin prohlásil: "Je šílené si myslet, že Rusko napadne země NATO".

 

Diskusní téma: Komplexy S-400 u hranic Ruska ohrožují převahu NATO v Evropě

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek