Kam nakročilo Německo?

18.06.2015 19:51

ТаuRus |

Dnes, na Petrohradském ekonomickém fóru společnosti Gazprom, E.ON, Shell a OMV podepsaly memorandum o stavbě plynovodu z Ruska do Německa přes Baltské moře. Plynovod bude mít kapacitu 55 miliard kubickým metrů plynu za rok.
V nejbližší době tyto společnosti přistoupí k založení společné firmy, ve které Gazprom bude vlastnit 51% akcí.
Nová větev plynovodu půjde souběžně s Nord Streamem.
http://ria.ru/economy/20150618/1076800046.html#ixzz3dQG1jHxQ

Tak, a teď se to začne v EU vařit. Jižní potok v Bruselu "zazdili", s Tureckým také dělají "cirkus", ale když se jedná o Německo, tak žádné problémy nejsou a Německo se stává velkou tranzitní zemí.
Kolik bude křiku v Americe, to ještě uvidíme. Hlavně se začne křičet o "závislosti" na Rusku.
A hlavně - v Německu pochopili, že projekt Ukrajina nemá budoucnost a distancovali se od něho a zároveň, do budoucna eliminovali možnost vydírání ze strany USA přes Ukrajinu.

 

Saúdská Arábie

Saudský král přijede do Ruska, Putin přijal pozvání do Saúdské Arábie.
Slova saudského prince:
"Je mi ctí předat vám pozvání do Království Saúdská Arábie, protože my vidíme Rusko, jako jeden z důležitých států v moderním světě a naše vztahy jdou do historie", řekl princ a připomněl, že první zemí, která přiznala Království, bylo Rusko.
http://ria.ru/world/20150618/1077095012.html#ixzz3dQVMmPGS

Následně byla s podepsáná mezivládní dohoda o spolupráci v atomové energetice. S Rosatomem též.
http://ria.ru/atomtec/20150618/1077112155.html

Na Peterburgském ekonomickém fóru se píše budoucí historie. V Americe musí být už panika. Nejen, že se žádná izolace Ruska nekoná, ale už i Saudové s Německem ukazují státům záda. Dobrý signal ostatním...

 

Diskusní téma: Kam nakročilo Německo?

Rusko a Řecko podepsaly memorandum k "Tureckému proudu"

ТаuRus | 19.06.2015

Dnes, obě strany podepsaly memorandum o prodloužení Tureckého proudu na území Řecka. Plynovod bude hrát stabilizující úlohu pro toto území.
Kapacita plynovodu bude činit 47 mlrd. m3. Stavba bude zahájená v r.2016 , její předpokládaný konec - 2019.
Řecko se stává velkou tranzitní zemí!

Poučíme se?

nazdar | 19.06.2015

Bude dost zajímavé, jak to budou orgány EU, vysvětlovat Bulharsku a Srbsku.
Střední Evropa se opět stává kolbištěm velmocí. Snad už by to tyto země měly pochopit a spojit se.
Visegrad je dobrý základ, je třeba hledat shody a jednat společně. Jak můžeme hledat shodu v EU, společně s Finy, Španěly a jinými vzdálenými zeměmi, když nedokážeme najít společný Středoevropský zájem? Pokud to nedokážeme, tak budeme zase bědovat, kdo nás to pokolikáté zradil. Velmoci pracují pouze na sebe, musíme se z toho poučit.

Re: Poučíme se?

Aleš Krejčí / Brno | 19.06.2015

SOUHLAS! Orgány EU by to měli vysvětlit kromě Bulharska a Srbska i Maďarsku, Rakousku, a i Slovensko, Polsko a ČR by to mělo zajímat. Ve skutečnosti si tím Německo právě na úkor VisegradU pojišťuje pozici po rozpadu EU. ČR by měla už jenom z pudu sebezáchovy posilovat Visegrad, ale to by nás nesměli zastupovat vlastizrádci co trpí Pavlovovým reflexem skoro na cokoliv, jenom češtinu ne..

kam vykročilo Nemecko?

marvo | 19.06.2015

Podľa F. Hellmeyera je výsledok sankcií taký, že len v prvých mesiacoch klesol export o 34%, čím len potvrdil výrazný klesajúci trend. Nemecko však nestratilo len na kapitálových trhoch, ekonomické škody sú omnoho komplexnejšie. Známi korupčníci zo Siemensu sú vďaka sankciám z kola von a Alstom nepostaví ani detskú železničku. Ale pssst! – ide dovolenková sezóna, pesimizmus sa naozaj nehodí. Mnohí vkladali nádeje do nemeckých priemyselných kruhov, ukázalo sa, že zdravý rozum sa dávno vytratil, prevládla politická korektnosť...
Netreba zabúdať, že os Moskva-Peking-BRICS dnes predstavuje min. 56% podielu na svetovej ekonomike (v 1990 to bolo len 25%) a 85% svetovej populácie s 70% devízovými rezervami...

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2015/06/06/top-banker-ist-sich-sicher-russland-und-china-gewinnen-gegen-die-usa/

No a čo v tomto rozložení Nemecko? Rozšírenie kapacity severnej plynovej trubice je logický krok – Nemecko musí byť energeticky zabezpečené a toto je schodná cesta (staršie zmluvy, plány..). Konštrukcia Izraelských ponoriek predsa nesmie meškať. Na všetko potrebné jiddish princezná Angela osobne dohliadne.

Kam nakročilo Německo

Petr | 18.06.2015

Ježkovi voči, žádná svéprávna samostatná politika Německa a už vůbec ne Saudské Arábie neexistuje. Je to jenom taktický tah vlády USA přes své podřízené kolonie ve vztahu k Rusku, cílem kterého je vylákat Rusi k investicím které je budou vyčerpávat no skončí jako válečné lode kotvíci ve Francouzských přístavech.

Re: Kam nakročilo Německo

Jana | 18.06.2015

Nemohu s Vámi souhlasit myslím, že Rusko je již řádně poučené a pečlivě zvažuje všechna pro i proti. A na nějaké triky Ameriky jen tak neskočí. V zákulisí se hraje vysoká hra, do které nevidíme, informací je málo.

Re: Kam nakročilo Německo

Martin | 19.06.2015

Petrov argument sa až príliš podobá na pravdu. Ťažko mu neveriť.

Re: Re: Kam nakročilo Německo

ТаuRus | 19.06.2015

Nevím, nevím, proč si s Petrem myslíte, že do plynovodu bude investovat jen ruská strana, když je to ve skutečnosti přibližně půl na půl - 49% : 51% , přičemž Rusko má kontrolní balík?

Re: Re: Re: Kam nakročilo Německo

nazdar | 19.06.2015

Neargumentovala EU u Jižního proudu, který měl jít přes Bulharsko, že podle jejich předpisů, dodavatel plynu nesmí ovládat potrubí? Takže Bulhaři přišli o možnost tranzitu.

Přidat nový příspěvek