Kadyrov nanesl úder falešnému islámu

04.09.2016 15:43
TauRus

 

V Čečensku se konala mezinárodní islámská konference pod názvem “Kdo jsou lidé sunny?”, na kterou pozvali 200 sunnitských duchovních a bohoslovců z Egypta, ale ani jednoho ze Saúdské Arábie a Kataru.
Jeden zdroj uvádí, že konference se konala 25.8., jiný -29.8.2016. Je možné že proběhla od 25.8 do 29.8. 2016 (obě data jsou zajímavá z hlediska řízení).
Během této konference byl vypracován všeobjemný pojem o sunnismu. A v tomto pojmu není místo pro vahhábismus a takfirský salafismus.
Saúdská Arábie ztratila svou autoritu, kterou potřebuje ke řízení následovníků sunnismu. Vahhabismus byl vyloučen ze sunnitské konfese. Tato skutečnost je nebezpečná pro Saúdskou Arábií ve všech směrech.
Kadyrov ve své úvodní řeči prohlásil: «Muslimové dnes trpí kvůli havaridžům. Dnes, při spiknutí havaridžů muslimové bojují proti sobě. Proto je třeba ochránit novou generací proti takovým spiknutím».

Účastnici konference v Grozném ukázali, že mezi následovníky sunny není místo pro představitelé lživých radikálních hnutí, takových, jako vahhabismus a takfirismus, na kterých je založen režim Saúdské Arábie.

“Islám je náboženství milosrdenství, lásky, rovnosti a spravedlnosti. Islám – to je systém zákonů a předpisů, které mění člověka k lepšímu. Dnes se setkáváme se záměnou pojmů, kdy extremisté se snaží zneužit náboženství ke svým účelům, a kvůli tomu naše mládež nastupuje nesprávnou cestu. Tito extremisté se snaží zastrašit všechny muslimy. A úkolem muslimských vědců je odpovídat na současné výzvy a bránit skutečný islám”,- řekl muftí Damašku Muhammed Adnan al-Afjuni.

Tato konference vyvolala hněv a obrovskou nevůli ze strany Saúdské Arábie, která v tom okamžitě uviděla ruce prezidenta Egypta al – Sisího a , samozřejmě, Putina, natolik, že jeden ze saúdských muftí požaduje okamžité přehodnocení vztahů mezi Egyptem a Saúdskou Arábií.

Zdroje:
Скоординированные действия Египта и России для лишения Саудовской Аравии духовного руководства над суннитами
http://parstoday.com/ru/news/world-i41299

В Чечне прошла конференция против ваххабизма
http://parstoday.com/ru/news/russia-i41251

P.S. některé islámské termíny jsou přepsány z ruštiny foneticky.

 

Viz také: očištění islámu příjde z Ruska

 

Diskusní téma: Kadyrov nanesl úder falešnému islámu

dám niečo mimo tému

LudskyZdroj | 05.09.2016

Zaujímavé:
http://koktail.pravda.sk/na-cervenom-koberci/clanok/404005-pochvalen-bud-pan-jude-law-mlady-papez-zavital-do-benatok/

Mladý pápež. ktorého hlaje JUDE LAW (zákon vzvolených je na odpis ? ).
Prišiel do BENÁTOK. A výtali ho tam s odhaleným rozkrokom.
Režisér je Talian.
A postava pápeža sa volá LENNY Belard.

Přidat nový příspěvek