K vraždě ruského velvyslance Karlova v Turecku

20.12.2016 13:22
TauRus


Před 100 léty zavraždili Rasputina, dnes ruského velvyslance. A ještě na svátek Sv. Mikuláše.
V den vraždy v Moskvě, mělo být po restaurací otevřeno Malé divadlo. Sezóna měla být zahájená komedii Gribojedova Hoře z rozumu. Toto představení měl navštívit Putin.
Z Wikipedie:
„Hoře z rozumu (1824, Горе от ума) je veršovaná komedie ruského diplomata, překladatele a dramatika období romantismu Alexandra Sergejeviče Gribojedova (1795 – 1829), vyznačující se krutou, smutnou a hořkou satirou na mravně devastovanou a podlézavou společnost bez pevného vnitřního přesvědčení a postoje, která dodnes patří k nejvýznamnějším hrám světového, evropského a ruského dramatu 19. století.“
Gribojedov se ve své komedií vysmíval pokryteckým elitám.
Kromě toho, že Gribojedov byl klasikem ruské literatury, zastával i významnou státnickou funkcí. Byl velvyslancem Ruska v Persií, se kterou carskému Rusku po dvou letech války se povedlo uzavřít mírovou smlouvu, která narušila hegemonii Velké Británie v tomto regionu.
11. 2. 1829 byl uskutečněn pogrom ruské misí ze strany protirusky naladěné skupiny perské šlechty, napojené na britskou rozvědku, při které byl Gribojedov zavražděn (řež na ruském velvyslanectví v Teheránu).

Poté, co se Putin dozvěděl o vraždě velvyslance Karlova, představení satirické komedií Gribojedova v Malém divadle nenavštívil.

Máme zde dvě vraždy ruských velvyslanců: Gribojedova a Karlova. Jedna se uskutečnila před 187 lety, druhá včera. A ještě jednu – Rasputina (před 100 lety). Ve dvou z nich měla prokazatelně prsty britská rozvědka. Poslední vražda se konala v den představení komedií, autorem které byl první zavražděný velvyslanec – Gribojedov.
Myslím si, že souvislost je víc, než zřejmá.

 

Co mě nejvíce na této symbolice zaráží? – Vrah se podepisuje v tom, že on vykonal ten hrůzný čin. Takže, je to svým způsobem výzva, vyhlášení války, války na život a na smrt. To není pomsta poraženého, který uznává svou porážku, protože zde chybí pokora. Ale chování nedobitého hada, který bude bojovat do posledních sil a i polomrtvý se tě bude snažit uštknout.
Proto, si myslím, že ten boj je civilizační, svými kořeny jdoucí do hloubí historie, započatý možná našími pra-pra-předky.
Já se nedivím, že se Putinovi se chvěli ruce při včerejším zasedání RB.

 

Diskusní téma: K vraždě ruského velvyslance Karlova v Turecku

Strieľal Goldstein

LudskyZdroj | 21.12.2016

Altintas sa dá z Turečtiny preložiť ako Goldstein.
Naviac tento Goldstein býval 2 roky (22/2) u "Juristu".

atentát na veľvyslanca Karlova

CastroRuiz | 20.12.2016

Osobne si myslím, ale môžem sa mýliť, že je to "práca" neoconov pomocou ich ľudí v CIA a Gulena, a nie GP.
Oni sa len snažia, aby to vyzeralo na GP, čo svedčí o tom, že v skutočnosti už majú strach.
Kôň zdochýňa a silno okolo seba kope.
Čo sa týka SRN a chazarky Merkel GP odložil plán Európskeho kalifátu v zapadnej Európe, takže asi je to príučka Merkel, ako aj tým trockistom a.neomarcistom z EÚSR = ZSSR.

Nic není náhoda!

pedros | 20.12.2016

Co je svět světem, tak angložid se snaží dostat Rusko!
Jeden, svým způsobem génius řekl- NA KONCI KAŽDÉHO PROBLÉMU NAJDEŠ ZAKUKLENÉHO ŽIDA!

GP = 11 (22)

Zvedavec | 20.12.2016

Strelec udajne vystrelil na velvyslanca 11 krat.

Datum: 19.12.2016 = 1+9+1+2+2+0+1+6=22 (2x11)

11 + sidlo GP

Dalsie udalosti z toho dna:
- utok kamionom v Berline
- strelba nedaleko Islamskeho centra v Zurychu - strelec sa udajne venoval okultizmu

Potencialne ppolocny prvok: GP

Re: GP = 11 (22)

mdmml | 20.12.2016

Vrah-22-rocny "policajt"

Re: Re: GP = 11 (22)

Zvedavec | 20.12.2016

To je uz povazlive. Preveril som to, naozaj ma 22 rokov:
http://www.reuters.com/article/us-turkey-russia-diplomat-idUSKBN1490MK?

Re: GP = 11 (22)

ТаuRus | 20.12.2016

Té symboliky se včera objevilo víc. Třeba svátek Ester (Ištar), což by mohlo ukazovat na izraelský sled nebo zde citují Jardoba: "Ešte mi napadla, že tá symbolika z Berlína a z Turecka má čosi spoločné. Ruský diplomat sa volal Karlov, a v Berlíne sa štvrť s vianočnými trhmi volá Charlottenburg, čo je od francúzkeho mena Charlotte (Šarlota), čo je v preklade Karla (doslova Karlin hrad)."
Podle mě, společná práce více rozvědek - MI-6, Mossad, CIA, které napodobily rukopis GP a všechny mají motivací. Věděl o chystaném zločinu GP? Samozřejmě, že věděl a nechal jím volnou ruku, protože sleduje svoje cíle. A jeho cílem je: posílení Íránu, který ztrácí pozice v Blízkovýchodním procesu a odpis neoconských a židovských elit.
K tomu, abych celý ten zločin připsal na vrub GP mi chybí jeho motivace k poškození vztahů mezi ním a Putinem. Přece jenom vražda velvyslance je hodně za čárou, takové vyhlášení války. Proč by to GP dělal, když bez Putina dnes není schopen ani odepsat neocons, ani stabilizovat svět?
Jo, a ten masakr v Berlíně by mohla být akce GP. Něco ve smyslu: "To máte za Karla (velvyslance Karlova), která zároveň podrazila nohy Merkelové. Dnes se v Německu konají manifestace pod heslem "Prýč s Merkelovou!".

Re: Re: GP = 11? (22)

udo | 20.12.2016

To neznie od veci

Re: Re: GP = 11 (22)

petržlen | 21.12.2016

Čo vás vedie k presvedčeniu, že poznáte zámery GP?

Re: Re: Re: GP = 11 (22)

ТаuRus | 21.12.2016

A toto jsem někdy ohlašoval?
Co vás vedlo k tomu, abyste takto všeobecně, široce a nekonkrétně formuloval otázku, když ve svém příspěvku o ničem takovém nepíši?
Pokuste se nejdříve zformulovat otázku tak, abych věděl, na co mám odpovídat a které své stanovisko obhájit. Jinak nevím, co bych vám k tomu měl říct. Asi jen tolik, že do hlav 22 hierofantů nevidím, ale podle jejích kroků a ohlášení mohu něco usuzovat.

Re: Re: Re: GP = 11 (22)

udo | 21.12.2016

Myslíte Petržlen, že vo vojne je zdravé
nesnažiť sa oponenta pochopiť?
..do jeho "kože" sa vcítiť..

Re: Re: GP = 11 (22)

Jan | 21.12.2016

K té Ištar:
"Islámský stát" se původně jmenoval ISIS, podle egyptské bohyně. An Nusra pak podle sumerského boha Anuse. Pochybuji, že by se po těchto bozích pojmenovávali sami islamisté. A také pochybuji, že by věděli, kdy byl zavražděn Rasputin. ...To může souviset s Putinem: Rasputin = Putin I. (raz-putin).

Re: Re: Re: GP = 11 (22)

ТаuRus | 21.12.2016

S Rasputinem a Putinem je to trochu jinak.
Jméno Rasputin pochází z ruského slova "rasputje" - rozcestí.
A v té době Rusko skutečně stálo před volbou mezi dvěma cestami - zachování monarchie a revoluci.
Putin - je od slova "puť" - cesta, směr. Tj. za Putina Rusko se rozhodne o tom, kterým směrem se bude ubírat.

Re: Re: GP = 11 (22)

mdmml | 21.12.2016

Triezvo zhodnotene. Javi sa mi to velmi pravdepodobny scenar, aj s ohladom hore, na vyborny clanok.

Re: GP = 11 (22)

ujo | 21.12.2016

Nechcem kaziť vaše "ARITMETICKé našenie", ale tá pištol, ktorou strieľal, má príliž krátky zásobník, aby tam vošlo 12 nábojov. Lebo na 11 nábojov sa zásobníky nerobia.
A aj na videu je možné sa dopočítať menej zvukov výstrelov, ako je 11.

Re: Re: GP = 11 (22)

adse | 21.12.2016

prosim vyjadruj sa k veciam o ktorych aspon co to vies
zasobniky pistole su dvojradove v USA 10 a v Europe 15 ranne + pocitaj naboj v hlavni, a su aj predlzene...

Re: Re: GP = 11 (22)

mdmml | 22.12.2016

Suhlasim, ale nic mi nekazite. Na videu, ktore som taktiez odsledoval z viacerých zdrojov, odhliadnuc od , prinajmensom, velmi trgickej vrazdy a smrti cloveka tam nasnimanej, bolo vypalenych davat ran... Ale ono ide o to, co bolo ohlasene prostredníctvom medii a v spojitostiach opisanych hore, ktore sa tu viacero ludi snazi objektivne analyzovat a spravne pochopit procesy, ktore su s týmito udalostami spojene a kam smeruju. Aky je ich ciel, to sa snazime pochopit. Nehnevajte sa, o pocet nabojov v zasobniku sa tu vôbec nejedna....

Re: Re: Re: GP = 11 (22)

Zvedavec | 22.12.2016

BBC uvadza 11 ran (9+2), dolezite je ze to bolo ohlasene:
https://www.theatlantic.com/liveblogs/2016/12/russian-ambassador-turkey-shot/511094/

Altintas fired 11 times, nine at the ambassador and twice in the air, according to the BBC.

Re: Re: Re: Re: GP = 11 (22)

mdmml | 24.12.2016

Ano, suhlasim.

Had

Nikdo | 20.12.2016

Ano je to zlý výsměch a ustát takovou provokaci je velmi těžké. Na druhou stranu je to pro mně znamení, že had již nemůže dosáhnout žádnými svými kroky cíle, proto jeho poslední šancí je vyprovokovat protivníka k chybě. V.V. Putine a všichni, kteří se toho přímo účastníte a snažíte se o skutečné dobro, držte se! Máte moji vnitřní podporu!

Re: H´ad

udo | 20.12.2016

Ako odpoveď sa dohodnite a preložte DVTR do nemčiny.
Uvažujte nad dôsledkami tohto strategického šachového kroku-ťahu!
Včítane našich republík.

No a ja sa divím

JaroX | 20.12.2016

Divím sa, že Rusi oslovujú svojich nepriateľov "západnými partnermi" namiesto iba jednoducho - Briti a ich sluhovia/lokaji. Tiež sa divím, že sa už v čase "kotlov" na Ukrajine, keď boli zajatí vojenskí poradcovia a generáli z Veľkej Británie, USA a iných štátov, všetko "ututlalo". Ďalej sa divím, prečo Rusi nechali spec-naz Britov, USA, Izraelu, Turecka a francúzsku cudzineckú légiu odísť zo Sýrskych miest, kde už nemali šancu dlhšie prežiť (a ničiť a zabíjať). Teraz ich nechali odísť z Aleppa... (za čo sa im teroristi poďakovali zabitím šoférov, zajatím rukojemníkov, podpálením autobusov).

A ešte jedna vec: Ten neúspešný pokus o štátny prevrat v Turecku, bol akciou svetskej časti proti islamistom. Lenže boli príliš mäkkí, s nedostatočnou podporou (medzinárodne, a aj doma obyvateľstvom) a preto boli pozabíjaní a zajatí. Dnes je Turecko štátom fanatických islamistov, presne ako ich tvorcovia - Briti - chceli mať...

Re: No a ja sa divím

ТаuRus | 20.12.2016

Už vidím scénu, jak na zasedání RB OSN Vitalij Čurkin začíná projev směrem k západním zemím a jejích koloniím, a místo obvyklého oslovení "naše západní partneři" zazní: Nevážené Britové, jejích sluhové a lokajové...
Dál už bez komentáře.

Umíš si představit, že Rusko koná v rámcích svých možnosti? Že současné Rusko není Sovětský svaz s jeho moci, sílou a autoritou, ale země, která sama bojuje o svou suverenitu? A umíš vůbec odhadnout, jaké síly stojí proti Rusku?
Mně se hrozně líbí takoví analytici, kteří, aniž by chápali, širší souvislosti, hned mají ve všem jasno a už by Rusku ordinovali, co z jejích pohledu by Rusko mělo udělat v té či oné situaci. A pak se diví, když Rusko je neposlechne. Nejsi jediný. Takových gaučových stratégů je plno i v Rusku.
Tak za prvé, Putin nikdy nevyhověl západu, aniž by pro Rusko nevysmlouval nějaké strategické výhody.
Za druhé, západní spěcnaz z Aleppa nikdo nenechal nikam odejít. Mají ho pěkně pohromadě, asi 120 až 130 lidí. Teď je vyslýchají, natáčí na kameru a nahrávky potom pošlou jejích vládám s tím, že buď budou spolupracovat na likvidací terorismu nebo se o tom dozví světová veřejnost.
Proč si myslíš, že s terorismem má bojovat jen Rusko a při tom krvácet, jak finančně, tak doslova, a ne ti, kdo ho vytvořil, živil a dodával zbraně? Z tvého pohledu se to může jevit, jako nejednodušší řešení, ale tím pádem ti na ruském národě nezáleží. Chceš akorát, aby tu špinavou práci udělali Rusové a jejích oběti tě moc nezajímají. Moc hezké. Jako za II. světové... Víš aspoň o tom, že v Aleppu našli i zbraně naší výroby?
Takže, nic takového. Tentokrát "Augiášovy chlívy" budou čistit i ti, kdo ten bordel udělal.

A co se tyče Turecka, tak jestli za "světskou část" považuješ struktury, napojené na neocons, tak potěš pánbůh. Ten převrat dělali stejní lidé, kteří terorizují celý svět. Čímž nechci říct, že by Erdogán byl nějakým miláčkem. Byl stejný. Jen s jednou vadou - pokusil se hrát si na vlastním písečku a spolupracovat s Ruskem.

Re: Re: No a ja sa divím

Ryhas | 20.12.2016

Súhlasím !

Re: Re: No a ja sa divím

je suis biely odpad | 20.12.2016

hovorí sa, že v Aleppe zajali aj britského brigádneho generála...sú o tom nejaké bližšie info?

Re: Re: No a ja sa divím opravicka

Bluescreaner | 20.12.2016

S teroristy bojuje západ.
Rusove bojuji PROTI teroristum.

Re: Re: Re: No a ja sa divím opravicka

ТаuRus | 20.12.2016

Dík za opravičku. :)

Re: Re: No a ja sa divím

LudskyZdroj | 20.12.2016

Chcel som napísať niečo podobné.
Ale asi by som bol zbytočne útočný a vysmial by som sa JaroviX. A to je zlé.
Takže díky za to, že si napísal ty.

Re: Re: Re: No a ja sa divím

ТаuRus | 20.12.2016

No, možná jsem byl poněkud útočnější. Na vině bude moje citlivost ohledně shazování úsilí Ruska, potažmo Putina a jeho týmu, kteří dosahují fantastických výsledků za situací, které se jeví, jako nemyslitelné a neřešitelné.
JaroviX se omlouvám za svoji zbytečnou popudlivost, ale i on by měl být příště ve své kritice objektivnější.

Re: Re: Re: Re: No a ja sa divím

JaroX | 21.12.2016

ospravedlnenie prijímam

Re: Re: No a ja sa divím

M.C. | 21.12.2016

To už před časem chodilo po internetu jako vtip:
Kdo je to Sergej Lavrov?
To je člověk, který má dost dobré vůle, trpělivosti a diplomatického taktu, aby místo ,,čuráci" říkal: ,,naši američtí kolegové".

Doufám, že po odchodu neocons z čela USA tento vtip pozbude na aktuálnosti.
Ještě přidám jeden ze zasedání RB OSN:

Zasedá RB OSN. Najednou se rozletí dveře sálu a dovnitř vběhne chlápek s lehkým kulometem a zařve:,,Který z vás je Čurkin?"
Všichni bonzácky ukazují rukama na Čurkina.
Chlápek si nadhodí kulomet do polohy ke střelbě a zařve:
,,Vitaliji, sehni se..."

Re: Re: No a ja sa divím

JaroX | 21.12.2016

(1.) TaurRus, nehovoril som, aby Čurkin v BR OSN povedal to, čo píšeš, je to iba tvoj výplod.

(2.) Nereagoval si na to, čo som napísal o ukrajinských kotloch a zajatých amerických a britských vojakoch a agentoch... a ako všetci dobre vieme, oficiálne sa táto vec "ututlala" (ak si to zahrnul medzi "vyjednané strategické výhody", tak ďalej už bez komentára...).

(3.) https://www.youtube.com/watch?v=bTRccMqEXAE Osobne predpokladám, že sa jedná o agentov, ktorých už Sýrčania a Rusi majú, chytať už ich nemusia, len sa budú postupne uvádzať konkrétnejšie info - video z vypočúvania atď. Mne je ľúto, že sa tu nenašlo miesto aj pre Brita (lebo takto to vyzerá, že s tým Briti nič nemajú, pričom Briti to celé riadia).

(4.) Ďalšia fabulácia - "Proč si myslíš, že s terorismem má bojovat jen Rusko a při tom krvácet, jak finančně, tak doslova... Z tvého pohledu se to může jevit, jako nejednodušší řešení, ale tím pádem ti na ruském národě nezáleží." Mne nevadí, ak so mnou niekto nesúhlasí a odpovie mi, lenže ty na mňa útočíš (osobná rovina, Hox by ti mal zmazať príspevky a zablokovať prístup aspoň na týždeň, ako to robí iným - veď budujeme novú, spravodlivejšiu spoločnosť, či nie?).

(5.) Turecko je po neúspešnom prevrate fanatickejšie, islamistickejšie, agresívnejšie a Britmi pevnejšie riadené (proti Rusku), než pred ním! Ako toto môže niekto nevidieť?

(6.) Erdogan sa podľa teba snaží spolupracovať s Ruskom? Vážne? Pjakin to predsa vysvetlil - Erdoganovi bolo objasnené, že Rusko podporuje zdrojovú stabilitu Turecka, že Turecko sa bez Ruských zdrojov rozpadne, preto z donútenia robí kroky na znovuzískanie zdrojov z Ruska. O žiadnu spoluprácu sa nejedná. Vražda ruského veľvyslanca v Turecku bola druhým tureckým nožom v chrbte Ruska (práve preto to urobili od zadu, aby to bolo jasné! = narážka na Putinove slová po zostrelení ruskej stíhačky). Ak by Turecko a konkrétne Erdogan boli principiálne proti tejto verejnej poprave, tak by to verejne odsúdili (minimálne tak promptne, ako Erdogan reagoval na vojenský prevrat proti jeho osobe = keď sa chce, tak sa aj dá, lenže Erdogan nechce!).

(7.) TauRus, celkovo si ťa vážim a som rád za tvoje príspevky, aj prípadné reakcie na mňa, iste ale pochopíš, že do nepriateľnej osobnej roviny si tentokrát išiel ty (takoví analytici... gaučových stratégú... proč si myslíš (a pritom si to nemyslím)... chceš akorát (a pritom to nechcem)...

Re: Re: Re: No a ja sa divím

ТаuRus | 21.12.2016

JaroX, asi tolik:
1. - nadsázka. Také jsem netvrdil, že je to tvé autorství.
2. - už jsem reagoval: Rusko jedná v rámci svých možnosti
3. - ohlásili jen vzorek zajatých agentů, ostatní v umlčení, bude se o nich jednat a požadovat se určité ústupky ze strany západu.
4. - za osobní rovinu jsem se omluvil. Popudilo mě celé vyznění tvého příspěvku: "No a ja sa divím", místo snahy o pochopení širších souvislosti a vyhledání více informací. "No a ja sa divím" zní tak, že ty bys na jejích místě jednal jinak a lépe.
5. - to bys musel nějak vyargumentovat
6. - ze slov Putina: s Erdoganem před sestřelením letadla měl velice důvěrné vztahy a vysokou úroveň spolupráce. Putin věděl o všem, co Erdogan podnikal v rámci spolupráce s ISIL a nabízel mu cestu, jak z toho ven. Poněvadž chápal, že Erdogan není režisérem těchto vztahů, ale jen hercem. Ruské letadlo nebylo sestřeleno na příkaz Erdogana, ale Putinovi vadilo, že Erdogan v tom zmatku se obrátil na USA, místo, aby zavolal jemu. Po pokusu o převrat Erdogan leccos pochopil a přehodnotil. Jak jinak vysvětlíš, že do jednání o osudu Syrie Putin zahrnul Turecko?
http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/rusko-iran-a-turecko-chteji-byt-garanty-jednani-asada-s-opozici/1429517
7. - Beru na vědomí, už jsem se omluvil.

Re: Re: Re: Re: No a ja sa divím

JaroX | 21.12.2016

6. - Rusi vedia, že Turecko je projektom Britov proti Rusku a ich spojencom. Aj Pjakin pár-krát o tomto hovoril. Briti riadia ostatných tak, aby oni bojovali proti Rusku namiesto nich. Ak aj Rusi zvíťazia, tak ich vojna vyčerpá. Ak sa nebojuje na britských ostrovoch, tak tým Briti nestrácajú, iba získavajú... Celá ruská politika ohľadom Sýrie a Turecka je teraz o tom, minimalizovať možnosť horúcej vojny s Tureckom (či už ako s členom NATO alebo nie). Erdogan nespolupracuje, on je iba z času načas donútený robiť ústupky (aj Merkelová z času na čas povie niečo o deportácii neprispôsobilých moslimov z Nemecka, ale celkove robí cieľavedome presne opak). Aj o tomto hovoril Pjakin: "Erdogan nikdy neodpustí Putinovi, že sa mu musel oficiálne ospravedlniť za zostrelenú stíhačku a zakaždým, keď bude môcť, sa bude mstiť." Vôbec tu nejde o žiadne dôverné vzťahy s Putinom, vzájomné sympatie, rešpekt, snahu vyjsť si v ústrety, pomáhať si, spolupracovať. Erdogan nenávidí Rusko a Putina viac, než Porošenko, pričom má aj neporovnateľne väčšiu moc = je nebezpečnejší.

Re: Re: Re: Re: Re: No a ja sa divím

ТаuRus | 21.12.2016

Co ti mám na to říct?
Erdogam přece není Turecko. Jde o to, že Rusko má svojí cestu uskutečňování globalizace, která předpokládá, že státy nebudou mezi sebou bojovat, ale spolupracovat. A tuto politiku Putin uplatňuje. Většina států v Evropě vznikla, jako nějaký projekt i 1. Č-S republika. No a co? Má to být na věčné časy nebo se to pokusíme změnit?
Tady přece nejde o to nakolik je Erdogan nebo jakýkoli politik věrný Putinovi, ale o změnu myšlení lidí, které ten, či onen stát obývají. Ať třeba Erdogan je dnes nucen s Putinem spolupracovat, protože si uvědomil, že Turecko je připravené na odpis, důležitější je, aby občané Turecka začali vnímat Rusko, jako přátelskou zemí. A příště, až je nějaký politik začne nutit jít s Ruskem do války, pochopili, že s nimi manipulují.
Vždyť ta změna myšlení nastává i na Západě. Spousta lidí přestává vidět v Rusku nepřítele, ale přirozeného partnera, byť i oni především myslí na svoje vlastní zájmy. Jestli budeme uvažovat v kategoriích minulých století, na Zemí nikdy nenastane mír. Každý krok k pozitivní změně je důležitý, byť ten první je z donucení.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: No a ja sa divím

JaroX | 22.12.2016

Čo ti mám na to povedať?

https://magazin.aktualne.cz/svet-hledal-v-pekle-aleppa-tweetujici-holcicku-banu-nasel-ji/r~73d452f6c5f211e69a11002590604f2e/

"Tahle sedmiletá "reportérka" z Aleppa nedá světu spát. Dezinformátoři se ji a její tweety snažili zpochybnit, samotný Asad ji nazval nástrojem teroristů. Mezinárodním novinářům se ji podařilo lokalizovat a potvrdit její identitu. Jenže pak se dívenka Bana s maminkou Fatimou ocitly v samotném epicentru bojů, přišly o domov a neúspěšně se pokusily o evakuaci. Svět hledal Banu znovu. Rodině holčičky se podařilo uniknout z východního Aleppa. Posléze se objevily na Twitteru prezidenta Erdogana fotky, jak přijímá Banu a spol. v prezidentském paláci."

erDOGan je nebezpečný fanatický moslim, terorista a vojnový zločinec, slúžiaci Veľkej Británii a USA (a nevedome aj Izraelu). Napísal by som aj viac, ale radšej nie a dúfam, že to tak ani nebude.

Re: Re: No a ja sa divím

Werner | 21.12.2016

1*:) super si to napísal...

Re: No a ja sa divím

izi | 20.12.2016

V díle, kde Pjakin hovořil o propuštění Savčenko jako o chybě, tak říká, že tímto aktem dal Putin najevo, že podléhá Washingtonu. A ty jsi vyjmenoval další důkazy tohoto tvrzení. Putin nemá volné ruce, ale přesto dělá kroky (strategie), které odkrývají karty nejen jeho, ale i "západních parterů".
Pokusu o převrat rozumím jako akci SSA. Erdogan zareagoval dříve a efektněji, než předpokládali.

Re: Re: No a ja sa divím

JaroX | 21.12.2016

Súhlasím s tým, čo povedal Pjakin ohľadom prepustenia Savčekovej (že to bola chyba, lebo to dodá ďalším odhavu vraždiť Rusov), ale Pjakin nepovedal, že Putin podlieha Washingtonu. Rusko má doma veľmi veľa problémov, nie sú úplne suverénni, je tam mnoho podpindosníkov, cez ktorých sa američanom podarilo dosiahnuť prepustenie Savčenkovej a Putin to už len následne hasil (že dostala milosť na žiadosť pozostalých).

Pokus o prevrat v Turecko celkom určite nebol dielom neokonov z USA, lebo médiá neboli pripravené - nemali jasno o tom, koho majú podporovať.

Re: Re: Re: No a ja sa divím

izi | 21.12.2016

Citace: "Vezměte si, v jakých podmínkách proběhlo to vydání. Vydání Savčenkové proběhlo v podmínkách, kdy samotný požadavek na její vydání byl vznesen maximálně urážlivě jak pro Rusko, tak i pro gosudara. Ani jeden požadavek na vydání Savčenkové nebyl vznesen více méně slušným způsobem. Díky tomuto vydání Savčenkové teď každá ukrajinská běhna ví, že Putin je to, o čem se na Ukrajině zpívá v té populární písničce, kterou si zcela nedávno v den deportace Krymských Tatarů zazpíval šéf Chersonské oblastní administrativy a vedoucí představitel města Geničesk.
Nebudeme jí tu opakovat. Nás nezajímá, o čem je přesvědčena ukrajinská chátra. Nás zajímají jejich evropští partneři, tedy evropští politici, kteří teď stejně jako ukrajinské běhny vědí, že Putin vůbec není samostatný člověk, ani takový státník, jakým ho vykreslují média, a to z jednoho jednoduchého důvodu, že jeho státní suverenita, jeho státní činnost je omezena rámcem Washingtonského stranického aparátu. Do jaké míry mu ve Washingtonu povolí být státníkem, do té jím může být. Nařídili ti vydat Savčenkovou? Tak jsi ji přes veškerý svůj odpor vydal. To je vše. Teď budou všechny mezinárodní vztahy s Ruskem vedeny s ohledem na tuto skutečnost, takže to prudce, opravdu prudce zhoršilo pozici Ruska na mezinárodní úrovni s ohledem na získání jeho suverenity."
Více zde: http://leva-net.webnode.cz/products/otazka-savcenko-otazky-a-odpovedi-v-v-pjakina-ze-dne-30-5-2016/

Média byla připravena standardně jako vždy v těchto situacích. Nevšiml jsem si, že by se rétorika názorotvorných médií něčím odlišovala.

Re: Re: Re: Re: No a ja sa divím

JaroX | 21.12.2016

Áno, takto si vyjadrenie Pjakina pamätám aj ja, ale... Putin nevypĺňa nariadenia z Washingtonu. Washington skontaktoval podpindosníkov v Rusku - prokuratúru, minesterstvá, atď a niečo vybavil. Keď sa o tom dozvedel Putin, tak narýchlo kontaktovali pozostalých, aby oni napísali žiadosť Putinovi o milosť pre Savčenkovú, ktorej Putin vyhovel. To znamená, že namiesto zrušenia trestu, Savčenková zostala vinná, potrestaná, ale po novom sa stala omilostená (čiže Washingtonu sa nepodarilo zrušiťrozhodnutie ruských súdov o vine Savčenkovej).

Na záver. Ja som v Rusku nikdy nebol, neviem, aké sú tam pomery. Z toho, čo Pjakin hovorí a z toho čo si proti nim dovoľujú prestitúti a západní politici, situácia v Rusku je... biedna. O to trápnejšie vyznieva, keď Pjakin kritizuje ČR, SR, Bulharsko, že nie sme dostatočne slovanskí a proruskí... ale tak dúfajme, že v roku 2017 sa Rusku podarí výraznejšie uchopiť moc u seba doma a vo svete. Potom sa bude ľahšie dýchať aj nám.

fakt sila

Perun | 20.12.2016

Dobré postrehy.
Som si ale upresnil ten dátum smrti Rasputina, a je to 30.12.2016 (gregor.kalednára).
Aj tak je to veľká "náhoda, bez 10 dní presne. A ten Gribojedov tiež.

Čo sa týka Rasputina... kým podobnosť Mikuláša II. a Medvedeva je zrejmá (aspon mne), tak človek pri niektorých fotkách Rasputina napr.
https://www.google.sk/search?q=rasputin&biw=1280&bih=913&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjqwaC06ILRAhWLHxoKHXouA94QiR4IigE&dpr=1#imgrc=XpuXxtROidyVzM%3A
alebo
https://www.google.sk/search?q=rasputin&biw=1280&bih=913&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwjqwaC06ILRAhWLHxoKHXouA94QiR4IigE&dpr=1#imgrc=dPIV5oohY4KJtM%3A

nájde istú podobu aj s vvp... (každopádne aspon priezvisko podobné je).

Tak ma napadlo dať si do googlu fotku Gribojedova:
https://www.google.sk/search?q=gribojedov&biw=1280&bih=913&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiB3ay36oLRAhVGvRoKHcmkCuEQ_AUIBygC#tbm=isch&q=%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%BE%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2

a Karlov:
https://www.google.sk/search?q=%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%BB%D0%BE%D0%B2+%D0%B0%D0%BD%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B9&client=firefox-b-ab&biw=1280&bih=913&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwini-bb6oLRAhVIOxoKHeJMDy0Q_AUIBigB

istá podoba tam je, len Gribojedov je na tých obrázkoch mladší. Pokial by sa u Karlova vyskytovalo aj nejaké literárne nadanie, tak by to bolo ešte zaujímavejšie. (čím dalej ich porovnávam, tým sa mi tie rysy tváre zdajú podobnejšie...)





Re: fakt sila

akcell | 20.12.2016

perun, bravo

Re: fakt sila

ujo | 21.12.2016

Perun a ostaní, zdá sa, že vám nie je známe, že sa jedná o dve úplne rozdielne osoby.
O mnícha/kňaza(?) a o chazarmi nájdeného dvojníka z prostredia hercov, ktorý mal vystupovať pod menom Rasputin, ako ožran a kurevník. A aj sa mu
darilo veľmi úspešne s nesmiernou podporou zúčastnených sliepok.

Re: Re: fakt sila

jh | 22.12.2016

noze skus poskytnut nejake zdroje k tomu, co tvrdis. dakujem.

Přidat nový příspěvek