K Oliveru Stoneovi a jeho dokumentu „V boji za Ukrajinu“

23.07.2019 07:46
TauRus


Narazil jsem na rozhovor s Igorem Lopatěnkem, který je pomocníkem režiséra Stonea. Opravdu, kdo rozumí rusky, stojí za to si poslechnout.
Lopatenok – je původem z Ukrajiny, dnes žije v USA a je zastáncem spojenectví s Ruskem. Vypráví, že tento dokument – „V boji za Ukrajinu“ je jen nástřelem k dalším čtyřem dílům, které uvidíme v září, v období parlamentních voleb na Ukrajině. A kvituje, že tento dokument na Ukrajině byl zakázán, poněvadž mu a těm dalším udělali nejlepší reklamu. Samozřejmě, podporuje Medvědčuka nebo Bojka – tvrdé chlapy, kteří nedávají plané sliby, ale dělají politiku.
Mnoho faktologie, zákulisních vztahů.

Dále prozradil (od 1:08 hod.) o čem bude další film Stonea, o kterém byla řeč zde:
http://www.vodaksb.eu/diskuse/comment-page-53/#comment-240212

(uvedl několik variant: o sestřelu MH17, o Chodorkovském, o kauze Magnitský; a pár dalších... zkrátka, určité kruhy začal nejspíš polévat studený pot).

Uvedl, že v USA žijí bohaté židovské rodiny, které podporovaly jak Hitlera, tak Stalina a vydělali na 2. světové obrovské majetky. A za lend lease, který poskytly Stalinovi, SSSR platil ještě do doby Gorbačova.
Ještě jsem ten rozhovor nedoposlechl do konce a nejspíše ho budu muset poslechnout ještě jednou, poněvadž Lopatěnok mluví příliš rychle, asi jako Fursov. Nicméně už teď ho mohu vřele doporučit, kdo má možnost.