Jen dvěma větami Putin 21.2.2018 přivodil pokles dolaru a eura

23.02.2018 20:00

novarepublika.cz

 

Táňa Četveriková
23. 2. 2018 zdroj
Putin se vyjádřil k návrhu na uložení nových sankcí Rusku. Iniciátorem protiruských opatření se tentokrát stal ministr zahraničí Spojených států Rex Tillerson. Na otázku novinářů odpověděl Vladimír Putin zřetelně a jasně. "Ano, sankce škodí našemu hospodářství, bylo by hloupé to popírat. Ale ještě hloupější by bylo si myslet, že se neadaptujeme. V tomto okamžiku probíhá aktivní reorganizace ekonomiky na vnitřní trh a budování vztahů s našimi asijskými partnery. Zapamatujte si moje slova. Přijde čas, kdy USA budou litovat své volby, to není hrozba, ale připomínka".


Doslova během jedné hodiny po rozhovoru začaly euro a dolar výrazně kolísat. Dolar klesl o 3,5 rublu, s eurem je situace méně žalostná, 1,2 rublu. Na pozadí cizích měn začal rubl výrazně posilovat.

To opět dokazuje, že Putin je nejvlivnějším člověkem nejen v Rusku, ale i na celém světě.

Bílý dům k tomu neposkytl žádné komentáře...

V sociálních sítích se objevil velký počet sporů. Někteří lidé silně podporovali ruského prezidenta, zatímco jiní hodnotili jeho odpověď jako příliš agresivní.

Známý politický blogger Rick Journey řekl:"Putinova reakce je docela jasná, lze ji chápat. Když na tvou zemi útočí, tak jako skutečný vůdce ji musíš ochránit. A on to udělal. Vladimír Putin je silný vůdce, Rusko má štěstí, že má takového prezidenta".

Pro Novou republiku vybrala a přeložila PhDr. Vladimíra Grulichová

 

Diskusní téma: Jen dvěma větami Putin 21.2.2018 přivodil pokles dolaru a eura

Putin je profesionál a ví, co říká

Pavel | 24.02.2018

Putin je profesionál a ví, co říká. Tam bych tu reakci chápal. I když ty trhy jsou rozkolísané a Putinem popsaný efekt se může projevit až v řádu let.

Zato když nějaká blogerka srazí akcie snapchatu o několik miliard jediným tweetem, tak to je ukázka nafouknuté bubliny.

Třeba je to trošku jinak

Kouk | 24.02.2018

Peníze vládnou světem a řekl bych, že některým multimiliardarum vyhovuje rozkolísaný stav. Nakupují a prodávají a bohatnou. Vlastní téměř všechny zdroje sveta. Jeden jediný je vidět.. Soros a výsledky jeho vlivu. Ostatní tahají za nitky.

Re: Třeba je to trošku jinak

l-lewd | 24.02.2018

Peniazmi sa vládne svetu.

Re: Re: Třeba je to trošku jinak

Oracle 911 | 26.02.2018

Ale niektorý ľudia sa nedajú nimi kúpiť...

Re: Re: Re: Třeba je to trošku jinak

Jan Roman | 26.02.2018

O nikoli, je to pouze otázka výše ceny.

Re: Re: Re: Re: Třeba je to trošku jinak

Mqrek | 26.02.2018

Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
ash nazg thrakatulûk, agh burzum-ishi krimpatul.

Re: Re: Re: Re: Třeba je to trošku jinak

Romulus | 04.03.2018

To může říct jen nevědomý hlupák.

Re: Re: Re: Třeba je to trošku jinak

Krokotnak | 26.02.2018

Plne súhlasím, peniazmi sa vládne plebsu(neberte ako nadávku, ale určenie funkcie.) Už bohatí vedia, že peniaze sú im k ničomu, ak nemajú moc, viď Baťa-Beneš, Benešovi stačilo erárne pero na zhabanie Baťových majetkov v ČR, ak chceme vyššie, tak zdrojári, energetici, informatici,...atď. Kam sa hrabú úbohé peniaze.Sú fajn, ale sú to prostriedky výmeny, nič viac, nič menej.

Přidat nový příspěvek