Je informace v principu neutrální?

31.10.2013 12:58

 

Pozn. Hox: níže jsou (v tomto případě mé) subjektivní názory, neprezentuji v žádném případě jako nějakou "jedinou pravdu", umísťuji hlavně proto, aby bylo kde diskutovat k tématu a informace časem nezapadly. Do rubriky diskuse je text moc dlouhý, ale "sémanticky" patří tam. Všichni stojíme stejně vysoko, "pódium" a "hlediště" nechť zůstane navždy v minulosti...

ps.: Kdo by chtěl reagovat s nějakým formátováním, barvami atd., zkrátka způsobem, jaký diskuse níže neumožňuje, stačí když pošle text jako *.doc nebo *.odt na mail, reakci umístím.

níže jsou v reakce na otázky/kritiku z diskuse, proto často v první osobě. Nepovažuju příliš za nutné uvádět čí názory, neb jde o ně samotné, ne osobu. Pokud to autorovi vadí, nechť se ozve. I naopak, pokud mě někdo chce opravit, doplnit, taktéž, jenom vítám.

 

(Ještě by bylo dobré definovat chápání "neutrální", není to zdaleka "samo sebou rozumějící se", ale zde bych navrhoval nechat to bokem, není zásadní pro otázku. Více o tomto viz vsuvka "O pojmech..." v materiálu IPC).

 

Kontext diskuse níže je výtka/tvrzení: "INFORMACE JE VŽDY NEUTRÁLNÍ, ZÁLEŽÍ AŽ NA PŘIJETÍ SUBJEKTEM."

 

---

Trvám na svojom: INFORMÁCIA NIE JE KLADNÁ ANI ZÁPORNÁ
Príklad :
Súperia proti sebe dve družstvá: Družstvo A a Družstvo B
Zvíťazí družstvo A, povedzme 1:0
Otázka: je informácia kladná alebo záporná ?

 

Pokud zvítězí družstvo A, není to informace, je to jev, realita.
Informace je třeba satanistická bible, záznam z jatek... tj. něco nezávislého na materiálním nosiči (video můžu mít na DVD, MP4, nebo kinofilmu, obsah informace se nezmění, jen nosič).. pokud je informace neutrální, pak mezi třeba záznamem z jatek a básněmi Puškina není principiální rozdíl v jejich vlivu na jedince?


Nebo například klasické české pohádky versus nyní protlačované "Jak princ potkal prince", jsou v principu na stejné úrovni, nebo záleží jen na interpretaci? Pokud jsou informace neutrální, neměly by mít vliv na vývoj a formování jedince (zde dítěte). Dal bys dítěti do rukou druhou zmíněnou?

 

Nemáš spíše na mysli, že jsou objektivní jevy a procesy, ale řízení a postoj k nim je vždy subjektivní? Informace totiž z principu neutrální být snad ani nemůže. (mj. jedním ze základních tvrzení, na kterém staví velká část KSB/DVTR je- "každé předání informace je řízením (vlivem, ovlivňováním)".)
Pokud souhlasit, že předání informace je řízením, ovlivňováním, pak nemůže být vždy neutrální.
Na tomto je založena třeba mediální manipulace: pokud média vpustí do oběhu informaci A, veřejnost podpoří tendeci X, pokud by vypustila informaci B, přikloní se k tendeci Y. Pokud by informace byla vždy neutrální, např. mediální manipulace by neměla být možná. A každý víme, nakolik to odpovídá realitě

 

Námitka: to by bylo na dlouhé řeči.Např. 0111011100 je informace neutrální, ale strč ji do počítače a ten ji rozkóduje a přečte-má smysl. Strč ji do pusy a spolkni (třeba napsanou na dortu)-nestane se nic.Záleží na rozkódování, použití-tady už poskytovatel informace předpokládá její dopad na adresáta informace, předpokládá jak na ni bude reagovat a za tím účelem taky upraví způsob podání ( např nápis "Miloš je... pták" napsáno na zdi pražského hradu má jiný dopad než napsáno na kterékoli jiné zdi). Tento princip zná každý manipulátor.

 

ok, ale příklad s "0111011100" už je spíše z oblasti kódování, tedy Míry (míra ve vztahuje k informaci vystupuje v roli způsobu kódování). 1100101001 tedy informací v myšleném smyslu pro mě nebo tebe není, tou se stává až po rozkódování, kterému bys/bych rozuměl(a). Lépe řečeno bylo by to nosičem informace, ne informací samotnou. (krátce, hmota je nosič informace, Míra je způsob jejího kódování, informace sama je něco existujícího "nezávisle" na hmotě a Míře (třeba velikosti zobrazení, sochy, textu... miniaturní kniha 3x4 cm obsahuje tutéž informaci jako tatáž kniha formátu A4))

co třeba takto: informace může být v nějakém kontextu pro nějaký cílový subjekt i neutrální. (a často je)

 

---
Ale rád sa nechám poučiť, možno nemám pravdu, pýtam sa preto nestrannej autority uda:
TREBA K INFORMÁCII PRISTUPOVAŤ BEZ EM
ÓCIÍ AKO K NEUTRÁLNEJ ?
Ja si myslím že práve naše podvedomie je používané proti nám pokiaľ príliš emotívne reagujeme.

 

Máš asi na mysli, že tě zajímá názor uda na to, co jsi psal. Mě zajímá také. Myslím ale že udo nemá radost, že jsi ho označil za autoritu, nestranná autorita je v principu jen jedna, HNR (Bůh). Každá "autorita" vyjadřuje vždy subjektivní názor, pokud už neprezentuje něčí zájmy přímo. I ta nejúpřímnější (ale ta se nebude považovat za "autoritu") se může těžce splést, i když předtím 999x zhodnotila situace dobře. Spoléhání na "autority" se společnosti většinou dříve či později fatálně vymstí. Čas "autorit" už je za námi, nyní už každý sám (musí hodnotit informace, "autority" lze v nejlepším případě brát jako dočasnou pomoc, ale nikdy automaticky nezařazovat do škatulky "pravda"). Epocha Ryb minula, "voda" mění se zezdola...

TREBA K INFORMÁCII PRISTUPOVAŤ BEZ EMÓCIÍ - souhlas, je třeba.

".. AKO K NEUTRÁLNEJ" - nikoliv, naopak je třeba přistupovat kriticky, metodologicky, spíše "presumpce viny" než naopak. Např. výsledkem neutrálního přístupu většiny populace k informací z masmédií je jejich těžká iluze o skutečném stavu věcí.

"Ja si myslím že práve naše podvedomie je používané proti nám pokiaľ príliš emotívne reagujeme."

- celkem souhlas, na tomto fungují manipulace, matriční řízení atp... nicméně je to smíchání dvou věcí do jedné. Podvědomí proti nám může být použito i když nereagujeme emotivně, pro doplnění.

---

NAJVÄČŠÍM ÚSPECHOM NEPRIATEĽA JE AK SVOJU OBEŤ PRESVEDČÍ ŽE NEEXISTUJE. Ak nie sme schopný rozpoznať že je na nás vedený ÚTOK, nebudeme sa ani BRÁNIŤ

Souhlas. Ale o tom řeč nebyla. Kromě toho, pokud nepřítel například napíše knihu, kterou cílová skupina přijme a která zformuje časem její názor, že neexistuje, dosáhne přesně tohoto. Informací.

 

Príbeh o Titaniku poznáme všetci.
Plavila sa na ňom „ELITA“, jednalo sa o prestížnu záležitosť.
Všetci boli presvedčený z MÉDÍ o kvalite, NEPOTOPITELNOSTI, plavidla.
Spoliehali sa na VODCU.
Do poslednej chvíle hrala hudba.
NALADENIE bolo KLADNÉ.

Popis zhruba odpovídá. Ale poukazuje spíše proti tezi, že informace je neutrální, než naopak:

Čím byla společnost přesvědčena o nepotopitelnosti atd.? Médii = informací.

"NALADENIE bolo KLADNÉ." - v důsledku působení informací, informačního prostředí které bylo vytvořeno informacemi - médii (poukazováním na prestižnost, okázalost), hudbou na palubě, způsobem vyjadřování kapitána, posádky (opět informace).


"Pokiaľ by platilo čo tvrdíte vy, TITANIK by plával do dnes."

Je myšleno: "Pokud by informace nebyla neutrální, Titanik by plaval dodnes?" Pokud ano, nesouhlasím, v opačném případě nerozumím co je tím myšleno.

Ich kladné naladenie, ani postavenie, ani dôvera v schopnosti vodcu im nezabezpečili výsledok ktorý očakávali

víceméně souhlas, adekvátní hodnocení jednoho aspektu davo-"elitární" společnosti. Na tyhle hrábě společnost šlape už několik tisíc let. Ale nemá to spojitost s otázkou neutrality informace.

---

KOĽKO ZO ŠIESTICH PRIORÍT RIADENIA V RUSKU OVLÁDAJÚ PATRIOTI ?
Svetonázor
Chronológia
Faktografia
Ekonomika
Zbrane genocídy
Zbrane horúceho ničenia - armád

 

Celkově špatně postavená otázka, například 1. prioritu nemůže "ovládat" nikdo. Vstupuje do ní ten, kdo se na danou úroveň vlastním úsilím dostal. Pokud se na ní jedinec dostane, nikdo mu v působení na dané úrovni nemůže zabránit, pokud se nedostane, nikdo mu ho nemůže umožnit.

 

Diskusní téma: Je informace v principu neutrální?

Informace

piluk | 07.04.2015

Můj lehký náhled na podstatu informace:
Každý živočišný druh je vybaven smysli kterými vnímá své prostředí. Díky smyslům kterými je obdařen cítí, nebo vnímá rozmanité vjemy.
Tyto vjemy zpracuje jeho "mozek"
a teprve on z nich vytvoří informaci!
Na základě čeho si vytváří informaci:
1:Na základě vlastních zkušeností.
2:Na základě zkušeností předaných jeho rodiči a zkušeností dalších jedinců, kteří získali jeho důvěru. - společnosti, její kultuře a zvyklostí ve kterých vyrůstá.
U společenských živočichů to platí i mezidruhově. Třeba Pes a Člověk.
Na základě genetické dědičnosti. Na základě informací, kterými už disponuje z předcházejících zkušeností " vlastní interakcí".
Takže informace, se informací stává až ve vaší hlavě na základě vašich disproporcí, vloh, vývojového stupně, smyslového vnímání s dosavadních nabytých zkušeností.
Příklady:
Najdeš houbu - sníš ji - Informace: je ti zle!
Vznikla osobní informace typu poučení: Tuhle houbu nejez, nebude ti dobře!
Tuhle informaci můžeš někomu předat a poučit ho. Pokud ti bude věřit, nebude tu houbu jíst!
Můžeš ji ale taky použít k poškození někoho kdo ti věří!
Předáš mu informaci tahle houba je vynikající! Pokud ti bude věřit, sní ji, bude mu zle a pokud přežije, už si na tebe bude dávat minimálně pozor,
protože jeho mozek si to vyhodnotil: Je mi z těch hub zle! Už je nejez! Proč ti to ten Franta doporučil? Schválně, nebo omylem? Má to být jen žert? Nebo mě chce otrávit?


Ještě dopíšu později zbytek mého příspěvku

piluk | 07.04.2015

....

CHOROBA AKO KOMUNIKÁCIA – INFORMOVANIE OD OTCA

Miroslav | 30.11.2013


Môj pohľad – názor na chorobu.
Znovu sme pri ,,ZÁPORNEJ“ informácii.

Keď sa v našom živote objaví ochorenie, pokiaľ sa nejedná o úraz , väčšinou prichádza nebadane.
Našou úlohou je rozpoznať kde a akej chyby sa dopúšťame v živote.

Pokiaľ dokážeme správne odhadnúť – čo nám Otec naznačuje – chce povedať a následne upravíme svoj život žiaducim smerom... Naladiť sa na jeho zámer s nami, vtedy sa choroba stratí akoby pre lekársku vedu zázrkom stratí.

V prípade že nedokážeme naladiť stanicu Stvoriteľ

... z najrôznejších dôvodu npr. sme silne pod vplyvom egregora Lekárska veda a jej prostriedky liečenia – Lieky, choroba alebo aj ďalšie, ktoré sa pridajú následkom nesprávneho v prírode a nášmu organizmu neznámemu umelému lieku, sa na krátky čas môže zastaviť vnímanie – prejav – upozornenie od Otca že sme si zvolili nesprávny smer no konečný stav bude ZHORŠENIE OCHORENIA a nakoniec predčasná SMRŤ.

http://leva-net.webnode.cz/kniha-navstev/discussioncbm_74408/900/

Miroslav | 30.11.2013

Trvám na svojom: INFORMÁCIA NIE JE KLADNÁ ANI ZÁPORNÁ
Príklad :
Súperia proti sebe dve družstvá: Družstvo A a Družstvo B
Zvíťazí družstvo A, povedzme 1:0
Otázka: je informácia kladná alebo záporná ?

Z pohľadu družstva A bude kladná, pre družstvo B záporná.

BOLESŤ AKO INFORMÁCIA... JE STVORITEĽ SATANISTA?

Miroslav | 18.11.2013


Nechtiac si položím dlaň na horúci sporák.
Pocítim nepríjemnú bolesť... záporná informácia.
Reakcia:
Odtiahnem ruku, bolesť stále trvá, až do uzdravenia.
Pokiaľ necítim bolesť stratím navždy časť organizmu.
Vďaka zápornej bolesti som sa ochránil .
Výsledok je vysoko kladný.

Informace z pohledu MIM

taurus | 01.11.2013

Téma je zajímavé a měli bychom to posuzovat z pohledu MIM - materie - informace - míra.
Pokud je zachováno trojedinství, materie - dává o sobě informací a je zachována míra (informace je pravdivá), tak můžeme mluvit o tom, že informace je neutrální.
Příklad - led je tvrdé uskupenství vody. Taková informace nevyvolává žádné emoce a je neutrální.
V případě, že informací podává člověk, hodně záleží na druhu psychyky nosiče té informací, míry jeho chápání reality a záměrem, s jakou tu informací podává, stejně je to i s příjemcem informace.
A stejná informace může působit na každého příjemce jinák.
Třeba GP (démon) dává informací - alkohol není škodlivý.
Jeho záměr - snížit populací, ovládat společnost, zamezit příjem informace od NHR.
Příjemce "živočich" nad touto informací zajásá, protože má důvod pokračovat ve své neřestí. Pro příjemce je informace pozitivní.
Jeho žena (zombi) to může byhodnotit jako informaci neutrální.
Pro démona to může být, jak neutrální, tak pozitivní (sám prodává alkohol), tak negativní - jeho dětí propadly alkoholu.
Pro člověka s lidským druhem psychiky - jednoznačně negativní, protože jeho míra chápání reality je mnohem vyšší, než u všech ostatních a tuto informací jednoznačně vyhodnocuje jako lež.
Příklad je hodně zjednodušený, protože ostatní by vydaly na celou kníhu na kterou zde za prve, není prostor, za druhé ani se na to necítím.
Takže se dostáváme k tomu, že informace je neutrální pouze v případě, když trojedinství materie - informace - míra je v harmonií - rovnováze. Pokud je tá harmonie -rovnováha narušená, tak jedná a tá samá informace může být vnímaná, jako pozitivní i jako negativní. Záleží na na nosiči informace na příjemci a na jeho druhu psychyky.
Sadistovi se bude líbit záznam z jatek, jeho psychika je narušená. Na ostatní tento záznam bude působit negativně.
Stejně, jako otěhotnění pro jednu matku může být informací veškrze kladnou, pro druhou výrazně zápornou.
Teď se dostáváme k tomu, jestli ve zprávách o politice dostáváme vždy čistou a neutrální informací. Těžko. Každý nosič informace sleduje svoje nějaké cíle, má psychyku na určité úrovní a posuzuje tu či onu informací subjektivně (novináří, analytici). Ostatní také přebírají informací od tohoto nosiče v souladu se svým druhem psychyky. A zde ještě přidám pojem "optimista - pesimista" ( což nikdy není naprosto čistý druh, proto mluvíme převážně optimista, či pesimista). Může proto vybírat převážně informací buď pozitivní či informací negativní. A svoji volbou informace potom ovlivňovat další lidí. Ale vždy záleží i na míře chápání reality nosiče informací a toho, či oného příjemce. Buď tu informací přijme jako danost anebo odmítne.
Zkrátím. Absolutně objektivní (neutrální) informací dostáváme od NHR.
Informaci, která se velmi přibližuje k objetivitě, dostáváme od lidí s lidským druhem psychiky.
Od ostatních "nosičů" informace je vždy zkreslená a hodně záleží na jejích záměréch a míře chápání reality. Je převážně buď negatívní nebo pozitivní pro každého příjemce informace jinák.
A proto se bavíme o vlívu informačního prostředí na člověka.
Většina lidí vnímá utrpení jako výrazně negativní informací. A má to i vliv na jejích psychiku, na zdraví. Toho využívají dnešní média.
Působení převážně negativního iformačního prostředí na psychiku člověka má obrovský vliv na jeho schopnost správně pochopit realitu, a podle toho se zachovat, učinit rozhodnutí. Pokud je člověk vystresovaný vlívem informačního prostředí, jeho míra chápaní reality je narušená a tento člověk nikdy neučiní správné rozhodnutí, pokud nemá lidský druh psychiky. Stres je v převážné míře také příčinou většiny jeho nemocí.
Pro aspoň částečnou psychickou rovnováhu člověka je velmi důležité, aby dostával iformaci aspoň vyváženou ve smyslu pozitiv-negativ nejlépe pravdivou. Bohužel, čistě pravdivá informace v dnešním světě téměř neexistuje, protože, jak už jsem se o tom zmiňoval, to záleží na nosiči informace, míře jeho chápání reality a jeho osobních cílích nebo cílích skupiny (egregoru), ke kterému patří. Proto je velmi důležité, aby člověk, který informací podává, a který má zájem na tom, aby jeho informace prospěla lidstvu, skupině, aspoň v základní míře ovládl metodologií poznání a naučil se informací třídit.

Re: Informace z pohledu MIM

Hox | 03.11.2013

doplnění na téma vyváženost informací v prostředí - psychika člověka je stavěna na převahu pozitivní informace, pod určitým tlakem není jen v případě, že z okolí dostává tak 80:20 pozitivní informace. Dnes je to naopak, tak 95% negativní (masmédia). Za tohoto stavu není psychika jedince schopna adekvátně fungovat, vždy musí vynakládat úsilí se s tímto vyrovnat, někdo méně, někdo více. (A nebo nesledovat televizi atd. a vybírat si informaci sám)

Re: Informace z pohledu MIM

udo | 03.11.2013

Snáď naozaj nepatrím do oblaku autorit(i) a ani tomu nikdy tak nebude.. :)

Informáciu v princípe nemožno oddeliť od jej nosiča.
V zmysle prenosu miery(súboru konkrétnych foriem).
Tak, ako nemožno oddeliť kameň..časticu od vlny, ktorú vytvorí po hodení do jazera..

V trojjedinom svete objektívnej reality MIM, Strojenia "Božieho" niet vecí bez obrazu, formy, pričom sa všetko vo vzájomnej hierarchickej previazanosti procesov neustále vy-, resp.odvíja od niekiaľ niekam.
Niet pravidiel(in-formácii), miero-tokov bez cieľa. I jazero, more, i keď veľmi sa hýbe a raz sa tektonicky, a/alebo inými vplyvom zmení. Zmení svoju formu. Jeho voda nezmizne.

Subjektívne vnímanie sveta môže vo svojej čiastočnej obmedzenosti viesť k tomu, že nejaká osoba nechápe prichádzajúcu informáciu z dôvodu nedostatočne vyvinutého osobnostno-spoločenského morálneho štandardu(svedomia) a chápania reality("Pravdy Božej"). Presnejšie ju nevie z hľadiska jej dôležitosti pre spolocnosť a seba dostatočne vyhodnotiť(určiť), T.j., či je podstatná, alebo zanedbateľná pre danu situáciu(potreby..možnosti a schopnosti populácie daných jedinečných jednotlivcov..In-Divi-Duií). Tak vzniká neurčitosť, vedúca pri jej kumulácii k odchýlke riadenia, prípadne jeho neoprávnenému odovzdaniu do rúk iných n-tít. Riadenie osudu seba a spolo(ne?)cnosti jeprávo-mocou každého Človeka, Dieťaťa Vis Maior, každého námestníka Boha na zemi, ktorý je viac-či menej v kontakte so svojim otcom..v ľudových rozprávkach napr. Ďžepeta, Pin-oki-ja a jeho dvoch kamarátov-tučného kocúra a líšky..
Otázkou je, ako sa dietko k da(rova)nej zodpovednosti(konkrétnej neustále sa meniacej roli, funkcii) postaví. Preto sa hovorí, že funkcia príjemne zaväzuje. Ak nie, tak ubíja..

Informácia je z pozície vyššieho(a hlavne Najvyššieho, všeobjímajúceho) supersystému v systéme príčinno-dôsledkových vzťahov uni-vers-a, vždy cirkulačne adresná, cielená. Náhoda je v tomto zmysle extremizačne absurdný výraz. Ide len o abstraktné pomenovanie zatiaľ dostatočne nepochopeného javu a jeho miesta v hierarchií vzájomnej previazanosti procesov.

Informácia nikdy nemôže byť zachytávaná "do prázdna", ale do príslušného postupne formovaného systému stereotypov(algorytmiky spracovania informácii=buď BIOSu pudov (vášní?)u zvierat, alebo konkrétneho operačného systému="samo"riadenej kultúry myslenia)

K praktickému cvičeniu mentálneho okienka:
Druhý margin(eng.), hranica sa na ďalekom východe vyjadruje zen-budhistickou ľudovou múdrosťou:
"Slovo mesiac je iba palcom na neho ukazujúcim, no nie mesiacom samotným".
Čo z toho vyplýva?
Nápoveď: V ktorom zmysle..na ktorej úrovni chápania reality je mesiac nosičom Informácie
A na ktorej nie?..presnejšie: Je nosičom niekto iný..niečo iné? Kto, čo?atď..
V princípe je to veľmi jedno-duché.
Stačí ísť len v chápaní reality pri kaŽdom SKUTOČNOM probléme(výzve, príležitosti) o kúsok, o krok, o úroveň ďalej..h-Ra

Ešte inak..
Ako sme sa bavili, je Informácia(prenos, zmena konkrétnej miery, alebo ich komplexného systému=formy) vždy podmienená 1.morálne a 2.mierou chápania.
Presnejšie ide o napojenie intuície
(6.zmyslu Miery=harmónie, symmetrie; popri ostatných piatich)
na hierarchicky čo najvyšší systém,najlepšie priamo na HNR.
Kritériá hodnotenia úspešnosti sme rozoberali.
Kľúčom ku kvalite informácie je osobný morálny štandard,
ľudovo aj kvalita (miera in-divi-duálneho) svedomia.
Ide o kruh, špirálu vývoja, spojenia
1.miery úspešnosti INTUÍCIE(jednoty mechanizmu zmyslovo-emočno-racionálneho stroja psychiky) in-divi-dua
2.morálneho štandardu(MORÁLKY Boho-, alebo egocenrický..ako kedysi geo..svet sa netočí okolo mňa, ako u decka)
3.SVEDOMIE..kvalita interakcie s okolím..ľuďmi..biosférou..Bohom

Asi tak nateraz..
no rozoberali sme to už neraz..

Re: Re: Informace z pohledu MIM

Jox | 24.10.2016

Dobrý večer Udo a buď zdravý. To krásne cvičenie mi vyvolalo spomienky na simpsonovcov, keď sa Elisabeth 2 pýtala Bartolomeja či keď v lese padne strom, tento pád vyvolá zvuk. A pri odpovedi áno, no ale ako tam ten zvuk mohol byť, keď tam nebol nikto, kto by ho počul.
Aj mesiac je len ilúzia, odraz slnečných lúčov dopadajúcich s oneskorením na zem. Ak by boli stále v noci mraky, mesiac by pre nás nejestvoval vôbec.
Mesiac je pre jedného kus skaly obiehajúci okolo zeme, pre iného romantická príležitosť pre skladanir básní, pre ďalšieho ideálny nočný druh na lov vysokej zvere, alebo oslepujúci nepriateľ kradnúci spánok neznesiteľným svetlom.
Informácia naozaj závisí od vysielača, prijímača, nosiča, frekvencie a amplitúdy jej vysielania ako aj scrambleru a dekodéru na oboch stranách.
Hore TauRus použil príklad alkoholu.

- pre alkoholika zákaz predaja alkoholu bude zrútenie sa sveta a pre drogu urobí všetko
- pre kultúrne pijúceho to bude obmedzovanie jeho osobných slobôd, aj keď bude rešpektovať informácie o škodlivosti, no výber bude veď to tak neškodí
- predajca démon bude aktívne proti, veď prvý a druhý v miere svojho nevedomia bude pracovať na zisku pre predajcu a zároveň na podružných cieľoch postupnej likvidácie národa pijúceho
- človek dosiahnuvší určitý stupeň pochopenia zákaz predaja vyhodnotí ako pozitívnu správu, kvôli postupnému odstráneniu negatívnych vplyvov na seba, rodinu, rod a celú spoločnosť...
Tiež rýchlosť, sila informácie, jej frekvencia opakovania a amplitúda sily argumentov hrá silný faktor.
A tak isto jej súLAD so svedomím spoločnosti. Čo v mojom príklade nie vždy musí fungovať, keďže spoločnosť drogujúca má čiastočne svedomie vypnuté pôsobením drogy.
Buď zdravý a pekný večer

Přidat nový příspěvek