Jak Ukrajina prohrála Rusku Evropu

17.09.2016 11:50
TauRus

 

Skoro bez zájmu naších médií proběhla návštěva ministrů MZ Francie Jean-Marca Ayraulta a Německa Franka Steinmeiera na Ukrajině. Není divu, vše, co před dvěma roky vypadalo, jako vítězný pochod na východ, se pro USA a EU obrátilo v permanentní bolehlav. USA na mezinárodní aréně vzdávají jednu pozicí za druhou a Merkelová má existenční problémy nejen s unií, ale hrozí jí propadák i v nadcházejících volbách v Německu. A tak, vše, co tato postarší dáma s velkou pompou rozjížděla, nakonec bude muset potupně uklízet Steinmeier.

Ukrajinská strana pozvala západní delegací do Slavjanska a Kramatorska – těch části Ukrajiny, na kterých by mohla lépe demonstrovat nelidskost režimu DLR a LLR. O tom, že tyto oblasti bombardovalo jejích dělostřelectvo v době, kdy v těchto místech působila domobrana, samozřejmě, ani muk.
Most na trase Charkov-Rostov – hlavní pamětihodnost severní části Donbasu. Za dva roky nebyl opraven!
http://www.politnavigator.net/wp-content/uploads/2016/09/gD7jET_v7Yo.jpg

Kvůli prohlídce jiných zničených mostů by západní ministři museli žádat o vízum úřady DLR a LLR.
Když západní hosté přijeli do Kramatorsku na setkání s pozorovací misí OSCE, čekalo na ně asi 70 lidí z organizace “Patriot”, která vystupuje proti realizací Minských dohod. Byla to určitě zcela spontanní akce rozhořčených občanů.
http://www.politnavigator.net/wp-content/uploads/2016/09/1016287223.jpg
http://www.politnavigator.net/wp-content/uploads/2016/09/1016286985.jpg

Musím říct, že nic z toho, co předváděla hostitelská strana, na ministry Francie a Německa velký dojem neudělalo. Na západě už je natolik velká únava z Ukrajiny, že by je rádi předhodili, jako “horký brambor” komukoli, třeba Zimbabwe nebo, v horším případě, i Rusku. Čert vem koloniální a strategické výhody, hlavně už uzavřít tu ostudnou stránku historie Evropské unie a neslyšet to nekonečné škemrání o peníze, neustálé vydírání a vůbec, nevidět tu absolutní neadekvátnost ukrajinských politiků!
A to, že s nějakou adekvátnosti si ukrajinští politici nedělají starosti je hned přesvědčil bývalý prezident Ukrajiny Leonid Kučma, který v úterý prohlásil, že Německo a Francie, jako členové “normandské čtyřky”, musí vzít na sebe zodpovědnost za neplnění minských dohod, včetně věci odvodu vojsk z hraniční linie s Donbasem. Dle logiky Kučmy, “představitelé Francie a Německa přijímali rozhodnutí a podepisovali protokol Minských dohod”, tím pádem se mu zdá spravedlivé, aby veškerá vina lehla těžkým břemenem jen a pouze na ně.
https://cz.sputniknews.com/svet/20160916/3837559/Ukrajina-odpovednost-neplneni-dohoda-Minsk-2-Pariz-Berlin.html

Skutečnost, že se prvního jednání Minských dohod za Ukrajinu účastnil sám Kučma a druhého prezident Porošenko, Kučmu nerozhodila, přesně dle rčení – já nic, já muzikant.
Samozřejmě, takové laciné triky na pragmatika Steinmeira neměly žádný, kromě podráždění, účinek. A tak se zřejmě rozhodl, že Kijev k míru dotlačí. Požádal, aby Kijev přísně dodržoval příměří, který vyhlásila domobrana Jiho-východu 14. září a dále se držel postupu dle platných Minských dohod.

“UKRAJINA PROHRÁLA EVROPU RUSKU”,-
prohlásil ředitel Institutu analýzy a managementu politiky Ruslan Bortnik.
“Uviděli jsme, že mezi ukrajinskou a evropskou pozicemi je ohromný rozdíl. Ten mýtus, který Ukrajincům vtloukali do hlavy, že celý svět je na naší straně se rozplynul během návštěvy ministrů Německa a Francie, kteří předvedli absolutně protichůdný a nepřátelský postoj k politickému řešení krize na Donbasu, než ten, který prezentují politické elity Ukrajiny”…”Tato návštěva ukázala, že Ukrajina dnes prohrála Evropu ve smyslu politické pozice. Nehledě na to, že Evropané dnes nemohou odmítnout podporu Ukrajiny a budou pokračovat v politickém soupeření s RF, ale chybí politická jednota a v rámci Minských dohod je dnes pozice Evropy blíže k pozicí Ruska, než Ukrajiny”, – dělá závěr Bortnik.
http://www.politnavigator.net/ukraina-proigrala-evropu-rossii.html

Vnímáte ten rozsah, tu velikost? Až teď jsem si uvědomil, že bych vůbec neměl litovat Ukrajinu za to, že byla zneužitá a odkopnutá “našimi” (EU a USA) politiky, kteří si neviděli dál, než na špičku nosu. Všechno je právě naopak – Ukrajina hrdě, v přední linii, nesla prapor boje za pošlapané Ruskem civilizační hodnoty Západu! Ještě, že ten boj za Evropu nevyhrála…

 

Diskusní téma: Jak Ukrajina prohrála Rusku Evropu

moc nerozumim

dagmar | 20.09.2016

tomu nadpisu

Re: moc nerozumim

Franta | 21.09.2016

Název napovídá, ze po krachu USA a EU celá evropa spadne do ruské sfery vlivu.

Budoucnost Ukrajiny

Franta | 18.09.2016

Za pár let bude Ukrajina minulostí. Totálne zbankrotuje a nakonec celá skoncí v RF, kde dostane svou autonomii. Slovo "Ukrajinec" bude nadávka.

Ukrajinci

Spektator Čumilovič Puk | 18.09.2016

Ukrajinci si především prohráli Ukrajinu - nyní etnicky rozvrácená země, kde majetky, které nestíhají rozkrádat tamní oligarchové, končí v rukách cizinců či v zahraničí... Zdá se, že nejvíce ze situace těží Číňané, kteří skupují tamní černozemi..., k nelibosti vnitřního prediktora USA, neb ten šel po ložiscích uhlovodíků v břidlicích na Donbase a ty nedostane... Nu a Čína nedávno koupila i Antonov Mriju - pýchu Ukrajiny... A to zde jen popisuji zlomek proher Ukrajinců...

Evropa

M.C. | 18.09.2016

Dále nesouhlasím s názorem citovaného exota a nerozumím tomu, proč byl dán do nadpisu jako by to byl fakt.
Události na Ukrajině určitě přispěly k rozdělení obyvatel a politiků evropských zemí na dva opoziční tábory a k radikalizaci jejich postojů.
Vzhledem k celkovému vývoji je to pro Rusko, jehož pozice na mezinárodní scéně pomalu ale jistě sílí a stabilizuje se, do budoucna spíše výhodou.
Akorát je nutno zabránit neokonzervám, aby v rámci kopání okolo sebe způsobily nějaký(é) nenapravitelný(é) průser(y).
Oproti období okolo roku 2006, kdy to vypadalo, že Temná strana síly vyhraje, je to znatelný posun k lepšímu.
Posílení role Číny a Íránu v politice je možná, obě země jsou dědici velmi starých civilizací, stejně jako Indie.
Dokud Rusko nezradí jeho vlastní (j)elita, tak se o něj neobávám.
Spíše mám obavy o nás.
Doufám, že ve volbách bude Bohoušovi dáno dostatečným způsobem najevo, co si o jeho politice občané myslí.

Re: Evropa

ТаuRus | 18.09.2016

"Exota" jsem ocitoval pro demonstrací neadekvátnosti ukrajinských politiků, ne proto, že by to byl neoddiskutovatelný fakt.
V závěru článku je použita ironie, která tu neadekvátnost ještě podtrhuje.

hodnoty

M.C. | 17.09.2016

A jaké evropské hodnoty měl na mysli?

Přidat nový příspěvek