Google cíleně manipuluje volby

01.11.2016 20:11
Lin
 

Výkonný předseda rady ředitelů gigantu „Google“ – Erik Schmidt – osobně sestavil plán volební kampaně Clintonové. Vyplývá do z další řady uveřejněných dopisů. Robert Epstein, mj. novinář a psycholog, v tom vidí velkou hrozbu pro demokratické volby a pro demokracii vůbec. A nejen v google, ale v sociálních sítích vůbec.
Rozhovor (je tam i mluvený) je delší, omezím se proto na souhrn.
Celý „vtip“ spočívá v tom, že sociální sítě i google úmyslně sestavují nepravdivé statistiky a jakoby zaručeně nezávislé tabulky předběžných výsledků, anket a průzkumů. A většina nerozhodnutých lidí po světě ví, že média jsou lživá, takže si ověřují data ještě na sítích – v domnění, že tam je to přece „počítač“, který nic nefalšuje.
Google má monopol po celém světě – kromě dvou zemí – Čína a Rusko.
Epstein uvádí, že zatím nemají moc důkazů, že to teprve nyní začali sledovat. Ale určitě tyto „způsoby“ ovlivnily volby v Británii nebo v Indii.
Zajímavé, že vidí jako vítěze amerických voleb Clintonovou. Trump je podle něj slabý a ve své podstatě se nikdy prezidentem ani stát nechtěl.
https://russian.rt.com/science/article/329372-kak-google-manipuliruet-izbiratelyami

 

Připojím k této informaci ještě jednu – od nás. Je totiž také o vlivu médií a sociálních sítí na společnost – i když jinak. Politolog Oskar Krejčí tu dává totiž přímý návod, co dělat, abyste „zbuntovali“ lidi a popř. svrhli vládu. Kroutila jsem hlavou, zda jde o pomoc „kavárně“ nebo naopak o pomoc lidem – aby poznali řízený „majdan“. Nevím… nemám jasno, spíš se ale kloním ke druhé možnosti:
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Nemit-CT-nejste-nic-Staromak-jste-prohrali-A-ten-Kalousek-Profesor-Krejci-ma-zasadni-zpravy-460784

 

Diskusní téma: Google cíleně manipuluje volby

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek