GOLDMAN SACHS JE ZNEPOKOJEN PERSPEKTIVAMI UDRŽENÍ POZICE REZERVNÍ MĚNY AMERICKÝM DOLAREM

31.07.2020 13:03
TauRus 

 

Dnes ráno, jedna z nejvlivnějších ve světě investičních bank Goldman Sachs ústy svého hlavního odborníka na zdrojové strategie Jeffry Kerry oznámila svým klientům, že „začaly vznikat reálné obavy ohledně dlouhověkosti dolaru USA, jako rezervní měny“.

Goldman Zejména zkoumal nedávný skok cen na zlato do nových rekordních hodnot, který „podstatně překonal růst reálných sazeb… a jiných alternativ dolaru USA, jako euro, jen a švýcarský frank“

Kerry píše, že to vyvolal potenciální pohyb FEDu USA směrem k inflaci, na pozadí rostoucího geopolitického napětí, nárůstu vnitropolitické neurčitosti v USA a hrozby druhé vlny koronaviru“.

Dohromady s rekordním růstem dluhu vlády USA to znamená, že „začaly vznikat reálné obavy o udržitelnosti dolaru USA, jako rezervní měny“.

https://zakonvremeni.ru/analytics/8-4-/45431-goldman-sachs-ozabochen-perspektivami-sokhraneniya-amerikanskim-dollarom-pozitsij-v-kachestve-mirovoj-rezervnoj-valyuty.html

 

FED JE V NEJISTOTĚ: EKONOMIKA USA SE POPRVÉ V DĚJINÁCH PROPADLA O TŘETINU

HDP USA ve druhém čtvrtletí klesl o 32,9% ve srovnání s druhým čtvrtletím loňského roku, informuje zpráva ekonomické analýzy ministerstva obchodu USA. Takový propad HDP USA ještě nikdy od roku 1947 nezaznamenal.
https://zakonvremeni.ru/news/14-4-/45426-frs-v-rasteryannosti-ekonomika-ssha-vpervye-v-istorii-rukhnula-na-tret.html

Milionům Američanů hrozí bída, jestli Kongres nerozšíří program pomoci rodinám, sděluje Bloomberg s odkazem na prohlášení Urban Institute.

V šetření, které provedla tato organizace se sděluje, že růst úrovně chudoby do konce tohoto roku bude činit 11,9% a 12 milionů Američanů se dostanou pod hranici chudoby.

Největší finanční ztráty zaznamenají rodiny, ve kterých aspoň jeden člověk ztratil zaměstnání.

Jestli vláda nepodpoří tyto domácností, úroveň chudoby ke konci roku vyroste na 15,6 %. Přitom, nejvíce tento proces postihne černé a latinos.
https://zakonvremeni.ru/news/14-4-/45425-millionam-zhitelej-ssha-predrekli-nishchetu.html