FSB našlo spyware v ruských počítačových sieťach

30.07.2016 18:57
LFS
 

FSB našlo spyware (špionážny program určený na tajnú špionáž dát a užívateľov) v ruských počítačových sieťach. Spyware atakovalo počítače, používané v bloku informačných zdrojov verejnej správy a riadenia, vedeckých a vojenských inštitúciach, podnikov vojensko-priemyselného komplexu a ďalších objektov kritickej infraštruktúry RF. Charakter vektora napadnutia poukazuje na sofistikovanú profesionálnu operáciu kybernetickej špionáže na štátnej úrovni, t.j. množina prepojených hackerov, pracujúcich pod krytím tajnej služby cudzej mocnosti, ako súčasti programu elektronického dohľadu USA – PRISM.

http://vzglyad.ru/news/2016/7/30/824323.html

 

Diskusní téma: FSB našlo spyware v ruských počítačových sieťach

Kdo?

Standa | 01.08.2016

A musí to být USA? V článku je USA zmíněn jen jako výsledek ze sebe nevyplývajících dohadů.
Dovolil bych si například odhadnout, že co se týče hackerů, tak USA i s Ruskem tahají v současnosti vedle Číny za kratší konec provazu. To samozřejmě neznamená, že USA nebo jiné státy za tím napadením nejsou. Jen je třeba dávat pozor na to, co jsou fakta a co už jen autorem článku podsouvaná interpretace.

Re: Kdo?

Koloděj | 02.08.2016

Záleží na tom ? Vybrali snad emaily "Demokratů" ( tohle je vážně vtipný název ) rusáci ? Kdo se dnes zajímá o důkazy ? Stačí ukázat prstem a hlasitě ječet.

Re: Re: Kdo?

Standa | 02.08.2016

Přesně tak. Tohle podle mne dělá i autor článku.

Re: Kdo?

Oslo | 13.08.2016

Nezabudaj, ze Snowden zije v Rusku. Myslim, ze on dobre pozna, ake techniky pouziva GCHQ ci NSA aCIA, ved on sam bol technicky pracovnik, ktory pravdepobone tieto programy pomahal sirit ci zbierat z nich data. Odporucam pozriet film Citizen4.

Re: Re: Kdo?

Standa | 15.08.2016

Mně šlo především o to, že článek nikde přímo netvrdí, že by to udělali Američané. Jen se skladbou vět snaží navodit takový dojem. To je podl mne trošku manipulace se čtenáři.

Podobným způsobem samozřejmě pracuje propaganda na všech stranách. Možná proto jsem na to tak citlivý.

jen dodám

Koloděj | 01.08.2016

информационные ресурсы (koukal jsem na originál a snažil se to přelouskat a rozšířit si pozapomenuté porozumění ruštiny) je "legislativní pojem" velmi blízký pojmu ICT - informační a datová technika ... nebo rovnou databáze. Ten výklad zahrnuje jak data, tak i techniku, která je uchovává a přenáší (asi po síti) . Nezvyklé sousloví ozřejmil http://dic.academic.ru/dic.nsf/lower/15130

ИНФОРМАЦИОННЫЕ РЕСУРСЫ - по законодательству РФ документы и массивы документов в информационных системах (библиотеках, архивах, фондах, банках данных, других информационных системах). Закон РФ "Об информации, информатизации и защите информации" от 25 января 1995 г. установил, что И.р. являются объектом права собственности.

nebo
ИНФОРМАЦИОННЫЕ РЕСУРСЫ — В широком смысле совокупность данных, организованных для эффективного получения достоверной информации. По законодательству РФ отдельные документы и отдельные массивы документов, документы и массивы документов в информационных системах:

Válka ?

Koloděj | 31.07.2016

Podle doktríny NATO by tedy Rusko mělo okamžitě zaútočit na Bílou kadibudku

Re: Válka ?

openeyes | 31.07.2016

Dobrý postreh, ten nový dôvod na agresiu NATO z dôvodu "kybernetického útoku/napadnutia" vpašovaný nedávno do stanov NATO sa teraz pekne ukázal, na čo má slúžiť...

Přidat nový příspěvek