Dva články v západním tisku o konfliktu na Ukrajině

02.02.2015 13:46

ТаuRus |

Popularní ve Francii noviny AgoraVox publikují výsledky senzačního vyšetřování, během kterého se zjístilo, že konflikt a převrat na Ukrajině byl předem přípraven Západem a měl "vyprovokovat Rusko", aby potom dosáhnout jeho mezinárodní izolace.

Podle názorů vyšetřovatelů z AgoraVox, "Rusko se stálo obětí dezinformace, která z něho dělá viníka toho, co se děje na Ukrajině".
Důvodem takového jednání Západu je prezident Putin, který má odlíšný názor na světové uspořádání a je nositelem multipolarního vídění světa.
http://www.agoravox.fr/tribune-libre/article/le-couvercle-de-la-marmite-162898
http://pikabu.ru/story/frantsuzyi_vnezapno_prozreli_3040464

V Global reseache vyšel článek od Erica Zuesse, který obviňuje Západ v tom, že sankce proti Rusku jsou založeny na falešných obviněních. A po prohlášení náčelníka generálního štábu Ukrajiny o tom, že na Ukrajině nebojuje ruská armáda, Západ by se měl Rusku omluvit a zaplatiti kompenzace.
http://www.globalresearch.ca/ukrainian-government-no-russian-troops-are-fighting-against-us-sanctions-against-russia-based-on-falshoods/5428523
http://nagan66.livejournal.com/1192842.html

A ke všemu bychom ještě mohli připočíst včerejší prohlášení Obamy o tom, že USA se vměšoválo do vnítřních záležitostí cizího státu a napomohlo nezákonnému svržení zakonného prezidenta Ukrajiny.

Myslím si, že v západní Evropě zústalo málo lidí, kteří věří oficielní verzí svých vlád, co se události na Ukrajině tyče a nutnosti uvalení sankcí vůči Rusku. Což znamená, že pokud vlády zemí EU budou znovu prosazovat zpřísnění sankcí i přes odpor svého obyvatelstva, životnost takových vlád bude krátká. Protože v očích veřejnosti budou plně zodpovědnými za ekonomické problémy vlastních států, které obětovali kvůli politickým ambicím třetí země USA.