Drsný účet analytika Kotrby: Ukňouraní mluvčí. Sobotka a Filip dělají ostudu těm, kteří je volili.

11.11.2017 12:04

novarepublika.cz

 
Analytik Štěpán Kotrba se v páteční MF Dnes rozepsal o tom, co hrozí české levici. Pokud se nevzpamatuje, čeká ji prý polský osud. Co by sociální demokracie měla udělat? Vše může začít tím, že Bohuslav Sobotka zmizí ze Sněmovny, svým voličům prý stejně dělá ostudu.

...


Od voleb do Poslanecké sněmovny uplynuly tři týdny a česká levice se z nich stále ještě nevzpamatovala, prozatím jen bezradně přešlapuje na místě.


...

ČSSD musí vzít na vědomí, že mladí lidé ledacos sdílejí, aniž by to vlastnili. Pirátství už nelze kriminalizovat. Už proto, že internet nelze vypnout.

...

Současně levice musí pomoct potřebným. Musí pomoct seniorům i bezdomovcům i dětem z chudých rodin.

...



Právo na práci, jídlo a vodu, hygienu a lékařské ošetření či na bydlení jsou na stejné, ne-li vyšší úrovni než svoboda slova. Sociální práva jsou prvotní lidská práva. Svoboda slova je vám na nic, když spíte pod mostem.

...

Stát se musí vyrovnat i s explozí produktivity práce díky robotizaci. Řada méně vzdělaných a méně kvalifikovaných lidí se ocitne nejen bez práce, ale i bez možnosti nějakou získat.

...

Zaměstnavatelé si musí uvědomit, že jejich společenskou odpovědností je prospívat okolí, ne pouze dosahovat zisku a privatizovat jej za každou cenu. Jinak přijde dav frustrovaných nezaměstnaných a podřízne jim krk. Žádná policie ani armáda je nezachrání.

...

Každá strana dnes potřebuje silného lídra. Lídra, který nejen slibuje, ale své sliby také plní. ... Dnes je potřeba předvést činy.  ... Tyto činy pak musí ještě také dobře odprezentovat.

...


„Teď jsou k udržení přízně voličů třeba výsledky a jejich permanentní, atraktivní prezentace každý den. To neudělá ukňouraný mluvčí. Zaujmout musí politik. Sám. Proto Bohuslav Sobotka prohrál, i když vláda byla ekonomicky úspěšná.

...

Prohrál politik, alfa samec. V KSČM stejně prohrál Vojtěch Filip. Jejich chyby už jsou teď každému jedno. Neobstáli a měli odejít. Ne být nadále poslanci. Dělají ostudu těm, kteří je volili,“ doplnil Kotrba.

 

Diskusní téma: Drsný účet analytika Kotrby: Ukňouraní mluvčí. Sobotka a Filip dělají ostudu těm, kteří je volili.

.

Cico Ciciak | 11.11.2017

"Právo na práci, jídlo a vodu, hygienu a lékařské ošetření či na bydlení jsou na stejné, ne-li vyšší úrovni než svoboda slova. Sociální práva jsou prvotní lidská práva. Svoboda slova je vám na nic, když spíte pod mostem.

...

Stát se musí vyrovnat i s explozí produktivity práce díky robotizaci. Řada méně vzdělaných a méně kvalifikovaných lidí se ocitne nejen bez práce, ale i bez možnosti nějakou získat.

...

Zaměstnavatelé si musí uvědomit, že jejich společenskou odpovědností je prospívat okolí, ne pouze dosahovat zisku a privatizovat jej za každou cenu. Jinak přijde dav frustrovaných nezaměstnaných a podřízne jim krk. Žádná policie ani armáda je nezachrání."


Rozumné myšlienky.
Ešte by to chcelo prezentovať príslušné metódy a prostriedky na ich realizáciu a zavedenie do praxe.
Ale nemám na mysli iba skrášľovanie fasády, inak vo vnútri prehnitého kapitalizmu.

Kotrba

M.C. | 11.11.2017

To je ten stejný Kotrba co píše do BListů?
Se nějak rozjel. Ale v podstatě má pravdu.

Jenže opravením Aurory se problém nevyřeší.
Řešení je třeba hledat před námi.

Re: Kotrba

Martin | 11.11.2017

Štepán do Blicích listů dávno nepíše. Respektive od doby, kdy Čulík totálně zblbnul. Doba kdy s půlkou Kotrbových názorů nesouhlasil editor a s druhou půlkou šéfredaktor a přesto dávali prostor jeho dle mého názoru sympatické grfomanii je hodně dávno pryč. Z Blistů se stal ukňouraný "trendy liberl leftists" mainstream... Hvloidi a Obamanoidi. Kdo s vyšším IQ, než ná houpací kůň by tam psal? :)

Re: Re: Kotrba

M.C. | 12.11.2017

No já už je kvůli tomu x let nečtu - protože Čulík změnil styl psaní. A světonázorovou orientaci.
Člověk málokdy zblbne, ale může ucítit ,,ducha doby" nebo ho můžou k něčemu dotlačit.

Přidat nový příspěvek