Dovolí globální elity olympijské hry bez Ruska?

22.06.2016 10:17

Hox

 

Co se týká skandálního rozhodnutí zakázat start celému ruskému týmu lehké atletiky (mimochodem, flagrantní porušení lidských práv), situace se má následovně. Cílem je destabilizace Ruska zevnitř přes nespokojené fanoušky, kteří vidí, že státní aparát není schopen prosazovat jejich zájmy, v tomto případě adekvátní státnickou prací celou akci anulovat již ve stádiu příprav jednoduše zasláním oficiálního dopisu ruského ministra sportu organizaci WADA (Světová anti-dopingová organizace) s otázkou: Na základě čeho jste vnesli meldonium mezi zakázané látky?

Ministr sportu RF je ale podpindosník, pro kterého slunce vychází ve Washingtonu, takže nejenže to neudělal, ale udělal i všechno proto, aby se celá akce s vyloučením ruského týmu z olympiády realizovala.

Podobná situace nastala v případě fotbalových fanoušků ve Francii, kde nejprve britští „rowdies“ dva dny terorizovali město a dostali 4 policisty do nemocnice, aniž by to někomu vadilo nebo by někdo zvedl hlas, ale jakmile britská čuňata napadli ruské fanoušky a ti je zahnali, je z toho div ne světová kauza, i když samotní obyvatelé Marseille jsou na straně Rusů a říkají: jen suplovali práci policie.

Všechno to jsou články jednoho řetězu a součást hybridní války regionálních elit USA s cílem státního převratu v Rusku, což však zasahuje do zájmů globálních elit, které chápou že Rusko v čele s Putinem je dnes jediný stabilizující faktor ve světě a v případě úspěchu plánu US-elit hrozí celosvětová katastrofa a válka, proto je US-elita trestána a bude trestána v budoucnu tím více tvrdě, čím bude urputnější. Masakr v Orlandu bylo svého druhu poslední varování GP směrem k US-elitám.

Vyloučení ruského týmu je akcí US-elit, otázka je, zda to GP dovolí. Dle mého nikoliv – nějakou cestou účast Rusů umožní. Jde o to že v opačném případě to znamená diskreditaci a konec „olympiismu“ v současné podobě.

 

Diskusní téma: Dovolí globální elity olympijské hry bez Ruska?

zkouška nervů

M.C. | 23.06.2016

Selektivně tvrdý postup vůči Rusku je značně přehnaný a ve výsledku bude spíše kontraproduktivní.
V Rusku tomu téměř nikdo nevěří a co si myslí lidé na Západě má sice svůj význam, ale ne pro Rusy.
Ruská politika se nikdy západním veřejným míněním neřídila.
Sportovci by neměli propadat panice a hlavně by neměli přistupovat na podrazácké podmínky.
Individuální žádost o start pod vlajkou Ruska je asi max. na co se dá jít, dál už je to ztráta tváře.
Jen ať se klidně dál připravují, ono to nebude nakonec tak horké.

Isinbaevová boduje

Jura | 22.06.2016

Když se v pátek dozvěděla rozhodnutí Rady Mezinárodní atletické federace IAAF, která potvrdila zákaz startu ruských atletů na hrách v Riu, prohlásila, že s tím půjde k soudu a že v Brazílii pod žádnou olympijskou vlajkou startovat nebude. To prý radši ukončí kariéru.
Vše mohlo zvrátit ještě úterní rozhodnutí Mezinárodního olympijského výboru. Ten sice zákaz trestů ruských atletů potvrdil, ale prezident Thomas Bach zároveň řekl: „Každý závodník z Ruska nebo Keni, který si přeje startovat na OH v Riu, musí mít individuální svolení příslušné mezinárodní sportovní federace. Pak bude moc startovat pod svou vlastní vlajkou.“
FOTOGALERIE
Jelena Isinbajevová přijímá gratulace od sekretáře ruské atletické federace Michaila Butova po svém vítězství na ruském šampionátu v Čeboksarech.Jelena Isinbajevová slaví vítězství s diváky na ruském šampionátu v Čeboksarech.
Jelena Isinbajevová slaví vítězství na ruském šampionátu v Čeboksarech.Jelena Isinbajevová slaví vítězství s fanoušky na ruském šampionátu v Čeboksarech.
Zobrazit fotogalerii

Usmála se: „A to je pro mě největší vítězství. Každý ruský atlet, který tuhle kauzu vyhraje, bude moct závodit pod naší vlajkou. Ještě v pondělí jsem byla zoufalá, ale dneska jsem optimistická.

Zdroj: http://oh.idnes.cz/jelena-isinbajevova-rio-rusky-sampionat-ff2-/rio-2016.aspx?c=A160622_153548_atletika_mt2

Re: Isinbaevová boduje

Jura | 22.06.2016

Ta část s fotogalerií je tam omylem

Re: Isinbaevová boduje

Jura | 22.06.2016

Prezident MOV Thomas Bach zároveň řekl: „Každý závodník z Ruska nebo Keni, který si přeje startovat na OH v Riu, musí mít individuální svolení příslušné mezinárodní sportovní federace. Pak bude moc startovat pod svou vlastní vlajkou.“

Tj. jmenoval způsob, jak se na OH dostat pod vlajkou Ruska.
Elita USA má silnou pozici natolik, že Ruskému týmu účast zakáže. Je tu okno, jak tam dostat jednotlivce ... a případně další přes soudní rozhodnutí.

Samozřejmě, že tohle nemůžou prosadit Rusové, ale GP.

Pjakin

Kamil | 22.06.2016

Ak som tomu rozumel, úvod vlastne cituje najnovšie video Pjakina, ktorý sa dotýka tejto témy. Viem, že je to trochu mimo témy, ale Pjakin v tomto videu konštatuje, resp. predkladá konštrukciu, že Kolčak musel zomrieť, aby sa ruský poklad dostal spolu s čs. legionármi von z Ruska, aby sa na tom základe vybudoval vyspelý priemysel (najmä vojenská výroba) v 1. ČSR a následne aby sa to odovzdalo Hitlerovi. Toto mi nesedí, legionári boli prezentovaní ako hrdinovia: Nepreháňajú to Rusi a nezakrývajú tým svoj vtedajší bordel, na ktorý poukazujú viaceré stránky o légiách. Rád by som sa niekedy dozvedel, kde je pravda v tejto veci.

Re: Pjakin

Hox | 22.06.2016

Krátce, nepřehánějí. "boli prezentovaní" je klíčový poznatek. Zhuštěné podstatné info a různé pohledy na věc zde: http://files.leva-net.webnode.cz/200005888-2bb0f2ca97/legie_legionari_info.zip

Re: Re: Pjakin

RichardCZ | 22.06.2016

Ne nadarmo se jim říkalo a stále ještě říká Čechosabaky - Čechopsi.. Natisknuli si ze štočků inflační rubly a zlikvidovali tak ruskou měnu. Vykoupili vše co mělo kolem Transsibu nějakou hodnotu. Jejich hlavním úkolem bylo udržet Transsib neprůjezdný tak, aby se rakouští a němečtí zajatci nedostali ze sibiřských zajateckých táborů po uzavření Brest-Litevského míru na západní frontu. Za to si tam směli dělat co chtěli..

Re: Pjakin

M.C. | 23.06.2016

Je to ptákovina nerespektující fakta. Rusové v tomto případě soudí jiné podle sebe.
Bez ohledu na to, co dělali legionáři v Rusku, do toho se nebudu pouštět protože o tom nic moc nevím.
Ale v českých zemích už strojní a zbrojařský průmysl na vysoké úrovni vybudován byl z dob R-U, pouze se dále rozvinul a nově vzniklo odvětví stavby letadel.
Na znovuvybudování a rozvoji německého průmyslu mají kromě Němců samotných největší podíl americké banky a SSSR. Což je obecně známo.
Na následky Mnichova všechnu naši výzbroj a výrobní potenciál získali nepoškozené a bez boje Němci. To už je ,,zásluha" našich západních ,,spojenců". Francouzům se jejich postoj v Mnichově vymstil mj. tím, že Němci proti nim nasadili čs tanky (údaje se různí mezi 25-30% celkového počtu), které měly oproti německým typům lepší podvozky s vyšší průchodností terénem a umožnily Mansteinovi jeho útok přes Ardeny.

Re: Re: Pjakin

Kamil | 23.06.2016

Ďakujem Hoxovi za odkaz, preštudujem si to.
Priznám sa, že hoci znalosti z dejín mám nadpriemerné, tak tu by som najradšej počul to, čo sa píše na stránke http://pamatnik.valka.cz/,totiž, že čs. légie bojovali hrdinsky a tak sa i chovali. Boje, ktoré zviedli s Maďarmi nás vytrhli z ich útlaku, na to sa nezabúda. Už dávnejšie som o tejto téme čítal niekoľko článkov, ktoré mi dali nové informácie a naštrbili moje presvedčenie o jedinej historickej pravde v tejto veci. Teraz proste pripúšťam, že celá vec je akási "čiernobiela". Faktom je tiež, že najmä v Čechách bol vyspelý priemysel aj bez toho, aby ho dotoval nejaký poklad a tiež sa riadne makalo. Zmluvami s našimi západnými "spojencami" dostávalo príkladné vybudovanie čs. armády a výrazné zbrojenie zmysel - to bol tiež úmysel niekoho, aby bolo čo odovzdať. ...

Re: Re: Pjakin

Hox | 23.06.2016

Tak samozřejmě že určité zjednodušení tu je, byla to jedna věta, ale legionářské zlato v ČSR je neoddiskutovatelné, i když osobně si myslím, že drtivá většina skončila u anglosasů a čs legie sloužili jen jako nástroj.
Čs legie v rusku si není třeba idealizovat, byl to nástroj pod kontrolou světového zákulisí, nikoliv naší.

SSSR největší podíl na rozvoji německého průmyslu určitě neměl, vedení SSSR bylo jasné, že válka Evropy proti SSSR bude, nejméně od konce 20. let.

Re: Re: Re: Pjakin

M.C. | 23.06.2016

Podle toho, co jsem četl já se k nám zlato dostalo, otázka je jaká část, a následně vznikla Legiobanka.
Tzv. legionářská anabáze okolo celého světa je hodně zajímavá a určitě za tím někdo stál, to nebylo samo sebou.
Před časem byl na Matrixu seriál o důvodech vzniku WWI, byla to dobrá lumpárna a někdo věděl proč to dělá a čeho tím chce dosáhnout. Rusko bylo do války vmanévrováno v podstatě britským diplomatickým podrazem.
S tou válkou ,,Evropy" proti SSSR to bylo trošku složitější, každý z pozdějších účastníků si ji představoval jinak a s výsledkem asi nebyl spokojený nikdo.
Ale mohlo to skončit ještě daleko hůře.

Re: Pjakin

luu | 26.06.2016

Pjakin má pravdu, legionáři vyzvedli v Omsku ruské zlato ze sejfů ruské banky a převezli po železnici do Vladivostoku, kde se nalodili na US lodě, které na ně čekaly a odpluli ..... Trochu zlata nakonec přivezli také domů:-)

ad maskot

asdf | 22.06.2016

co se tyce zastreleni maskota OH, mohlo by to naznacovat jejich organizatorum ze se vyloucenim reprezentace RF ve skutecnosti sami "strelili do nohy" jak pravi jiste anglosaske prislovi.
Da se tedy ocekavat, ze odpoved ruska ci GP bude neco ve stylu efektu opici pracky kdy prestiz a stabilita nepoklesne v RF, ale naopak Brazilii a zemich ktere se ji takto snazi ovladat (viz nedavny prezidenstky prevrat)

Re: ad maskot

Jekaterina Jeva | 23.06.2016

Mascot OH je Vinicius - zmes brazilskych zvierat(jaguar, opica a vraj aj nejake vtactvo). Zastreleny bol 17rocny jaguar Juma. Jaguar Ginga je mascot brazilskeho OH timu. Ak sa dopocujeme o zabiti nejakej opice brazilskeho druhu a brazilskeho papagaja, tak si mozeme byt isti, co ocakava OH.

----

eru24 | 22.06.2016

Radikalne kroky, akokolvek popularne, nie su tym pravym orechovym, povedal uz Machiavelli vo svojom diele "Uvahy o prvej dekade Tita Livia". Preto ma zaujima, ake kroky podnikol Putin, nielen proti zahraniciu, ale aj domacim podpindosnikom.

něco pro p. Pjakina

M.C. | 22.06.2016

Brazilci při olympijském ceremoniálu zastřelili jaguára, maskota reprezentace
https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/407177-brazilci-pri-olympijskem-ceremonialu-zastrelili-jaguara-maskota-reprezentace.html
On by určitě vysvětlil, co to znamená v matričním řízení.
Celá historka je přinejmenším podivná.

GP

paprsek | 22.06.2016

evidentně nestíhá a situace mu uniká pod rukama, nejspíš totálně ztratil krok s děním v určitých úrovních...

Jeho chyba, skončí velice brzy v koši, jako všechno, co je k ničemu...a ničení.

Možnosti GP

Jukis Denovic | 22.06.2016

Myslím, že GP již nemá možnost tuto věc ovlivnit. Zastávám názor, že by Rusko mělo udělat "trucakci" a to nejlépe na Krymu a že by na ni mělo i pozvat "každého světového sportovce s dobrým srdcem". Uvidíme. Dneska si Brazilci zastřelili svého maskota OH - jaguára při nacvičování olym. ceremoniálu, no co horšího se jim ještě může stát. ZIKA?

diky

Dagmar | 22.06.2016

za nadeji

Přidat nový příspěvek