Došlo k zásadnímu obratu

17.11.2015 19:32
TauRus
 

Na poradě bezpečnostních sil v souvislosti s výsledky vyšetřování pádu letadla RF Putin prohlásil:
“My budeme jednat v souladu s článkem 51. Stanov OSN, o právu státu na sebeobranu.
Každý, kdo se pokusí pomáhat zločincům, musí vědět, že následky takových pokusů, bude také nést v plné míře”.

O čem mluví 51.článek stanov OSN?
”Dojde-li k ozbrojenému útoku proti některému členu Spojených národů, nic v této chartě není na překážku přirozenému právu na individuální nebo kolektivní sebeobranu, dokud Rada bezpečnosti neučiní opatření pro zachování mezinárodního míru a bezpečnosti. Opatření, učiněná členy při výkonu tohoto práva sebeobrany, oznámí se ihned Radě bezpečnosti a nedotýkají se nikterak touto chartou stanovené pravomoci a odpovědnosti Rady bezpečnosti, aby kdykoli podnikla takovou akci, kterou považuje za potřebnou k zachování nebo obnovení mezinárodního míru a bezpečnosti.”

Takže, to znamená, že Rusko bude považovat za nepřítele každou zemi, která teroristům pomáhá. Tyká se to Izraele, Turecka, Kataru, Saudů, USA atd.
Tj. odvoláním se na článek stanov OSN, Putin mluví o legitimitě následujících kroků Ruska a zároveň varuje ostatní země, aby na podporu terorismu raději zapomněly. Aby nepřijímaly u sebe utíkající teroristy a nezachraňovaly je.
Jako třeba Netanjahu – https://www.youtube.com/watch?v=y9MaCBHtyTY

Putin nevaruje jen tak naprázdno. Jestli něco takového ozřejmil, tak nebude váhat to slovo splnit. Dnes ruské letectvo a rakety v Sýrii předvedly, co umí. Myslím, že moc zájemců plést se Rusku pod nohama nebude.

 

Diskusní téma: Došlo k zásadnímu obratu

Obrat

Putinovec | 18.11.2015

Právě jsem dokoukal film Krym,cesta domů.Děkuji paní Ireno za titulky,bez Vás a ostatních bychom se toho moc nedozvěděli.Vřele doporučuji.Jinak ,jasné vyjádření pana Putina o tom,že RF bude nemilosrdně stíhat každého kdo podporuje teroristy je plně na místě.Nelze nechat USA a zbytek smečky beztrestně řádit.

Obrat, ale k vyhroteniu situácie

JaroX | 18.11.2015

Podľa všetkého Rusko na G20 utrpelo výraznú porážku, Putin bol dotlačený k "priznaniu" že ruské civilné lietadlo sa zrútilo na základe výbuchu nálože vo vnútri lietadla (že nebolo zostrelené američanmi) a zároveň musel súhlasiť so začlenením Trójskeho koňa (Francúzskej armády) do ruskej operácie v Sýrii. Dobre som hovoril, že Putin nemal na G20 vôbec chodiť (aj keď som tým myslel na jeho osobnú bezpečnosť). Nasledujúce video odporúčam pozrieť hlavne od 12:40 ... Kto viete "čítať" ľudí, viac vám netreba...

https://www.youtube.com/watch?v=RS2w1zzLrmg

Takže do budúcna očakávam, že FR budú útočiť na Sýrsku armádu, pričom v prípade zostrelenia ich lietadla tu máme hystériu - Assad bráni ISIL pred útokmi FR... a NATO zaútočí na Sýriu. Čo urobí Rusko? Stiahne chvost, alebo to "ustojí", ako pred dvoma týždňami vyzýval Pjakin?

Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

ТаuRus | 18.11.2015

Ohlášení důvodů pádu letadla ještě neznamená porážku, ale donucení soupeře k takovému ústupu, aby neztratil tvář.
Je třeba také mít na paměti větu Putina - Krysu nikdy nesmíte zahnat do kouta. Vždy musí mít cestu k ústupu. Jinak zaútočí s nepředstavitelnou sílou. Citace nemusí být úplně přesná, ale smysl je takový, jak jsem napsal.

Co se tyká účasti Francii na útocích, pod dohledem Rusů, tak i toto může být pokusem Francie se vymanit z Amerického řízení.

P.S. Vyhrocením situace by bylo, naopak, oznámení pravého důvodu pádu letadla.

Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

to je jedno | 18.11.2015

Francie je řízena svobodnými zednáři z Grand Orientation Lodge (GOL). Hollande je významným členem a GOL, zdá se, je agentem Britského trůnu! Spíše tedy půjde o princip: "Měj své přátele blízko, ale své nepřátele ještě blíže." Ale kdoví, jen zde tápeme a víme starou bačkoru. Na jedno však vezměte jed - Francie pod vedením politiků s vazbami na GOL je vše, jen ne potenciální spojenec Ruska a tedy se netouží vymaňovat z vlivu USA. Celé je to šaškárna pro obyvatelstvo - nu a ať Francouzi mají možnost podívat se na tu komedii svých politických elit, koneckonců si je volí!

Re: Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

JaroX | 18.11.2015

FR bolo niekedy spojencom Ruska??? Veď aj 2.s.v. začala Mníchovskou zradou...

Re: Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

Hox | 18.11.2015

Zednáři jsou odumírající struktura řízení GP a cíle GP a USA nejsou totožné, proto to v tomto kontextu nic neznamená.
ps. na rozdíl od mnoha událostí v minulosti, tentokrát to divadélko není.

Re: Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

M.C. | 19.11.2015

Ta zednářská lóže se nazývá Grand Orient.

,,Raději bych měl dvě divize Němců proti sobě, než jednu divizi Francouzů vedle sebe." Generál Patton

,,Jít do války bez Francouzů je jako jít na jelena bez harmoniky." jiný americký generál - jméno mi vypadlo, zůstala jen myšlenka

Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

JaroX | 18.11.2015

TauRus, ja len vidím, že vždy ide len o to, ako veľmi na Rusko zatlačia, aby ustúpilo. Nikdy to nie je o tom, že by niekto veľmi zatlačil na USA, aby ustúpili. Keby GP a potom aj Obama chceli zatlačiť USA a dovoliť EU aby sa postavila na svoje nohy, kľudne sa mohlo dokázať, že lietadlo zostrelila jednotka, ktorú tvorili američania, lenže nepodliehala tomu veleniu, ale inému ... a mohli byť odstránené nežiaduce osoby na vedúcich postoch... lenže GP, Obama a ani EU toto nechcú... Stretnutie G20 vidím ako bitku, ktorú prehralo Rusko, a ideme ďalej...

Re: Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

Hox | 18.11.2015

> Stretnutie G20 vidím ako bitku, ktorú prehralo Rusko

nelze být dále od pravdy, přesně naopak. Zkus kdyžtak nějaké argumenty, v čem se projevilo že Rusko prohrálo, ať se je o čem konkrétně bavit.

Re: Re: Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

JaroX | 18.11.2015

Pamätáš, ako Pjakin už viackrát povedal, že Putin vždy hovorí pravdu? Pre Putina je obrovský problém stretávať sa s nepriateľmi, podávať im ruku a usmievať sa. Vidím to. Stačí sa pozrieť, ako sa Putin tváril počas G20 a aj potom v tom videu, čo som sem dal, keď hovoril o "francúzskej pomoci"... Rusko dlhú dobu chráni Sýriu a Assada, vďaka teroru v Paríži sa nepriateľom Sýrie podarilo nájsť zámienku na "prelomenie ruskej obrany v Sýrii". Putin dal pokyn spolupracovať s Francúzmi na vode aj vo vzduchu, dnes je tu info, že aj GB vysiela loď na pomoc Francúzom... Cieľom Ruska bolo držať USA, GB a Izrael čo najďalej od postupujúcich Asadových vojsk a teraz sa im tam do Sýrie všetci nahrnú... V tom vidím prehratú bitku. Samozrejme, teraz je to o tom, ako zareaguje Rusko, ale situácia je podľa mňa výrazne ťažšia.

Re: Re: Re: Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

Hox | 18.11.2015

přečti si co Putin řekl po G20:

http://zvedavec.org/komentare/2015/11/6667-signalizuje-posledni-porada-v-kremlu-zmenu-kurzu.htm

dále:
http://cz.sputniknews.com/svet/20151118/1709199/ruske-letectvo-hon-autocisterny-is.html

http://cz.sputniknews.com/videoklub/20151118/1707225/bombardery-tu-22m3-masivni-udery-syrie.html

zrušení sankcí: http://cz.sputniknews.com/byznys/20151118/1706555/udalosti-g20-zruseny-sankce-proti-rusko.html

vo vše jak zvlášť, tak dohromady signalizuje přesný opak než " situácia je podľa mňa výrazne ťažšia"

ps.:
http://cz.sputniknews.com/svet/20151118/1710765/is-zverejnil-foto-bomby-a321.html
Zveřejnit tu fotku den poté, co Rusko oznámí že našlo viníka? To ji 20 dní hledali? Proč nezveřejnili tehdy, když ISIL prohlásil že je to jeho práce?


Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

Hox | 18.11.2015

plus:
"Obama: USA vítají ruské akce proti ISIL"
Guardian: "Putin je šéfkuchař světové politiky"
http://rusvesna.su/news/1447880357
http://rusvesna.su/news/1447878201

ještě se mihlo hlásnými troubami globálních "elit": "Putin: z outsidera centrem globální politiky během roku"

takové titulky se nedějí "samo" ani "jen tak", GP formuje informační pole, signalizuje směr pro chápavé.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

JaroX | 19.11.2015

Uvidíme na základe toho, čo konkrétne budú tie francúzske a britské lode a lietadlá v Sýrii robiť. Inak, Turecko to už asi má zrátané tak-či-tak. Nenadarmo Pjakin toľkokrát spomínal tie filmy, kde britskí dôstojníci vraveli niečo na spôsob: Načo by sme bojovali s Rusmi mi, keď Boh stvoril Turecko...

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

M.C. | 19.11.2015

Nevím, jestli Bůh stvořil Turecko, ale proti Rusku ho vždycky popichovala Velká Británie.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

JaroX | 19.11.2015

Presne. A teraz to tak GB režíruje zas.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

Hox | 20.11.2015

Tentokrát Turecko proti Rusku nebude, má svých problémů dost, a Rusko ho určitě nenapadne. Není dobré opakovat podobné matrice z minulosti jako hotovou věc, pracuješ tím proti dobrým variantám.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

M.C. | 20.11.2015

Já jsem nemyslel že by Turecko mělo napadat Rusy teď, anebo že by Rusové napadli Turecko. Ani jedno se nestane.
Reagoval jsem jenom na ten odkaz na minulost, dříve GB používala Turecko pro omezování vlivu Ruska na jihu a popichovala Turky proti Rusku.
Jak to dopadne teď, to uvidíme. Vztah Turecka, Sýrie, Iráku a Kurdů je hodně složitý a Rusové se určitě hodně snaží nalézt nějaký všestranně přijatelný kompromis.
Pokud se jim to podaří a udrží si se všemi uvedenými dobré vztahy tak vyrazí neokonzervám z rukou jeden z posledních klacků, které ještě drží, všichni zúčastnění si ulehčeně oddechnou a Rusové se nebudou muset bát žádných problémů z této oblasti. Vliv neokonzerv v oblasti zeslábne a naopak ruský vliv (opět) posílí.
Jenže to z velkých hráčů nepůjde pod fousy vůbec nikomu a jen tak se s tím nesmíří. Uvidíme, řekl slepý.

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

Alkid | 21.11.2015

Možná chtějí pomoci jinde v regionu - Irák, Libye.

Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

Hox | 18.11.2015

dost velký posun ano, vyhrocení ne, alespoň ne ze Strany Putina. Putin nedělá podobné kroky a vyhlášení (jako například to o tom, že Rusko najde a potrestá organizátory útoku na A321, kdekoliv po světě budou, a odkaz na článek 51 stanov OSN - obrana státu v případě napadení - http://zvedavec.org/komentare/2015/11/6667-signalizuje-posledni-porada-v-kremlu-zmenu-kurzu.htm), pokud už situace není v pozadí dohodnutá s klíčovými hráči.
Ve zkratce - zda to bude vyhrocení záleží čistě na USA.

Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

M.C. | 19.11.2015

Zachovejte paniku...
Takových případů, kdy se někdo domníval, že s Putinem vyběhl, nebo ho někam zatlačil už bylo. Jenže se vždycky nakonec ukázalo, že pokud Putin v něčem ustoupil, tak tím poskytl svým protivníkům víc provazu k oběšení.
Rusové mají v zatloukání bohatou praxi a ve vydírání politických protivníků taky. Pokud zakryjí něčí vinu, vždycky za to něco chtějí.
Jestli čtete články o dění v Sýrii, určitě jste zaregistrovali stížnosti velitelů NATO, že nad Sýrií je vytvořena ,,bublina" ve které nemohou jejich letadla operovat a zvenku nelze ani moc dobře pozorovat, co se v ní děje. Velikost a tvar bubliny budou Rusové přizpůsobovat situaci a svým potřebám.
Pořád platí, že syrská vláda na své území nikoho kromě Rusů nepozvala a tzv. IS nebyl nikým uznán, tedy pořád se jedná o území Sýrie a Iráku. Na většině území Sýrie jsou Rusové schopni vynutit si respektování tohoto principu.
Putin a spol. jsou mnohem lepší šachisté než ti na druhé straně.

Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

Hox | 19.11.2015

To jsem měl mj. na mysli, přesné.

Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

JaroX | 19.11.2015

Neviem, ako myslíš tú bublinu... je ťažké si predstaviť, že by USA neboli schopní mapovať celé územie Sýrie satelitmi. Čo sa týka dohôd s USA a FR, tí ich porušia hneď ako sa im to bude hodiť.

Re: Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

M.C. | 19.11.2015

,,Bublina" to začali označovat oni.
V podstatě se jedná o prostor, kde jsou v činnosti ruské prostředky radioelektronického boje, které ztěžují nebo znemožňují činnost cizích zařízení pracujících na principu elmg. vlnění, tj. hlavně radary všeho druhu, navigační a spojovací prostředky.
Družicové snímkování to samozřejmě neznemožňuje, ale výrazně to komplikuje radarové sledování letadel v oblasti a pokud by do oblasti vyslal cizí stát svoje letadlo, nedokázalo by přijímat navigační údaje a údaje o cílech, jeho palubní radar by nedokázal sledovat a zaměřovat ostatní letadla apod. Si to najdi.
Čili plést se Rusům v této oblasti do řemesla by nebylo nic jednoduchého, letoun by musel operovat ,,po staru" a byl by ve značné nevýhodě.
Rusové ostatním určitě kus koláče nechají, na území Iráku je taky práce dost. Ale budou se je snažit předběhnout, protože to je hlavním důvodem náhlé aktivity ,,koalice" a možná i důvodem proč byly atentáty provedeny - aby se zabránilo úplné blamáži západních zemí a úplnému ovládnutí prostoru Ruskem.
To by byla strategická katastrofa, znamenalo by to porážku neokonzerv na Velké šachovnici.
Pozoruju směry postupu syrské armády a kapku se divím.
Vypadá to, že SAA chce od sebe oddělit ,,rebely" a IS a odříznout IS od turecké hranice nad Aleppem. Tím by IS značně zkomplikovali život, protože dál na východ už tureckou hranici ovládají Kurdové.
Potom by bylo možné s rebely jednat separátně a dát jim vybrat:
a) přestanete bojovat proti SAA a budeme s vámi jednat o podílu na vládě v Sýrii
b) utečete do Turecka
c) budete bojovat dál, dokud nezemřete buď na následky bombardování a dělostřelby nebo hlady

Re: Re: Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

JaroX | 19.11.2015

Ďakujem za informácie, ohľadom tej "bubliny" som čakal presne toto, ale ak budú chcieť FR alebo GB vytvoriť hystériu o ich lietadle zostrelenom Asadovou armádou (a vyhlásiť, že Assad chráni ISIL), budú to vedieť urobiť aj takto (poslať lietadlo dnu, dať ho dole, pofotiť zo satelitov trosky). O postupe vojsk v Sýrii nemám skoro vôbec prehľad, nie je to tak prehľadne a tak často zobrazované, ako to bolo na Donbase. Samozrejme, držím Assadovi a Putinovi palce, ale majú to sťažené a žiadnu skutočnú pomoc od GP alebo EÚ nečakám.

Re: Re: Re: Re: Re: Obrat, ale k vyhroteniu situácie

M.C. | 20.11.2015

Dobré články s popisem a mapami - bez map se v tom nikdo nevyzná. Aspoň tedy mě se názvy těch měst a vesnic dost pletou.

http://warfiles.ru/show-100562-chempionskiy-raund-asada.html
http://colonelcassad.livejournal.com/2479537.html

Us raketa

Martin | 18.11.2015

Dnes jsem poslouchal noveho Pjakina, zatim jen rusky a mluvil tam snad o tom ze airbus sestrelila us raketa. Tesim se na preklad ale narovinu bylo to hodne hutne a ne moc vesele...

Re: Us raketa

JaroX | 18.11.2015

Aj ja som odkázaný na titulky od pani Ireny, lenže teraz sa už situácia mení zo dňa na deň / z hodiny na hodinu. Rusom nič nezazlievam, snažili sa dohodnúť...

Re: Us raketa

cervik | 19.11.2015

Pjakin povedal priamo, ze lietadlo zostrelila raketa aj čia. Ale hlavne povedal že : tak ako do sveta nepreniklo, že kursk potopili američania, tak ani teraz nepresiakne pravda o lietadlo, lebo putin s kursku vyťažil čo najviac pre oslobodenie ruska...a preto z Pjakinovho posledneho preloženeho rozhovoru mi teraz davaju vyznam slova :... ludia v lietadle nezomreli nadarmo.....

No, jen doufám,

Sio | 17.11.2015

že v tom někdo nevidí jen tu 6. prioritu. Moderní válka se vede na těch vyšších, 6. se využívá doplňkově, pokud nic jiného nezbývá nebo si to vyžaduje stav věcí.
Putin není žádný blbec, aby se hrnul do válečných dobrodružství. I v Sýrii (podobně jako na Ukrajině) vede alespoň částečně zatím proxy válku. Pozemních operací se RA neučastní. Navíc ví, jaké přínosy vedou letecké a raketové útoky na ISIL hlavně na 1. a 2. prioritě. Světové veřené mínění má na své straně a po útocích v Paříži je to skoro triumf.

Re: No, jen doufám,

ТаuRus | 18.11.2015

Sio, napsal jsem snad něco o tom, že Putin působí jen na 6. prioritě?
Příspěvek je o tom, že podle vnějších příznaku lze soudit, že nastal obrat k lepšímu.
Jestli ti něco není jasné, tak se podívej do diskuze, tam je to víc rozebráno.

P.S. A mimochodem, dnes i 6. priorita je hodně důležitá.

Re: Re: No, jen doufám,

M.C. | 18.11.2015

Já jsem ty nálety strategických bombardérů taky pochopil jako vzkaz na vyšší úrovni, z vojenského hlediska je to zbytečně drahý a komplikovaný způsob ničení tak malých cílů.
V Rusku se říká, že Rusové dlouho zapřahají, ale rychle jezdí.
Tohle chápu jako signál, že už je zapřaženo a teď se pojede z kopce. Držme si klobouky, pánové.

Re: Re: Re: No, jen doufám,

Hana | 18.11.2015

Ale hlavně držme pěsti Rusům, na jejich úspěchu závisí i naše budoucnost.

Re: Re: Re: Re: No, jen doufám,

Hox | 18.11.2015

Držme palce ale nezapomínejme, že naše budoucnost závisí v prvé řadě vždy na nás samotných.

Přidat nový příspěvek